والدینی که فرزندان خود را با حیا بار میآورند در تربیت اسلامی موفقترند
![حجت الاسلام تراشيون](/Original/1392/11/17/IMAGE635273236123437500.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدعلیرضا تراشیون امشب در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با اشاره به اینکه یکی از مهمترین جنبههای تربیت کودکان تربیت مبتنی بر حیا و عفاف است، افزود: خانوادهها باید تربیت با حیای کودکان خود را از همان دوران طفولیت آغاز کنند.
وی افزود: در تربیت با حیای فرزندان محیط بیشترین اثر را دارد و اسلام به جد از والدین خواسته و بر آنها واجب کرده که فرزندان خود را از محیط های آلوده به گناه دور نگهدارند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: دلیل این تأکید اسلام به این علت است که یکی از راههای تربیت و یادگیری در فرزندان به ویژه در کودکان و خردسالان دیدن و نگاه کردن است و به همین دلیل اگر کودک در محیط های آلوده رفت و آمد داشته باشد هر چند که خانواده او خوب هستند ولی باز هم به دلیل محیط آلوده احتمال آلوده شدن او بسیار زیاد است.
حجتالاسلام تراشیون با اشاره به اینکه خیابان، بازیهای رایانه ای، اسباببازی هایی که پوشش نامناسب دارند مانند باربی که خود یک ضدفرهنگ بزرگ بوده و امروز به هر کشوری که وارد شده فرهنگ آن کشور را تغییر داده و موجب ناهنجاری شده است و مشاهده فیلمهای نامناسب از جمله مواردی هستند که مانند محیط بر تربیت با حیای فرزندان بسیار اثر گذار بوده و موجب انحراف آنها می شود.
وی با بیان اینکه موارد فوق فرزندان ما را در سراشیبی بیحیای قرار می دهند، گفت: کودک به دلیل همزاد پنداری باشخصیت های این فیلم ها، کتابها و اسباببازی ها خیلی زود خود را شبیه این شخصیتها کرده و بدون اینکه بداند چون فکرش به رفتارش نزدیک است خیلی زود رفتار این شخصیتها را در محیط جامعه و خانه تقلید می کند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه میان سن 11 تا 19 سال در ایران فرزندان نوجوان به حساب میآیند و نیاز به توجه دیگران در آنها افزایش می یابد، افزود: اگر این نیاز به طور صحیح در خانه توسط والدین پاسخ داده نشود و والدین به فرزندان خود توجه لازم را نداشته و آنها را تشویق نکند نوجوانان در خیابان و با آرایش و سایر ناهنجاریهای اجتماعی این نیاز را به طور کاذب پاسخ میدهند که نتیجهای جز سقوط و تباهی آنها به دنبال ندارد.
حجتالاسلام تراشیون تصریح کرد: نوجوانان نیاز به شخصیت سازی دارند و این شخصیت در محیط خانه اگر با حمایت و تکریم والدین صورت نگیرد در خیابان و با تکریم پوچ و توخالی دیگران انجام خواهد شد؛ در اسلام توصیه شده که فرزندان خود را تکریم کنید چون این تکریم موجب تقویت و شکلگیری شخصیت مثبت آنها می شود./837/پ202/ف