شبیخون فرهنگی تهدیدی برای جامعه اسلامی است/ مسؤولان عالی قضا به تذکر بسنده نکنند
دکتر محمد صادق کوشکی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به سخنرانی آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه روز گذشته مسؤولان عالی قضایی اظهار داشت: تذکر صریح رییس محترم قوه قضاییه به عوامل و زیر مجموعههای این قوه در مورد لزوم برخورد جدی با مفاسد اخلاقی، فساد و فحشا در جامعه که به صورت دقیق و مصداقی مطرح شده است؛ از این حقیقت تلخ حکایت دارد که هنوز بدنه قوه قضاییه به این جمعبندی نرسیده است که باید این خطر را به عنوان یک تهدید به رسمیت بشناسد و با آن برخورد قضایی داشته باشد.
وی با اشاره به سخن آیت الله آملی لاریجانی مبنی بر اینکه «مسأله شبیخون فرهنگی دشمن را باید جدی بگیریم» ابراز داشت: با توجه به انبوه دعاوی حقوقی و شکایتهایی که به صورت روزمره در قوه قضاییه وجود دارد، ظاهرا به قوه قضاییه مجال نمیدهد که درباره خطرهایی که دین مردم و سلامت اجتماع را تهدید میکند تفکر و رسیدگی داشته باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: برخی از مسؤولان اسیر روزمره گی شدهاند و توجه ندارند، بیحجابی و فساد به صورت افسارگسیخته در حال فراگیری جامعه است و جامعه را همانند هجوم سیل نابود میکند.
وی تأکید کرد: با این وضعیت، رییس قوه قضاییه مجبور شده است که به صورت مصداقی، مسائلی را مطرح کند و از مسؤولان بخواهد که مجری قانون شوند و به صورت جدی و قاطعانه با مفاسد برخورد کنند.
کوشکی یادآور شد: به نظر میرسد که این تذکر قوه قضاییه در ساختار قضایی تأثیری نگذارد؛ چنان که تذکرات دلسوزان انقلاب همچون رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید در این زمینه بر زمین مانده است.
وی تصریح کرد: وضعیت امروز بیحجابیها و هنجارشکنیها، شباهتی با جامعه اسلامی ندارد؛ چنان که بدحجابی و فساد به هنجار تبدیل شده است و محجبه بودن و عفیف بودن در جامعه کمیاب و نایاب شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: این تهدیدی برای جامعه اسلامی است که بنیان جامعه اسلامی را مدنظر قرار داده است و این هجمه فرهنگی از هر خطری میتواند خطرناکتر باشد؛ از اینرو رییس قوه قضاییه به یک تذکر شفاهی و سخنرانی بسنده نکنند.
وی تأکید کرد: مسؤولان عالی قضایی باید به صورت جدی از زیرمجموعههای خود مطالبه کنند که در زمینه کسانی که امنیت اخلاقی جامعه را به خطر میاندازند و مجرمی جرمی به نام تهاجم فرهنگی هستند، فارغ از ابعاد حقوقی جرم به عنوان یک جرم اجتماعی و اعتقادی با آن برخورد کنند.
کوشکی افزود: معضلات فرهنگی با طرح نظر، همایش و سخنرانی حل نمیشود؛ بنابراین باید در قالب ساز و کار اداری به صورت جدی مورد مطالبه قرار گیرد؛ تا بدنه قوه قضاییه نیز در این زمینه حرکت کند و به مقوله برخورد با مفاسد اجتماعی، شبیخون فرهنگی و سربازان بیجیره و مواجب دشمن وارد شود.
وی با اشاره به عدم توجه قوه مجریه به عرصه فرهنگ تصریح کرد: متأسفانه در طول دو دهه گذشته هیچ کدام از دولتها در زمینه مسائل فرهنگی دغدغهای نداشتهاند؛ بلکه در شرایطی خودشان مروج و پشتیبان شبیخون فرهنگی بودهاند؛ چنان که با بررسی وضعیت کنسرتها، سینما و امور فرهنگی در دولت فعلی و دولتهای قبل به این مطلب میتوان پی برد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: امکانات بیتالمال به طور معمول در قوه مجریه به ترویج تهاجم و شبیخون فرهنگی منجر میشود و موارد استثنایی یافت میشود که درباره مقابله با تهاجم فرهنگی دغدغه جدی صورت گرفته باشد.
وی یادآور شد: با این توصیف نمیتوان امیدی به مجموعه قوه مجریه برای حل و پیگیری مسائل فرهنگی داشته باشیم؛ به ویژه در دوره فعلی که سیاست قوه مجریه بنا به گفته وزیر ارشاد بازکردن فضای فرهنگی است.
کوشکی افزود: باز شدن فضای فرهنگی کشور به جایی رسیده که بنیانهای فرهنگی جامعه به خطر افتاده است و کانون خانواده به عنوان محوریت و سنگ بنای جامعه، تهدید میشود؛ بنابراین قوه مجریه با این اوصاف نمیخواهد به این مسائل ورود پیدا کند./908/ت302/ج