میزان اثرگذاری در گسترش کیفی یا کمی فرهنگ تعیین کننده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، ناصر فخاری، رییس دانشگاه علمی کاربردی گفتمان انقلاب اسلامی، عصر روز گذشته در سومین جلسه از سطح سه سلسله نشست های تخصصی «رویش فرهنگ» در محل هتل ولایت به تشریح فرآیند توسعه فرهنگی و گسترش کمی آن پرداخت.
وی ضمن تبیین هر یک از واژه های فرآیند، توسعه و فرهنگ و مراد از آن ها در بیانات رهبر معظم انقلاب، گفت: توسعه کمی فرهنگ طبق تعریف رهبر معظم انقلاب به معنای متمکن کردن همه آحاد مردم از امکان بهره مندی فرهنگی است چرا که بسیاری نمی دانند به کتابخوانی، شنیدن شعر وسایر مصادیق فرهنگ نیاز دارند.
فخاری با تأکید بر این که کار کمی به معنای گسترش امور فرهنگی و رساندن پیام انقلاب به همگان است، افزود: اگر شاخصی وجود نداشته باشد در تعیین اولویت ها و مصادیق گسترش کمی فرهنگ دچار اختلاف نظر خواهیم شد.
وی با اشاره به این که مبنای همه تصمیمات در اسلام بر اساس عدالت و عدالت پیش نیازی برای رسیدن به قرب الهی است، تصریح کرد: بنابراین همه دغدغه مندان فرهنگ در جهان اسلام باید این گفتمان را قبول داشته باشند و در مرحله بعد، حول این هسته محوری برنامه راهبردی به عنوان محافظ ارائه دهند.
رییس دانشگاه علمی کاربردی گفتمان انقلاب اسلامی در ادامه گفت: از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، گسترش کیفی و کمی فرهنگ مانند دو بال هستند و نمی شود گفت یکی بر دیگری اولویت دارد.
فخاری خاطرنشان کرد: از نگاه رهبری، اصل، اثرگذاری فرهنگی است بنابراین باید کمیت و کیفیت را به گونه ای حول این هسته مدیریت و برنامه ریزی کنیم که هدف اثرگذاری حفظ و محقق شود و این هدف است که تعیین می کند به کمیت بپردازیم یا کیفیت.
وی در ادامه، تولید ادبیات وگفتمان سازی(نهضت اسلامی باید واژگان متناسب خود را دارا باشد)، نهادسازی(دستگاه های اجرایی متناسب با خواست نهضت شکل گیرد) و تولید و توزیع محصولات فرهنگی(فرهنگ بالقوه جامعه باید بالفعل شود) را از لوازم گسترش کمی فرهنگ از نگاه رهبر معظم انقلاب برشمرد.
فخاری یادآور شد: بر مبنای بیانات رهبر معظم انقلاب، پیشرفت در منطق اسلام، متفاوت از تمدن مادی غرب است و حفظ و تقویت عزت ملی از شاخص های آن محسوب می شود./930/202/ب1