۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۹
کد خبر: ۲۹۲۸۸۴
با حضور تولیت آستان قدس رضوی؛

مراسم بزرگداشت جان‌باختگان منا در حرم رضوی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ آئین بزرگداشت جان باختان فاجعه منا از سوی نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی در حرم مطهر حضرت رضا(ع) برگزار شد.
بزرگداشت شهداي منا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم بزرگداشت شهدای منا از سوی آیت الله عباس واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی عصر یکشنبه در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج در رواق امام خمینی(ره) برگزار شد.

 

حجت الاسلام سید محمد سیدآبادی، عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان ضمن تسلیت این مصیبت عظیم و فاجعه دردناک به پیشگاه امام رضا(ع) در این مراسم اظهار کرد: اگر نگوییم این فاجعه خیانت و جنایت نبود در حالی که بود، سهل انگاری، غفلت، کم کاری، بی توجهی و بی کفایتی سرمداران برگزاری مراسم حج در کشور عربستان به طور کامل مشهود و ملموس است.

 

وی تصریح کرد: چنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند و خواسته ملت و مسؤولان ما است که تمام ابعاد این حادثه به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد، گرچه این اقدامات از عمق اندوهی که بر دل و جان این ملت و بازماندگان جانباختگان وارد شده، از غم سنگینی که بر دل امام راحل نشسته و از اندوه عمیقی که بر دل رهبر وارد شده کاسته نمی شود.

 

حجت الاسلام سیدآبادی در بخش دیگر سخنان خود گفت: یکی از امتیازات و افتخارات آل سعود و دولتمردان بی کفایتش که مدعی آن هستند و آن را یدک می کشند، عنوان خادم الحرمین است.

 

وی با بیان این که خدمت به حرمین پیشینه تاریخی دارد، افزود: از آن جا که چون کعبه قبل از اسلام و در زمان جاهلیت نیز مورد احترام بوده است، در فرهنگ جاهلی قبل از اسلام نیز کسانی در خدمت کعبه و زائران آن بوده اند.

 

عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: پس از اسلام نیز دو عنوان و مسؤولیت در ارتباط با حج و مکه مورد توجه عرب بوده است که یکی از آن ها «سقایت حاجیان» است.

 

وی افزود: عربستان سرزمین کم آبی بود و در عرفات، مشعر و منا آب چندانی وجود نداشت بنابراین حاجیان زمانی که عازم مواقف حج می شدند، به میزان نیاز آب می بردند چنان که روز هشتم ذی الحجه به نام «آب برداری» معروف است.

 

حجت الاسلام سیدآبادی خاطرنشان کرد: قبل و پس از اسلام افرادی عهده دار مسؤولیت سقایت می شدند که جاجیان را آبرسانی کنند که از نظر اجتماعی حرکت انسانی بسیار مهمی است و از لحاظ دینی هم دارای حرمت است.

 

وی تصریح کرد: خدمت به زائران خانه خدا و تأمین ما یحتاج آنان به ویژه آب برای خوردن و تطهیر در آن هوای گرم عمل زیبایی است.

 

عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان بیان کرد: عنوان دیگر «عمارة المسجدالحرام» به معنای کلیددار، تولیت و پرده داری مسجدالحرام قبل و پس از اسلام است که نگاه جاهلی به این دو عنوان بر خیلی از موقعیت های اجتماعی، سیاسی و معنوی برتری می داد.

 

وی با اشاره به این که در قرآن کریم نفی امتیاز کلیدداری کعبه شده است، اظهار کرد: «آیا شما سقایت حاجیان، پرده داری و تولیت کعبه و مسجدالحرام را همانند و همسنگ با ایمان به خدا می دانید هماهنگ و همسنگ جهار در راه خدا می دانید این ها با هم مساوی نیستند، گویا کسانی که مساوی بدانند ظالم هستند و خداوند ظالمین را هدایت نمی کند».

 

حجت الاسلام سیدآبادی گفت: خداوند در ادامه آیه فوق در قرآن کریم فرموده است «آنانی که ایمان به خدا آوردند، در راه خدا جهاد کردند و از تعلقات مادی و دنیایی خود گذشتند و با مال و جانشان برای خدا قیام کردند، درجه آن ها از همه بالاتر است»./1308/202/ب1

ارسال نظرات