دو ویژگی بارز آیتالله حائری یزدی/ عالمی که جامعه ایران را از دینزدایی حفظ کرد
![عبدالکريم حائري يزدي](/Original/1394/06/10/IMAGE635767106014369014.jpg)
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد فاطمی، از استادان درس اخلاق حوزه علمیه قم، به مناسبت سالروز رحلت آیت الله حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، مرحوم حائری را صاحب مکتب کامل فقهی و اصولی خواند و گفت: در واقع می توان ایشان را حلقه وصل بین مکتب نجف و قم دانست.
وی در بیان مقام والای علمی مرحوم حائری، یادآور شد: ایشان در نجف اشرف از محضر بزرگانی همچون آخوند خراسانی و شیخ انصاری استفاده کرد و در میان علمای زمان خود از رجال برجسته حوزه محسوب می شد و براساس همین برجستگی بود که ایشان توانست حوزه قم را احیا کند.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه، پروش شاگردانی بزرگ همچون امام خمینی(ره) و مرحوم گلپایگانی را از مظاهر دیگر عظمت این عالم وارسته دانست و عنوان کرد: ایشان در کنار پرورش این بزرگان، تألیفات گرانقدری نیز دارند، که یک نمونه آن کتاب «الدرر» که تقریرات درس ایشان بوده و در واقع حاشیه ای بر کفایه مرحوم آخوند خراسانی است.
وی اهمیت الگوپذیری طلاب از آیتالله حائری شیرازی را گوشزد کرد و افزود: ایشان چند ویژگی بارز داشتند که طلبه های ما نیز بایستی آن ها را مورد توجه قرار دهند؛ دو ویژگی بارز ایشان، توکل بر خدا و بی رغبتی ایشان نسبت به دنیا بود به طوری که در آن جو خفقان پهلوی توانست جامعه سیاسی آن روز را که متأثر از فرهنگ انگلیس بود، از دین زدایی حفظ کند.
حجت الاسلام فاطمی در ادامه، ابراز داشت: بعد درس آموز دیگر ایشان همان بعد علمی است که طلبههای ما نیز بایستی از تمام جهات نه فقط فقهی و اصولی، بلکه بصیرت و بینش خود را بالا ببرند تا بتوانند در برابر توطئه ها و شیطنت های جبهه غرب پایداری و استقامت از خود نشان دهند.
وی در پایان اظهار داشت: شیطنت های جبهه غرب به قول امام خمینی(ره)، برای 50 سال بعد برنامه ریزی شده است، بنابراین طلبه های ما نیز بایستی برنامه ریزی جامعی برای مقابله با دین زدایی غرب داشته و مصداق روایت امام صادق(ع) که فرمود عالم به زمان دچار اشتباه نمیشود«العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ عَلَیهِ اللَّوابِس»، باشند./1330/ت302/ی