تحول فضای مجازی در آینده نزدیک
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح اولین و بزرگترین مرکز داده علوم اسلامی کشور(دیتا سنتر) که در مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران برگزار شد، ضمن تسلیت فاجعه منا اظهار داشت: هر کشوری به فضای مجازی، امکان ذخیره، پردازش و بازنشر اطلاعات نیاز دارد، از اینرو توجه به فضای مجازی در حال حاضر برای هر کشور از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
وی با اشاره به الکترونیکی شدن اغلب امور اداری در کشور افزود: بالابودن راندمان کار و استفاده کاربردی از فضای مجازی در مراکز حوزوی بیشتر از مراکز دانشگاهی است؛ چنان که استفاده از دادهکاوی می تواند تحولی را در مواریث شیعی و رشتههای مختلف علوم اسلامی به وجود آورد.
جهانگرد، از نظر جغرافیایی کشور ایران را در مرکز انتقال داده و اطلاعات دنیا دانست و یادآور شد: اگر به نقشه جهان توجه داشته باشید، ایران در مرکز تبادل اطلاعات دنیا است که با ظرفیت و محتوای معارفی که دارد، میتواند در آینده در انتقال و تبادل اطلاعات سهم عمدهای داشته باشد و با تولید انبوه محتوای فارسی در سطح داخلی و خارجی کشورهای فارسی زبان را نیز پوشش دهد.
وی زبان آینده را زبان تصویری خواند و خاطرنشان کرد: با توجه به این که در حال حاضر از ابزار فضای مجازی در جهان استفادههای مختلفی میشود، ما نیز میتوانیم در راستای مباحث تئوریک و معارف دینی استفاده کنیم و آموزههای اسلام را گسترش دهیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، زیربنای توسعه علمی کشور را توسعه فضای مجازی برشمرد و افزود: بخش شبکه، تجهیزات، کاربردها و کاربریها از قسمتهای مهم شبکه ملی اطلاعات است که با دستور رهبر معظم انقلاب به دقت باید پیگیری شود.
وی به نسل سه و نسل چهار تحول در فضای مجازی در آینده خبرداد و گفت: با این ابزار امکان استفاده پر سرعت از فضای مجازی در کشور فراهم خواهد شد و با توجه به وجود شبکهها و تجهیزات، محتوای لازم و متناسب نیز باید تهیه شود.
جهانگرد تأکید کرد: دادهکاوی، صنعت ثانوی است که به افراد اجازه میدهد با تحلیل دادهها، نوع نیازها و مراجعهها به برآورهای دقیق تر و علمی برسند، چنان که با تحلیل دادههای تاریخی میتوان به نکات قابل توجه و جدیدی دست پیدا کرد./908/پ202/ف