قیامهای امروز علیه مستکبران ادامه راه کربلا است/ دشمن از روحیه حسینی واهمه دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در اجتماع عظیم «لبیک یاحسین» که ظهر امروز در محل پایانه معراج برگزار شد، حضور با شکوه عزادارن حسینی را به عنوان ارزشمندترین شعائر عشق به اهل بیت(ع) و عزاداری و عرض ارادت به محضر حضرت سیدالشهدا(ع) دانست و اظهار کرد: اظهار ارادت به ائمه (ع) و همچنین دفاع از حریم مقدس عترت و اهلبیت پیامبر(ص) به عنوان مسأله مهم در مقام اقامه عزاداری امام حسین(ع) است.
وی با بیان این که مظلومیت ائمه(ع) در طول تاریخ که با رحلت پیامبر آغاز و تا غیبت امام زمان(عج) در یک برهه زمانی دو و نیم قرنی اتفاق افتاد، اظهار کرد: فلسفه تجمع و عزاداری ها، آمادگی برای جریانی که در گذشته و در کربلا اتفاق افتاده، است و امروز همچنان ادامه دارد.
امام جمعه مشهد با مطرح کردن این پرسش که پس از گذشت 1400 سال از شدیدترین و ظالمانه ترین جنایات تاریخ بر اهل بیت پیامبر(ص)، این گریه ها چه نقشی دارند و آیا این همه صرف وقت فقط برای تحریک احساسات و گریه کردن است، تصریح کرد: این که ما امروز اشک بریزیم و آن مظلومیتها را یادآور شویم اثری ندارد، بلکه مهم این است که از این واقعه در عرصه زندگانی امروز درس بگیریم و نسبت به آینده مسأله دفاع و حمایت از اهلبیت پیامبر (ص) در برابر دشمن نیازمند یک تحلیل عقلایی و نه یک تحلیل عاطفی است.
کربلا هنوز تمام نشده است
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: سؤالی که ممکن است در ذهن بسیاری از جوانان باشد ولی صلابت و احترامی که نسبت به امام حسین(ع) در جامعه حاکم است و از طرف دیگر عشق و محبت مردم به اهل بیت(ع) به آن ها اجازه مطرح کردن پرسش خود را نمی دهد؛ سؤال این است که آیا کربلا تمام شده یا نه.
آیت الله علم الهدی در ادامه با بیان دو دیدگاه درباره واقعه کربلا، اظهار کرد: این عقیده که امام حسین(ع) در کربلا شکست خوردند با مبانی اعتقادی و عنصر قوی احساس و عشقی که بر دل ها وجود دارد، سازگار نیست از طرف دیگر اگر بگوییم حضرت پیروز شدند این سؤال مطرح می شود که آیا کشته شدن خانواده و یاران و ظلم و ستم بر آن ها، پیروزی است بنابراین برای اثبات مقاومت حضرت در جریان کربلا، فقط یک جمله می توان گفت و آن این که «کربلا تمام نشده است».
دهه محرم، ابتکار امام رضا در عزاداری امام حسین بود
وی با یادآور شدن این که اگر کربلا تمام شده بود، این عزاداری ها و تجمع ها بی جهت و بی نتیجه می شدند، تصریح کرد: تمام قیام ها و حرکات در زندگی امروز به این دلیل که کربلا هنوز تمام نشده است در واقع آن چه در محرم سال 60 اتفاق افتاد، آغاز برنامه ای شد که باید تا جهانی شدن اسلام پیش رود و تا ظهور حضرت مهدی(عج) ادامه دارد؛ تمام قیامها و حرکتهایی که امروز با هدف مقابله با استکبار انجام میگیرد، ادامه راه کربلا است.
وی با اشاره به قیام امام حسین(ع) در کربلا و بیان این که قیام در برابر ظلم وظیفه بشر، انقلاب در مقابل ستم تکلیف هر مسلمان و اعتراض به حاکمیت ظالم و جاهل به عنوان یک امربه معروف و نهی از منکر، وظیفه مسلمانان است، اظهار کرد: انقلابی که در کربلا شروع شد باید تا جهانی شدن ادامه یابد و این مهم نه با زور، جنگ و کشور گشایی بلکه با پذیرش عشق و عاطفه و مغز وجدان مردم حاصل می شود و این انقلاب باید به گونه ای باشد که افزون بر این که عواطف و احساسات را جذب کند باید چهره منفور ضد اسلام را نیز در اندیشه های بشر نشان دهد.
امام جمعه مشهد با تأکید این که سال به سال انقلاب امام حسین(ع) گسترده تر می شود، خاطر نشان کرد: این انقلاب رو به تبلور است و اگر در کربلا فقط 72 نفر به لبیک امام پاسخ دادند ولی امروز میلیون ها نفر در سراسر کره خاکی فریاد می زنند، هر چند که این جمعیت نیز کافی نیست بلکه باید توسعه بیشتری داشته باشد و هر سال جمعیت این کربلا افزوده شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، دهه محرم را ابتکار امام رضا(ع) در عزاداری امام حسین(ع) خواند و اظهار کرد: از ریان بن شبیب روایت شده است که روز اول محرم به خدمت امام رضا(ع) رسیدم حضرت فرمودند: ای پسر شبیب اگر بر حسین(ع) گریه کنی و آب دیدگان تو بر روی تو جاری شود حق تعالی جمیع گناهان صغیره و کبیره تو را میآمرزد خواه اندک باشد و خواه بسیار».
روز آخر کربلا، همزمان با روز ظهور امام زمان است
آیت الله علم الهدی با اشاره به روایتی دیگر از امام رضا(ع) که فرمودند «ای پسر شبیب! اگر بخواهی مانند شهدای کربلا باشی و ثواب آنها را داشته باشی، هر گاه مصیبت آن حضرت را یاد کردی، بگو: «یا لَیتَنی کُنتُ مَعَهُم فَاَفُوزَ فَوزًا عَظیماً»، خاطرنشان کرد: آرزوها یا تخیلی اند و با عقلایی از طرفی بدون شک امام هرگز بر امری ناممکن و غیر عقلایی سفارش نمی کنند بنابراین بدیهی است که کربلا تعطیل نشده و امروز نیز می توان با شهدای کربلا بود و راه آنان را ادامه داد و مصداق این مطلب که حدیث نیست ولی در بین مضمون احادیث آمده است «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا».
وی روز آخر کربلا را همزمان با روز ظهور امام زمان(عج) معرفی و خاطرنشان کرد: کربلا زمانی خاتمه می یابد و قیام امام حسین(ع) به نتیجه میرسد که امام زمان (عج) ظهور و با فراگیری عدالت در سراسر جهان جریان استکبار و یزیدیان زمان از بین بروند چرا که امام زمان(عج) یک امام عملیاتی است و می آیند تا اسلام را اصلاح و به جهان منتقل کند و نه این که برای روضه خوانی ظهور کنند.
حسینی بودن ایرانی ها سبب مستأصل شدن دشمنان شده است
امام جمعه مشهد با اشاره به این که عمر سعد ملعون به عنوان نخستین کسی بود که بر امام حسین(ع) گریه کرد، ابراز داشت: اشک و عزدارای ها باید با تحول و قیام همراه باشد و سبب حرکت در مسیر لشکر امام حسین(ع) شود و این معنای اشک و عزاداری است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید این که حسینی بودن ایرانی ها سبب مستأصل شدن دشمنان شده است، اظهار کرد: اگر براساس قیام و با الگو گرفتن از واقعه کربلا حرکت کنیم و در مسیر جهانی شدن اسلام گام برداریم، بدون شک هیچ قدرتی در روی کره زمین، توان مقابله با ما را ندارد چرا که هیچ قدرتی، امام حسین(ع) و قیام کربلا را ندارند./844/201/ب1