اخبار کوتاه فرهنگی مذهبی استان فارس
حسینیه حرم مطهر سیدتاجالدین غریب شیراز مرمت میشود
بر اساس این گزارش، الیاس رضایی، معاون بهرهوری اقتصادی ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس امروز، در جمع خبرنگاران گفت: تعمیر و مرمت حرم مطهر سید تاجالدین غریب(ع) در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه این عملیات عمرانی تا کنون 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: اعتبارات لازم جهت تعمیر این حسینیه 2 میلیارد ریال است.
رضایی با اشاره به راههای تأمین هزینههای این عملیات عمرانی گفت: هزینه این عملیات عمرانی از محل ماده 180 قانون ویژه نمایندگان مجلس تأمین شده است.
معاون بهرهوری اقتصادی ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس عنوان کرد: این عملیات عمرانی شامل آجر کاری، مرمت کاشی های 7 رنگ و کاشی کاری است که به یاری خدا این عملیات عمرانی در ماه محرم اتمام شده و به بهرهبرداری خواهد رسید.
یادآور میشود، حرم مطهر امامزاده سیدتاجالدین غریب(ع) یکی از 4 حرم بزرگ و مشهور شیراز است.
گروههای تواشیح برگزیده فارس به مسابقات کشوری اعزام میشوند
حجتالاسلام سیدمیثم حسینی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه فارس از اعزام گروههای تواشیح برگزیده این استان به مسابقات کشوری خبر داد و گفت: گروههای تواشیح خانمها و آقایان این استان که در ارزیابی اولیه بهعنوان برگزیده انتخاب شده بود، به تهران اعزام میشوند.
وی افزود: به یاری خدا گروه تواشیح آقایان فردا، 19 شهریورماه و بانوان 20 شهریورماه به تهران اعزام خواهند شد تا بتوانند در مسابقات کشوری این مسابقات که در تهران برگزار میشود، شرکت کنند.
حسینی عنوان کرد: مسابقات تواشیح آقایان 20 شهریور و بانوان 21 شهریورماه برگزار خواهد شد که در آن برگزیدگان تمام استانها به رقابت میپردازند.
معاون فرهنگی اوقاف فارس با بیان اینکه دو گروه از این استان بهعنوان برگزیده انتخاب شدهاند، افزود: گروه تواشیح مشکات بانوان و گروه تواشیح «اسوه» هر دو از شیراز، گروههای برگزیده داوری اولیه این مسابقات بودهاند.
وی با اشاره به تعداد نفرات اعزام شده به مسابقات کشوری تواشیح گفت: گروه تواشیح آقایان 6 نفر و بانوان نیز 6 نفر و جمعاً 12 نفر جهت شرکت در این مسابقات کشوری تواشیح به تهران اعزام خواهند شد.
مدیران فارس از به کارگیری افراد دین ستیز پرهیز کنند
رضا محمدیان، عضو شورای شهر شیراز در جلسه علنی شورای شهر شیراز، گفت: در جمهوری اسلامی، اشخاصی که در عمل با اصل دین مداری، مسجد محوری و اهل بیت زاویه دارند و به بهانه های مختلف کارشکنی می کنند، نباید به هیچ عنوان صاحب مسؤولیت باشند.
وی بیان کرد: با توجه به وضع رکود در عرصه ساخت و ساز، شهردار شیراز باید هر چه سریع تر با تشکیل اتاق فکر افراد دارای تجربه، به فکر تبیین و برنامه ریزی راهکارهای مختلف جذب سرمایه برای رشد و توسعه شهر باشد.
عضو شورای اسلامی شیراز افزود: در دنیای امروز روش های مختلف مدیریت هزینه ها، مدیریت و برنامه ریزی برای سرمایه های اندک، و دیگر موارد مدنظر است و حتما می بایست در شهرداری شیراز هم تحولاتی در این زمینه ها انجام شود.
محمدیان اظهار داشت: دولت باید با برنامه ریزی و تقویت تولید ملی و توسعه زیرساخت های اساسی خصوصا در بخش هایی که به شکل هدفمند باعث تقویت سرمایه های بالقوه در کشور شود، موجبات ایجاد اشتغال را فراهم کنند.
وی گفت: وزیر صنعت و معدن به جای توهین به مردم و حمایت از تولیدات بی کیفیت و گران قیمت باید در راستای سیاست های مذکور خصوصا در تقویت صنعت و معدن و جذب سرمایه گذار به منظور پالایش مواد معدنی کشور و دیگر صنایع مرتبط قدم بردارد.
عضو شورای اسلامی شیراز با بیان اینکه متاسفانه مواد معدنی کشور به شکل خام صادر و بعد محصولات آن با قیمت چند برابر وارد کشور می شود، گفت: در بخش معدن باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده و از خام فروشی جلوگیری شود.
قرآن 17 منی شیراز ثبت ملی می شود
محمدحسن پاک نژاد، کارشناس ثبت آثار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: در حال حاضر پرونده 18 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی استان برای ثبت در فهرست ملی به تهران ارسال شده است.
وی با بیان اینکه 10 اثر تاریخی، سه اثر طبیعی، یک اثر منقول و چهار اثر میراث معنوی استان فارس به زودی ثبت ملی می شود، افزود: هم اکنون فارس رتبه نخست ثبت آثار تاریخی کشور را به خود اختصاص داده است.
کارشناس ثبت آثار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس بیان کرد: تپه قلات مشایخ و کانال (جدول) آب شیرین و فرهاد در شهرستان ممسنی، تل سبز بایگان در شهرستان فیروزآباد، حمام کازرون و کاروانسرای چاه تلخ در شهرستان جهرم، محوطه تاریخی سروستان، بقایای چهارطاقی تنگاب و نقوش صخره ای کوه خاتون در بوانات و تپه بائرگال در گراش، پرونده های آثار تاریخی فارس محسوب می شوند که به زودی در فهرست ملی قرار خواهند گرفت.
پاک نژاد ادامه داد: پرونده 3 اثر طبیعی شامل چنارهای خورجان و چنار مظفرآباد در خرمبید همچنین سروهای قبرستان کوار کهنه نیز به تهران ارسال شده همچنین پرونده تعزیه لامرد، جوک کاری شیراز و مهارت تهیه فالوده سنتی شیراز و منبت آباده نیز در این فهرست جای دارد.
این کارشناس اداره کل میراث فرهنگی فارس بیان کرد: یکی از پرونده های ارسالی فارس، اختصاص به ثبت ملی قرآن 17 منی شیراز دارد که این پرونده در بخش میراث منقول قرار می گیرد.
پاک نژاد درباره این قرآن تاریخی افزود: قرآن 17 منی شیراز که در دو جلد کتابت شده، دارای ابعاد 72 در 48 سانتی متر است و جلدش از چرم سرخ بدون نقش است.
وی ادامه داد: کتابت این قرآن در قرن هشت هجری قمری صورت گرفته و دارای 600 برگ بوده که هم اکنون تعداد اوراق آن به 594 برگ می رسد.
پاک نژاد به مرمت هایی که طی سال های گذشته برروی این قرآن خطی انجام شده اشاره کرد و گفت: با توجه به این که هر من شیراز، حدود سه کیلو و 375 گرم است و با احتساب این که قرآن 17 من است وزن تقریبی آن باید 57 کیلوگرم باشد، اما جلد نخست این قرآن 20 کیلو و 415 گرم و جلد دوم نیز 20 کیلو و 195 گرم است که طبق نظر کارشناسان، استفاده از کاغذ های سبک تر برای مرمت بخش هایی از قرآن، علت اصلی کاهش وزن این اثر تاریخی است.
این کارشناس اداره کل میراث فرهنگی فارس اظهار داشت: در حال حاضر قرآن 700 ساله شیراز که به قرآن 17 منی معروف است در موزه پارس نگهداری می شود.
اعلام تاریخ برگزاری مرحله شهرستان 38 دوره مسابقات قرآن کریم شیراز ویژه خواهران
کارشناس امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس بیان کرد: تاریخ برگزاری مرحله شهرستان سی و هشتمین دوره مسابقات حفظ، قرائت و ترتیل قرآن کریم ویژه خواهران اعلام شد.
امیر عباس جلالی ابراز کرد: پنجشنبه دوم مهرماه سال جاری رشته های حفظ 10 جزء، 20 جزء و حفظ کل قرآن کریم برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: همچنین سوم مهر ماه در رشته حفظ 5 جزء و نهم مهر ماه در رشته های ترتیل و قرائت قرآن کریم مسابقات برگزار می شود.
کارشناس امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس اظهار داشت: تعداد شرکت کنندگان خواهر که تا کنون در شهرستان شیراز ثبت نام کرده اند؛ در رشته های حفظ کل 15 نفر، حفظ 20 جزء 35 نفر، حفظ 10 جزء 70 نفر، حفظ 5 جزء 135 نفر، ترتیل 110 نفر و قرائت 35 نفر است.
شایان ذکر است، مرحله شهرستانی سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن کریم ویژه خواهران در شهرستان های داراب و اقلید پنجشنبه 19 مهرماه برگزار می شود.
تشکیل کارگروه استانی اوقاف و منابع طبیعی فارس
معاون حقوقی ثبتی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس از تشکیل چهارمین جلسه کارگروه استانی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس و اداره منابع طبیعی فارس خبر داد.
علی اکبر جعفریان خاطر نشان کرد: در این جلسه در خصوص اختلاف مساحت تعدادی از اراضی توافقی بر روی سامانه ثبت استان به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان های مرودشت، ارسنجان، ممسنی و جهرم از جمله شهرهایی بودند که در این کارگروه مورد بررسی قرار گرفتند،ادامه داد:مرودشت با 8 پلاک شامل 6 هزار و 479 هکتار، ممسنی با سه پلاک شامل 5/18 هکتار و ارسنجان با سه پلاک شامل 169 هکتار توافق شده است.
معاون حقوقی ثبتی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس با بیان اینکه در سال جدید این چهارمین دوره کارگروه مشترک منابع طبیعی و اوقاف است، اظهار داشت: در این کارگروه ها اختلاف های میان اوقاف و منابع طبیعی شناسایی و نسبت به حل آنها اقدامات لازم انجام می شود.
جعفریان عنوان کرد: در این کارگروه مصوب شد هفته آینده به منظور حل مشکلات، جلسه سه جانبه ای با حضور اوقاف، منابع طبیعی و ثبت اسناد تشکیل شود./919/203/ب2