حقوق زنان تنها در نظام حقوقی اسلام به طور کامل استیفا میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام فرج الله هدایت نیا در برنامه آدم و حوا که از رادیو معارف پخش شد با بیان اینکه در نظام های حقوقی غربی معیار وضع قوانین برای زن و مرد یکسان بودن است، اظهار داشت: تبعیت از این قاعده موجب شده که تفاوت حقوق زن و مرد در نظام های غربی به حداقل ممکن برسد.
وی افزود: در اسلام، نظام حقوقی بر مبنای تناسب است و تناسب در نظام حقوقی اسلام به معنای این است که اسلام حقوق را برای زن و مرد بر مبنای شخصیت، تفاوتها و اهداف آنها وضع میکند نه بر مبنای رویکرد مرد سالارانه و نگاه صرف به یکسان سازی.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه هیچ نظام حقوقی نمیتواند تفاوتهای حقوقی زن و مرد را به صفر برساند، ادامه داد: دلیل این موضوع این است که زن از توانایی کمتری نسبت به مرد برخوردار بوده و نیازمند حمایت قانون گذار است به همین دلیل صفر کردن تفاوتهای زن و مرد در هیچ نظام حقوقی ممکن نبوده و کاری منطقی نیست.
حجت الاسلام هدایت نیا با تأکید بر اینکه نظام حقوقی اسلام عادلانه ترین رویکرد را نسبت به حقوق زن و مرد داشته است، افزود: برای مثال در نظام حقوقی ایران مدت عده زن مطلقه سه ماه است در حالی که در نظام حقوقی فرانسه این مدت 300 روز بوده و بیشترین اجحاف در این زمینه در حقوق زن و مرد صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در نظام حقوقی اسلام هیچ قاعده ای بدون حکمت نیست برای مثال بیان شده که زن مسلمان و مرد مسلمان باید با یک فرد مسلمان ازدواج کرده و حق ازدواج با یک کافِر و لائیک را ندارند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: دلیل این موضوع این است که کافِر معاد را قبول ندارد و همین قبول نداشتن معاد محور زندگی او را تغییر میدهد در حالی که یک مسلمان با اعتقاد به معاد باوری به نحو دیگری عمل کرده و هیچ وقت خطا و اشتباه نکرده و به سوی حرام خواری یا کارهای حرام نمیرود چون زندگی را محدود به همین دنیا نمیداند ولی انسان کافِر مادیگرا است.
حجت الاسلام هدایت نیا یادآور شد: بهترین نظام و قاعده حقوقی همین نظام تناسب است زیرا با توجه به استعدادهای خاص و توانمندیهای انسان است و از زن توقع ندارد که رفتاری مردانه داشته باشد در حالی که در قاعده برابری و یکسانی غربی، زن ناچار است با وجود تفاوتهای جسمانی و ژنتیکی مانند مردان رفتار کند تا از حقوق برابر با مردان برخودار شود./968/پ202/ف