۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷
کد خبر: ۲۸۹۹۰۴

اعمال شب و روز عرفه

خبرگزاری رسا ـ روز عرفه اگرچه به اسم عید نامیده نشده اما از اعیاد عظیمه است و عرفه روزى است که حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جُود و احسان خود را براى ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و رانده‎تر و خشمناک‎ترین اوقات خواهد داشت و اعمال روز و شب خاصی دارد.
عرفه

به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز، روز عرفه اگرچه به اسم عید نامیده نشده اما از اعیاد عظیمه است و عرفه روزى است که حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جُود و احسان خود را براى ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و راندهتر و خشمناکترین اوقات خواهد داشت و اعمال روز و شب خاصی دارد، شب و روز عرفه اعمال خاصی دارد که در زیر تشریح شده اند:

 

اعمال شب عرفه

1. خواندن دعایی که با این عبارت آغاز میشود، «اَللّهُمَّ یا شاهِدَ کُلِّ نَجْوى وَ مَوْضِعَ کُلِّ شَکْوى وَ عالِمَ کُلِّ خَفِیَّةٍ وَ مُنْتَهى کُلِّ حاجَةٍ یا مُبْتَدِئاً» که روایت شده هر کس آن را در شب عرفه یا در شبهاى جمعه بخواند، خداوند او را بیامرزد.

 

2. خواندن هزار مرتبه تسبیحات عشر که در اعمال روز عرفه ذکر شده است.

 

3. خواندن دعای «اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَیَّاَ» که در روز عرفه و شب و روز جمعه نیز وارد است.

 

4. خواندن زیارت امام حسین(ع)

 

روز عرفه

روز نهم یا روز عرفه و از اعیاد عظیمه است اگرچه به اسم عید نامیده نشده و عرفه روزى است که حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جُود و احسان خود را براى ایشان گسترانیده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و راندهتر و خشمناکترین اوقات خواهد داشت.

 

روایت شده که حضرت امام زین العابدین(ع) در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم تقاضای کمک می کرد، امام به او فرمود: واى بر تو آیا در این روز از غیر خدا تقاضا مىکنى؟ حال آن که در این روز امید مىرود که بچههاى در شکم هم از فضل خدا بی نصیب نمانند و سعید شوند.

 

براى این روز اعمالی ذکر شده است:

1. غسل مستحب است که پیش از زوال انجام شود.

 

2. زیارت امام حسین(ع) که از هزار حج و هزار عمره و هزار جهاد بالاتر است و احادیث، در کثرت فضیلت زیارت آن حضرت در این روز متواتر است و اگر کسى توفیق یابد که در این روز در تحت قُبّه مقدّسه آن حضرت باشد ثوابش کمتر از کسى که در عرفات حضور دارد، نیست.

 

3. پس از نماز عصر پیش از آن که مشغول به خواندن دعاهاى عرفه شود در زیر آسمان دو رکعت نماز بجا آورد و نزد حق تعالى به گناهان خود اعتراف و اقرار کند تا به ثواب عرفات رستگار شود و گناهانش آمرزیده گردد؛ پس چون وقت زوال شد زیر آسمان رَوَد و نماز ظهر و عصر را با رکوع و سجود نیکو به عمل آورد و چون فارغ شود دو رکعت نماز اقامه کند. در رکعت اوّل بعد از حمد، توحید و در دوم بعد از حمد، قُل یا اَیُّهَا الْکافِروُنَ خوانده شود. و پس از آن چهار رکعت نماز اقامه کند که در هر رکعت بعد از حمد، سوره توحید، پنجاه مرتبه بخواند. که این نماز، همان نماز حضرت امیرالمؤمنین(ع) است.

 

4 . شیخ کفعمى در مصباح فرموده مستحب است روزه، روز عرفه براى کسى که ضعف پیدا نکند و مانع دعا خواندن او نشود.

 

5. مستحب است پیش از زوال و زیارت امام حسین(ع) در روز و شب عرفه غسل انجام شود.

 

7. سوره توحید، آیة الکرسى و صلوات بر محمّد و آل محمّد صد مرتبه خوانده شود.

 

8. دعای ام داود خوانده شود.

 

9. دعای امام حسین علیه السلام در روز عرفه خوانده شود.

 

10. در آخر روز عرفه این دعا خوانده شود: «یا رَبِّ اِنَّ ذُنُوبى لا تَضُرُّکَ وَاِنَّ مَغْفِرَتَکَ لى لا تَنْقُصُکَ فَاَعْطِنى ما لا یَنْقُصُکَ وَاغْفِرْ لى ما لایَضُرُّکَ و ایضا بخوان : اَللّهُمَّ لا تَحْرِمْنى خَیْرَ ما عِنْدَکَ لِشَرِّ ما عِنْدى فَاِنْ اَنْتَ لَمْ تَرْحَمْنى بِتَعَبى وَ نَصَبى فَلا تَحْرِمْنى اَجْرَ الْمُصابِ عَلى مُصیبَتِهِ».

 

11. دعای مشلول خوانده شود./9453/101/ب2

 

منبع: مفاتیح الجنان

ارسال نظرات