ضرورت پرداختن به جزئیات مناسک حج
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد علی خبری عضو کمیسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی، غروب یکشنبه 5 مهرماه در حوزه هنری، گفت: حج یکی از مهمترین فروع دین اسلام بوده و خداوند در قرآن و روایات به بر پا کردن این فریضه الهی اهمیت بسیار قایل شده است و همانا این سنت الهی، از زمان آدم و حوا تا مسلمان امروز جز احکام اعتقادی و شرعی برای تمام ادیان بوده است.
مدرس دانشگاه افزود: در فلسفه وجودی حج معاد، هستی شناسی، برائت از مشرکین، مبارزه با هوای نفس قرار داشته و انسان مسلمان با قدم گذاشتن در مسیر الهی با سلوک عرفانی خود قدم به قدم به سیر الی الله نزدیک میشود.
وی اظهار داشت: حج در مفهوم لغوی خود به معنای رستگارشدن، پیروزشدن و ماندگارشدن است و این همان پیمان و عهدیست که بین خداوند و بندگانش بسته شده و به هر طریقی مسلمانان، باید از عهده آن برآیند و به هیچ وجه از انسانهای مستطیع ساقط نمیشود و اگر مسلمانی معذوریتی پیدا کند باید برای انجام احکام حج لازم است نایب بگیرد.
خبری با اشاره به آیین و مناسک حج تاکید کرد: نمایشیترین آیین در اسلام حج است در آیین حج، فکری برتر از او همواره مومن را هدایت میکند و از گذشته، حال و آینده او آگاه است و در تک تک اعمال حج اهدافی حیاتی گنجانده شده که زمینه ساز سعادت بشری است.
دبیر کمیسیون شورای انقلاب فرهنگی ویژگی های شخصیتی مسلمان شرکت کننده در حج را تببین و اضافه کرد: بالغ بودن و عاقل بون شخص شرکت کننده در حج، آزادگی و حر بودن، داشتن استطاعت فیزیکی و مالی، وجوب حج به هیچ وجه مستلزم محتاج شدن و دست نیاز به سوی دیگران را بر نمیتابد.
این استاد دانشگاه با بیان آثار روحی و معنوی حج تصریح کرد: با انجام دادن فریضه حج آثار گناه در حاجی از بین رفته و حاجی چون طفل تازه متولد شده از مادر پاک و روحانی میگردد و تحولی عظیم در او نمایان میشود و اگر بتواند 4 ماه بر هوای نفس خود غلبه کند این موضوع در او ملکه شده و جلوی گناه را در او می گیرد.
وی در پایان با اشاره به ساختار حج بیان داشت: ساختار آیین حج یک نظام است که همه اجزا آن به هم ربط و هر حادثه با نظم و توالی معین با یکدیگر پیوند دارند و هر واقعه پس از واقعه دیگر داستان را تکمیل میکند و حج ابراهیمی سعادت دنیوی و اخروی را برای بشر به همراه داشته است./856/203/ب3