۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۸
کد خبر: ۲۹۱۶۵۱
حجت الاسلام پناهیان مطرح کرد؛

حضور طلاب در فضای مجازی تداخلی با دروس حوزه ندارد

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار با بیان این که افراد نباید در اینترنت و فضای مجازی دچار حاشیه شوند، گفت: گاهی به اندازه‌ای انسان دچار حاشیه می‌شود که ممکن است حوزه علمیه در جهانی که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی حرف اول را می‌زنند به طلاب بگوید به موبایل دست نزنند.
حجت الاسلام عليرضا پناهيان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا پناهیان مؤسس مدرسه علمیه دارالحکمه عصر امروز در یادواره شهدای 7 هزار زن شهیده انقلاب و دفاع مقدس که در حسینیه امام خمینی(ره) جامعة الزهرا(س) قم برگزار شد، با بیان این که باید ببینیم در چه جهان و محیطی زندگی می کنیم، گفت: این سؤال می تواند هم به صورت مبنایی و هم به صورت مصداقی مطرح شود.


وی افزود: اگر بخواهیم به صورت عمیق و مبنایی بررسی کنیم نیازمند مباحث حیات شناسانه هستیم، اشتباه است که انسان مختصات زندگی خود را نشناسد و بخواهد تکلیف خود را تشخیص دهد و انگیزه لازم را داشته باشد، کسی که نمی داند در چه دنیایی زندگی می کند در تشخیص تکلیف و انگیزه آن دچار مشکل خواهد شد.

 

حیات شناسی یکی از ارکان موفق بودن زندگی دنیا است
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که یکی از ارکان موفق بودن زندگی دنیا حیات شناسی و شناخت محیط بیرونی است، اظهار داشت: باید توجه داشت که خداوند هیچگاه سنت ها را تغییر نمی دهد، آیات بسیاری از قرآن بر لزوم شناخت محیط تأکید دارد.


وی ادامه داد: متأسفانه در بسته های علمی حیات شناسی وجود ندارد، انسان شناسی نیز موضوعی مهم است اما در کنار آن باید حیات شناسی را نیز اضافه کرد؛ اگر افراد به حیات شناسی بپردازند انسان های به شدت افسرده و کسانی که برای مؤمنانه زندگی کردن ناموفق هستند با شنیدن مسائل حیات شناسی مشکلات آن ها حل می شود و زمینه برای موفقیت آنان فراهم خواهد شد.


عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار با بیان این که در زمان کنونی حیات شناسی ضروری تر از صد سال پیش است، ابراز داشت: از این رو است که علمای گذشته خیلی به مسأله حیات شناسی نپرداختند، زندگی های گذشته به گونه ای بود که خود زندگی به انسان ها آموزش می داد که زندگی چیست.


وی عنوان کرد: در زمان قدیم انسان21پپروژه ها مواجه بودند اما زندگی های امروزه مصنوعی است، امروز جوانان در سنی که باید حیات را بشناسند با زندگی مصنوعی روبه رو می شوند، باید این دنیای مصنوعی را بشناسیم.

 

امروز با درس اخلاق نمی توان همه مسائل را حل کرد
حجت الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: در سابق خود زندگی برای انسان ها درس اخلاق بود امام امروز با درس اخلاق نمی توان همه مسائل را حل کرد، مسؤول یکی از سازمان های معتبر انقلابی اعلام کرد که با توجه به بررسی های انجام شده افراد به ارزش حجاب باور دارند اما حجاب را رعایت نمی کنند.


وی اضافه کرد: ایمان به تنهایی نمی تواند در انسان های معمولی جای بقیه معرفت ها را بگیرد، البته ایمان بسیار راهگشا است؛ حیات شناسی علمی مؤثر است که سبب رسیدن انسان به اعلی درجات رشد و انسانیت می شود، بسیاری از مشکلات بدون موعظه اخلاقی و با حیات شناسی حل می شود.


مؤسس مدرسه علمیه دارالحکمه با بیان این که اگر مختصات زندگی را دانستیم به مشکلات لبخند خواهیم زد، گفت: انسان ها از سن 7 تا 14 سالگی برای زندگی کردن آمادگی پیدا می کنند، معمولا والدین و آموزش و پرورش این آمادگی را برای فرزندان ایجاد نمی کنند.


وی افزود: متأسفانه حوزه های علمیه نیز به اصل زمان تربیت کاری ندارند و جوانان و نوجوان را به امان خدا بلکه به امان یک جامعه غیر منضبط از نظر نظام تربیتی فرستادند بعد می گویند هرکس سالم ماند آن را می بریم، باید از ابتدا کار تربیتی صورت گیرد.

 

بدون زمان شناسی می توان افراد را با آیه و روایت به جهنم فرستاد
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که پس از طی حیات شناسی به صورت مبنایی باید به صورت مصداقی وارد این مسأله شد، اظهار داشت: در مسأله مصداقی حیات شناسی به معنای زمان شناسی است، در روایات آمده است کسی که زمان خود را بشناسد اشتباهات به سوی او هجوم نمی برند.


وی ادامه داد: حتی اگر کسی عالم دینی بوده اما زمان شناس نباشد اوضاع بسیار فاجعه بار می شود از این رو حضرت امام(ره) تأکید می کردند که از این گونه افراد باید پرهیز کرد و به سوی عالمانی رفت که زمان شناسی داشته باشند.


عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار با بیان این که اگر کسی زمان را نشناسد مشکلات فراوانی برای او پدید می آید، ابراز داشت: انسان می تواند بدون زمان شناسی و با استفاده از آیه و روایت افراد را به جهنم بفرستد، از این رو زمان شناسی بسیار اهمیت دارد.


وی با اشاره به فاجعه منا عنوان کرد: بسیاری از افراد دوست داشتند که در زمان که در صحنه منا حضور داشته و به حاجیان آب رسانده و آنان را یاری کنند، طبق برخی اخبار تعداد جانباختگان به 8 هزار نفر می رسد که شاید با موشک ها و بمب های بسیار نتوان چنین تعدادی را به قتل رساند.


حجت الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: کاری که ارزشش از کمک به حاجیان بالاتر بوده این است که دانشجویان و طلاب به زبان عربی مسلط شوند و مسلمانان را هوشیار کنند؛ کشتار حجاج در منا، کشتار مردم یمن و کشتارهای منطقه با اسلحه جهل است و ما به اندازه ای که منطق داریم حق را بیان نکردیم، باید توجه داشت که اسلحه ما منطق است.

 

باید به زبان های گوناگون برای جهانیان روشنگری کرد
وی اضافه کرد: ابزار آل سعود کشتار است اما ابراز ما منطق است که باید سلاح را برداشت، همین افرادی که در جلسه حضور دارند برای روشنگری جهان اسلام کافی هستند، در جنگ نرم هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود نداشته و زن ها نیز می توانند فعالیت های اثرگذاری داشته باشند.


مؤسس مدرسه علمیه دارالحکمه با بیان این که باید به زنان اروپایی این سؤال مطرح شود که چرا فمنیست ها در آسیا بازار کنیز فروشی راه اندازی کردند، گفت: جهان باید بداند که داعش از سوی آمریکا تشکیل و حمایت می شود؛ برای این فعالیت تنها خبر رسانی کافی است و نیاز به مباحث دینی وجود ندارد.


وی افزود: کسانی که آرزو می کنند که ای کاش در منا بودند تا به زائران کمک رسانی کنند می توانند کارهای مهم تری انجام دهند و به زبان های گوناگون برای جهانیان روشنگری کنند، به عنوان مثال فقط کافی است 50 نفر به ترکی استانبولی مسلط شوند و علوی های ترکیه را روشن کنند؛ در این زمان امکان کمک به داعش قطع خواهد شد.

 

در پی فاجعه منا هولوکاستی در عربستان به راه افتاد
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که در عربستان هولوکاستی به راه افتاد و 4 هزار نفر تا کنون کشته شدند، اظهار داشت: در چند جنگ و با چندین بمباران شاید آمار کشته شده ها به این حد نمی رسید، گاهی در اخبار دیده می شود که در جایی بمباران سنگین صورت گرفته و افراد کشته شده 25 نفر می شوند اما در فاجعه منا تعداد جانباختگان بسیار زیاد است.


وی ادامه داد: زمانی که در شبکه های اجتماعی در اعتراض به آل سعود پست گذاشته می شود آن ها به صورت سیستماتیک در هرکجای دنیا و به هر زبانی اعتراض کردند با لشکر سایبری خود با آن اعتراض ها مقابله می کنند، حال چرا ما نباید از این ظرفیت استفاده کنیم.


عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار با بیان این که افراد نباید در اینترنت و فضای مجازی دچار حاشیه شوند، ابراز داشت: گاهی به اندازه ای انسان دچار حاشیه می شود که ممکن است حوزه علمیه به طلاب بگوید که به موبایل دست نزنند، این سخن همانند این است که به انسان بگویند که به تلویزیون و رادیو دست نزند.

 

انتقاد از حوزه علمیه به جهت منع کردن طلاب از استفاده از تلفن همراه
وی عنوان کرد: دلیل منع کردن طلاب از موبایل این است که می گویند طلبه از درس می ماند، آیا واقعا این گونه است یعنی به این اندازه طلبه ها بی عرضه، جلف، بی شخصیت و ناتوان در زندگی کردن هستند؛ درس باید سرجای خود باشد، اگر هم گفته می شود که دچار گناه می شوند باید گفت خب دچار گناه نشوند.


حجت الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: یعنی این قدر ما بدبختیم، اگر این قدر بدبختیم باید دعاهای ندبه را به عنوان نهی از منکر تعطیل کرد، اگر کسی عرضه دارد باید خوب کار کند؛ پیامبر اسلام فرمودند زمانی که تعداد مظلومان از ظالمان بیشتر شود دعای آن ها دیگر مستجاب نخواهد شد.


وی اضافه کرد: اکنون تعداد مظلومان بیش از ظالمان بوده و باید باور داشت که تعداد ظالمان کمتر است، شاید دیگر دعای ما مستجاب نشود از این رو باید اقدام کنیم؛ ما در زمانی زندگی می کنیم که رسانه ها و شبکه های اجتماعی در جهان حرف اول را می زنند و ما همه رسانه ای هستیم.

 

به وسیله شبکه های اجتماعی دولت های دیکتاتوری و استکباری را به زیر می کشیم/راه پاک شدن نشستن در کلاس اخلاق نیست 
مؤسس مدرسه علمیه دارالحکمه با بیان این که ما به وسیله شبکه های اجتماعی دولت های دیکتاتوری و استکباری را به زیر می کشیم، گفت: امام علی(ع) نیز دنبال شبکه های اجتماعی بود و شب ها درهای خانه مهاجرین و انصار را می زد و برای یاری از آن ها دعوت می کرد، آن ها قول می دادند اما حضرت می فرمود که با یکدیگر جمع شوید سپس بیاید.


وی افزود: امام زمان(عج) فرمودند اگر شیعیان ما قلبا در وفای عهد به ما جمع شوند مژده ملاقات ما به تأخیر نخواهد افتاد، از این رو در ابتدا باید شبکه اجتماعی مؤمنان و مسلمانان شکل گیرد؛ اینترنت جهان را در اختیار افراد قرار داده و واقعا بیش از آن که تهدید باشد فرصت است؛ از این طریق باید مردم جهان را بیدار کرد.


استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که اکنون نیز دفاع مقدس وجود دارد، اظهار داشت: در 8 سال دفاع مقدس کسی که تصمیم می گرفت شرکت کند باید از جان خود می گذشت اما اکنون و در جنگ امروز باید از خواب و تنبلی ها گذشت.


وی ادامه داد: راه پاک شدن نشستن در کلاس اخلاق نیست بلکه عمل کردن برای دین خدا است، خدمت به دین انسان را به رشد معنوی می رساند؛ امروز با امنیت کامل می توان در راه خدا جهاد کرد./1323/پ201/ی

ارسال نظرات