۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۰
کد خبر: ۲۸۶۵۴۲
استاد حوزه علمیه رفسنجان:

طلاب اهتمام بیشتری به مباحث اخلاقی و ارتباطات اجتماعی داشته باشند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه امام خمینی(ره) رفسنجان گفت: برخی از طلاب با بداخلاقی و انجام برخی از کار های مذموم، سبب عبوس شدن چهره روحانیت در افکار برخی از توده‌های مردم شده اند و این امور نتیجه عدم توجه طلاب به مباحث اخلاقی و روابط اجتماعی است که باید رفع شود.
حوزه علميه اخلاق
حجت الاسلام محمد محمد زاده، استاد حوزه علمیه امام خمینی (ره) رفسنجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به بایسته‌های تبلیغی روحانیان، گفت: برخی از طلاب با بداخلاقی و انجام برخی از کار های مذموم، سبب عبوس شدن چهره روحانیت در افکار برخی از توده های مردم شده اند و این مشکلات نتیجه عدم توجه طلاب به مباحث اخلاقی و روابط اجتماعی است.
 
وی با اشاره به روایات اهل بیت(ع) به بیان آثار خوش اخلاقی پرداخت و افزود: انسان خوش اخلاق محبوب خداوند است و چنین شخصی به خدای متعال نزدیک است.
 
استاد حوزه علمیه رفسنجان با اشاره به اینکه حوزه های علمیه با ضعف مباحث اخلاقی روبه رو هستند، اظهار داشت: در بعد اخلاقی و عرفانی، حوزه امروز دچار ضعف شده است و متأسفانه درس اخلاق و امور اخلاقی کمتر دغدغه و مورد اهتمام طلاب هستند و لازم است هر طلبه ای مانند علما و طلاب قدیم برای خود استاد اخلاق داشته باشد.
 
وی به عوامل بی انگیزگی طلاب در عرصه های مختلف علمی و اخلاقی اشاره کرد و افزود: وقتی طلاب هدف از حوزه آمدن و یا لمعه و ادبیات خواندن را نمی دانند و این مسئله برای آن ها تبیین نشده است، قطعا دچار بی انگیزگی در سیر آموزشی حوزه می شوند و موفقیت چندانی را بدست نمی آورند؛ بنابراین لازم است تمامی مسؤولان حوزه برای این معضل ریشه‌ای، اقدامی اساسی را انجام بدهند.
 
حجت الاسلام محمدزاده با اشاره به یکی از معضلات جدی طلاب، تأکید کرد: شبکه های اجتماعی خانواده و فرد را به فساد می‌کشاند و سبب بی‌دینی مردم می‌شود و طلبه‌ها نیز تا رمانی که قوه علمی و عقیدتی محکمی را بدست نیاورده‌اند، باید از این فضای فاسد اجتناب کنند.
 
وی افزود: طلبه تا زمانی که مشغول به تحصیل در سطح یک است، باید دغدغه اصلی وی پرداختن به درس و مباحث تهذیب باشد و ورود او در عرصه تبلیغ و در شبکه‌های اجتماعی به تهذیب او لطمه وارد خواهد کرد.
 
این کارشناس مسائل دینی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب، افزود: لازم است مدیران حوزه طلاب را براساس استعداد و علاقه آن ها در فضاهای فرهنگی و فعالیت های مختلف فرهنگی وارد کنند تا موفقیت و فایده افزونی برای خود و جامعه دینی داشته باشند.
 
وی با اشاره به عوامل موفقیت طلاب در ابعاد علمی و پژوهشی، اظهار داشت: راز موفقیت طلاب در مسیر علمی و آموزشی، تلاش و کوشش فراوان است و قبل از هر چیز خود طلبه باید حرکتی در مسیر پیشرفت خود بردارد.
 
وی با اشاره به مشکلات جدی طلاب در عرصه اقتصادی، گفت: مهم ترین مشکل طلاب، بحث مسکن است و لازم است مدیران حوزوی و مرکز خدمات حوزه علمیه، تسهیلاتی را برای ریشه کن کردن این معضل در نظر بگیرند.
 
حجت الاسلام محمد زاده در پایان گفت: رفع مشکل مسکن طلاب، جلوی خیلی از آفات طلبگی و مشکلات پیش روی طلاب را خواهد گرفت و سبب می شود که طلبه با آسودگی خاطر به اهداف تبلیغی و علمی خود بپردازد./9704/302/ب2
ارسال نظرات