۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۲۸۹۰۱۸

تولد نشریه‌ای جدید در حوزه علمیه

خبرگزاری رسا ـ سردبیر نشریه حوزوی رسائل از تولد نشریه‌ای جدید در حوزه علمیه خبر داد و گفت: این نشریه دریچه‌ای برای پاسخ‌گویی جریان علمی حوزه‌های علمیه در عرصه فرهنگ، سیاست، هنر،‌ اقتصاد و جامعه است.
ماهنامه رسائل

رضا مصطفوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از تولد نشریه‌ای جدید در حوزه علمیه خبر داد و اظهار داشت: نخستین پیش‌شماره ماهنامه رسائل «اندیشه حوزه علمیه عصر انقلاب اسلامی» با هدف بررسی رابطه حکومت و فرهنگ ویژه مهرماه 1394 از سوی مؤسسه رسا منتشر شد.

 

سردبیر نشریه حوزوی رسائل افزود: این نشریه دریچه‌ای برای پاسخ‌گویی جریان علمی حوزه‌های علمیه در عرصه فرهنگ، سیاست، هنر،‌ اقتصاد و جامعه است.

 

وی با تأکید بر این‌که حوزه علمیه می‌تواند حل المسائل کلیدهای حکومت، سیاست، فرهنگ، هنر، اقتصاد و جامعه باشد، خاطرنشان کرد: از آن‌جایی که هنوز نشریه درخوری در فضای رسانه‌ای شکل نگرفته بود که طلبه‌های فاضل بتوانند در آن، به پاسخگویی مسائل روز کشور بپردازند، رسائل متولد شد تا این نیاز را پاسخ دهد.

 

مؤلف کتاب «گپ و گفت حرفه‌ای» عنوان کرد: در طول تاریخ، روحانیان وارسته‌ای همچون شیخ بهائی، علامه مجلسی، شیخ مفید، خواجه نصیر الدین طوسی، ابوعلی سینا، و ابوریحان بیرونی همواره مرجع پاسخگویی به نیازهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی از طریق علوم دنی بوده‌اند؛ امروز هم برای رسیدن به حکومت کاملا دینی، باید عالمان دینی برخواسته از بستر حوزه‌های علمیه را به عرصه پاسخگویی کشاند.

 

طلاب جوان اندیشمند صاحبان نشریه رسائل هستند

 

وی  با بیان این‌که حوزه علمیه حرف برای گفتن دارد و باید رسانه‌ای برای مطرح کردن سخنانش داشته باشد، ابراز کرد: نشریه رسائل به دنبال این است تا مسائل روز را از جامعه احصا کرده و سخنان عالمان و فرهیختگان جوان حوزوی را با مشورت بزرگان حوزه علمیه به جامعه عرضه کند.

 

مصطفوی رسائل را بستری برای پاسخگویی به نیازهای حکومت اسلامی دانست و گفت: طلاب جوان حوزه، طلاب اندیشه ورزی هستند که می‌توانند کلید حل مسائل حکومت و سیاست باشند؛ ما این جوانان را صاحبان نشریه رسائل می‌دانیم.

 

مخاطبان نشریه رسائل، دانشمندان علوم انسانی اند

 

وی ادامه داد: مخاطب نشریه رسائل تمام کسانی هستند که می‌خواهند حل مشکلات اجتماعی و حکومتی را از زبان حوزه بشنوند؛ این قشر ممکن است دانشجو، مهندس، پزشک، دانشمند علوم انسانی و طلبه حوزه علمیه باشد.

 

مدیر آفرینش‌های هنری و رسانه‌ای مسجد مقدس جمکران به انتشار این نشریه حوزوی در انجمن‌های علمیه حوزه برای نقد و بررسی اشاره کرد و یادآور شد: همچنین نشریه رسائل در کتاب‌خانه‌های حوزه‌های علمیه، دکه‌های مطبوعاتی و تمام اماکنی که علوم انسانی در آن رواج دارد، منتشر می‌شود و بر اساس نیاز مخاطبان دانشمند خود، حرف برای گفتن دارد.

 

وی تصریح کرد: نخستین پیش شماره این نشریه با فرم دو رنگ در طیف نشریات اندیشورزانه و در قطع کتابخانه‌ای و قابل نگهداری در کتابخه‌ها تهیه شده و در هر شرایطی قابل مطالعه است؛ اما پس از انتشار پیش شماره‌های رسائل، امکان دارد شکل و شمایل آن و نحوه چینش مطالبش نیز تغییر یابد.

 

مصطفوی یکی از شاخصه‌های مجله‌های علمی را جماعتی اداره شدن آنان و تجمیع افکار و اندیشه‌های مختلف دانست و افزود: در مجلات علمی، مجموعه‌ای از صاحب نظران با نگاه‌های مختلف درباره یک موضوع سخن می‌گویند و در نهایت، پرونده به یک جواب و نتیجه مطلوب می‌رسد و این بهترین شاخصه و مزیت این‌گونه نشریات است که اهمیت حضور طلاب اندیشمند در این عرصه را می‌رساند.

 

سردبیر سابق مجله امتداد ورود طلاب به عرصه نشریات علمی را حائز اهمیت برای تنویر افکار تخصصی دانست و تصریح کرد: مخاطبان در این‌گونه نشریات، خواص جامعه هستند و فعالیت در این عرصه، کاری با افکار عمومی نداشته و افکار تخصصی را تنویر می‌بخشد.

 

ثمره نشریه رسائل با وجود مخاطبان محدود

 

وی در پاسخ به این سؤال که مجله با مخاطب محدود چه ثمره‌ای می‌تواند داشته باشد؟ گفت: نشریه رسائل در پی تبدیل کردن سخنان اندیشمندانه جوانان حوزوی به رساله‌های عملیه در عرصه فرهنگ، هنر، اجتماع، سیاست و اقتصاد است تا نهادهای تصمیم گیری گره‌های خود را از طریق آن باز کنند.

 

مصطفوی ادامه داد: خروجی نشریه رسائل صرفا یک سری مباحث نظری انباشته شده نیست؛ اما این نشریه باید به نقطه ای برسد که هم مخاطب انبوه داشته باشد و هم تمام کسانی که در حوزه مسائل اجتماعی فعالند، از آن استفاده ببرند.

 

وی بیان کرد: نقاط ضعف در شماره‌های آینده این نشریه برطرف می‌شود اما به اقتضای این‌که رسائل مسائل اجتماعی را از حوزه دین و مسائل اجتماعی باز می‌کند، مخاطبان خود را به مرور زمان پیدا خواهد کرد.

 

مشاور تاریخی و مذهبی سریال موسی کلیم‌الله در ادامه به سرفصل‌های اصلی نشریه رسائل اشاره و ابراز کرد: این ماهنامه در بخش‌های مختلف با عناوینی همچون «سراج؛ گروه اخلاق و عرفان»، «برهان؛گروه فلسفه و کلام»، «صراط؛ گروه فقه حکومتی»، «عبرت؛ گروه سیره و تاریخ» و «تسنیم؛ گروه نهاد حوزه» تهیه و تنظیم شده است که هر بخش به صورت تخصصی عناوین موردنظر را مورد بررسی و واکاوی علمی قرار می‌دهد.

 

وی با بیان این‌که سرویس «صراط» نشریه رسائل به مباحث مربوط به فقه حکومتی می‌پردازد و مسائل اجتماعی را با نگاه حاکمیت دینی بررسی می‌کند، افزود: سرویس برهان نیز به مباحث فلسفی و کلامی اعم از فلسفه محض، مضاف، کلام قدیم وکلام جدید می‌پردازد.

 

مصطفوی با اشاره به فعالیت سرویس عبرت در مبحث سیره و تاریخ افزود: سرویس سراج نیز با محور قرار دادن اخلاق و عرفان، مباحث مربوط به رفتارهای دینی، تربیت اسلامی و سبک زندگی اجتماعی و فردی را بررسی می‌کند.

 

وی اضافه کرد: همچنین سرویس تسنیم به رفتارهای نهاد حوزه علمیه در برابر جامعه و مسیر حرکت آن می‌پردازد و بررسی می‌کند که در بستر حوزه لازم است برای گره گشایی از مسائل حاکمیتی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی چه اتفاقاتی رخ دهد.

 

سردبیر نشریه حوزوی رسائل در پایان گفت: به زودی سرویس جهان اسلام هم در نشریه رسائل افتتاح می‌شود تا با نگاهی دینی به مسائل جهان اسلام بپردازد./997/ت301/س

ارسال نظرات