گناه انسان را دچار خطای محاسباتی میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام عارف، استاد حوزه علمیه قم، امشب در مجلس عزاداری سید و سالار شهیدان که در مسجد خاتمالانبیا(ص) برگزار شد به آثار گناه در زندگی انسانها اشاره کرد و گفت: بیبرکتی، کم شدن باران و روزی انسانها از آثار گناه است، اما غیر از این، گناه باعث نابودی قلب انسان میشود.
حجت الاسلام عارف، قساوت و ظلمت قلب را به معنای تغییر در دستگاه محاسباتی خواند و اظهار داشت: زندگی بدون ذکر خدا موجب تغییر در دستگاه محاسباتی انسان است؛ بنابراین این گونه افراد عقلانی نمیاندیشند و حتی در زندگی دنیوی نیز به خسران دچار میشوند.
وی با اشاره به جریان کربلا افزود: برخی همچون عمر سعد به اشتباه محاسباتی دچار شده و در زندگی دنیایی نیز ضرر کردند، چنان که حتی نصیحت امام حسین(ع) نیز در وی مؤثر نبود و هشدار نخوردن از گندم ری را با استهزا و کنایه پاسخ داد.
استاد حوزه علمیه قم، بهترین ذکر در نزد خداوند را صلوات خواند و افزود: پیامبر اکرم(ص) فرمودند «اگر کسی یکبار صلوات بفرستد، خداوند و ملائکه او بر وی درود میفرستند» که صلوات خدا و ملائکه سبب طهارت و پاکیزگی انسان خواهد شد.
وی یاد خدا و اهل بیت(ع) را مایه شفا و حیات قلب برشمرد و یادآور شد: امام هادی(ع) نیز در زیارت جامعه کبیره، صلوات را مایه پاکیزگی و طهارت نفس میشمارد، زیرا اگر قلب انسان کثیف باشد، محبت و معرفت الهی در دلش جا نمیگیرد.
حجت الاسلام عارف به نصیحت آیت الله بهجت به جوانان اشاره و خاطرنشان کرد: ایشان به جوانان توصیه میکردند که «نیت کنید اگر خدا صد سال هم به شما عمر داد، یک دفعه عالما، عامدا و مختارا گناه نکنید»، یعنی انسان با علم و از روی قصد گناه نکند./908/پ202/ف