۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۹
کد خبر: ۲۹۴۸۲۹
کارشناس مذهبی:

عادت به گناهان کوچک انسان را گرفتار گناه کبیره می‌کند

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام حاج علی اکبری گفت: شیطان وقتی در نگاه و محاسبه انسان نفوذ می کند در عمل رفتار ما را تصرف می کند عادت به معصیت در وجود انسان ریشه دار می شود.
عادت به گناهان کوچک انسان را گرفتار گناه کبیره می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد شامگاه دوشنبه 20 مهرماه در جلسه ای از سلسله جلسات صحیفه سجادیه که در مجموعه شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه استصغار بخش عمده ای از طراحی شیطان برای زمین گیر کردن انسان است، گفت: استصغار به معنی کوچک شمردن گناهان است بعضی از گناهان از دیگر گناهان بسیار خطرناک تر هستند و دارای تخریب بیشتر هستند گناهان بر حسب میزان آثار وضعی که دارند به گناهان کوچک و بزرگ تقسیم بندی می شوند.


وی در ادامه افزود: برخی از گناهان به جهت کوچک انگاشتن گناه از سوی انسان فهرستی از گناهان صغیره را شامل می شوند. انسان نبایستی گناه را دست کم بگیرد و گناه در نظرش کوچک شمرده شود.


حجت‌الاسلام حاج علی اکبری افزود: هر معصیت هر چند کوچک باشد یک هماهنگی با طبیعت انسان دارد در واقع یک لذت طبیعی در انجام یک گناه وجود دارد که همان لذت یه هماهنگی بین جنس گناهان با طبیعت انسان است و مغایرتی اساسی با فطرت انسان دارد که نبایستی از آن غافل شد، محصولی که از گناه به دست می آید افزایش لذت در انسان است که لذت محصول شهوترانی انسان می شود.

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: شیطان وقتی در نگاه و محاسبه انسان نفوذ می کند در عمل رفتار ما را تصرف می کند عادت به معصیت در وجود انسان ریشه دار می شود.

 

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به این‌که سیاست شیطان نفوذ در انسان است افزود: روش شیطان در فریب انسان سیاست گام به گام است و به بیان امام رضا(ع) که می فرمایند: اگر کسی عادت کند به نجام گناه کوچک و از گناه کوچک نترسد به زودی از گناهان زیاد هم نخواهد ترسید.

 

وی در ادامه افزود: گناه به مرور زمان سبب می شود انسان از مسیر ادب بندگی خدا خارج شود و به تدریج سبب از دست دادن روح تقوا در مسیر بندگی خواهد شد، هر دفعه که انسان مرتکب گناهی می شود  یک سهمی از عقل انسان کاهش می یابد که به مرور زمان انسان از خرد و اندیشه فاصله می گیرد و همین امر باعث جهل و نابودی انسان می شود.

 

این کارشناس مذهبی افزود: توبه زمینه بازگشت از گناه را میسر می سازد  و سبب می شود انسان با مسیر بازگشت از گناه آشنا شود و نور عقل در انسان گناه کار دوباره بازگشت پیدا می کند که همین امر سبب رشد دینی انسان می شود.

 

وی با اشاره به خطبه 477 نهج البلاغه در خصوص سخت ترین گناهان در نزد خدا افزود:  سخت ترین گناهان  معصیتی است که در نزد گنه کار کوچک شمرده شود زیرا سبب غلبه شیطان در وجود انسان می شود.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری در پایان خاطرنشان کرد: انسان هر وقتی که در معرض یک گناه هر چند کوچک قرار می گیرد با توسل و ذکر خدا می تواند در برابر گناهان مقاومت پیدا کند که همین امر سبب می شود از تکرار گناه از سوی انسان جلوگیری شود دغدغه مومن بایستی این باشد که سهم خودش را در عصمت توسعه بدهد و یک مومن متقی شود./817/202/ب1

ارسال نظرات