۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۵
کد خبر: ۲۹۶۰۳۵
استاد حوزه علمیه قزوین:

ترس از مرگ در مکتب امام حسین راه ندارد

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قزوین با بیان اینکه یکی از فواید حادثه کربلا این است که انسان از مرگ نترسد، گفت: ترس از مرگ در مکتب امام حسین(ع) راه ندارد.
عزاداري محرم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت‌الاسلام علی محمدی استاد حوزه علمیه قزوین شب گذشته (25 مهر) در مسجد شیشه‌گرها با اشاره به این‌که هر حادثه‌ای که در عالم اتفاق می‌افتد یک نشانه‌ای است در میان افراد آن قوم گفت: هر کسی از آن حادثه بهره خاصی می‌برد، عده‌ای از این حادثه نان می‌خورند و به نفع خودشان استفاده می‌کنند.

 

وی در ادامه افزود: عده‌ای در آن حادثه تدبر و تامل کرده به این معنا که با دقت تمام در زوایای آن تفکر می‌کنند قرآن هم انسان را به این مسأله دعوت می‌کند که از حوادث عالم بهره و استفاده خوبی ببرید، منظور از استفاده خوب یعنی تدبر و تامل صحیح در مطلب.

 

این استاد حوزوی اظهار کرد: قرآن می‌فرماید مردم از دوطریق می‌توانند تامل کنند ابتدا از خود قرآن، فقط باید فرد  در علوم مرتبط با قرآن آگاهی داشته باشد و به یک مرحله‌ای از رشد علمی رسیده باشد در آن صورت می‌توانیم راه قرآن را برای او روشن سازیم.

 

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه یکی دیگر از راه‌های تأما و تفکر خطابه است، ابراز کرد: خطابه به این معناست که اقوال و احوال شخصیت‌هایی را که سابقه درخشانی در طول تاریخ دارند را برای افراد بازگو کنیم.

 

استاد حوزه علمیه قزوین تصریح کرد: در آیات قرآن موارد بسیاری از شرح حال اقوام ملل مختلف و تاریخ اشخاص بیان شده است که شیوه‌های درست تامل و تدبر را به مردم آموزش داده است اگر قرار است انسان‌ها از حوادث بهره خوبی ببرند یکی از آن اتفاقات حادثه کربلاست باید ببینیم از این حادثه چه سودی قرار است ببریم.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مردم از حادثه‌ها استنباط‌های مختلفی دارند، اظهار کرد: قرآن می‌گوید مردم باید در هر حادثه‌ای تمام تفکر و تعقل خود را به کار بگیرند و از آن حادثه برای نجات خود استفاده کنند.

 

انسان به خاطر ترس از مرگ به هر کاری دست می‌زند

حجت‌الاسلام محمدی ابراز کرد: قرآن داستان موسی و فرعون را عنوان می‌کند و سپس داستان سخن گفتن عیسی(ع) را در گهواره  مطرح می‌کند، عده‌ای از این وقایع فقط به گفتن و شنیدن اکتفا می‌کنند عده‌ای هم به تفسیر کلام می‌پردازند.

 

وی با بیان اینکه در حادثه کربلا حکمت‌های زیادی وجود دارد، تصریح کرد: یکی از این حکمت‌ها این است که از بزرگ‌ترین چیزی که موجب می‌شود انسان تن به ذلت و خواری دهد ترس از مرگ است.

 

این استاد دانشگاه اضافه کرد: انسان به خاطر ترس از مرگ به هر کاری دست می‌زند کسی دست به سوی مرگ دراز می‌کند که اعتقاد به معاد و سرای آخرت دارد.

 

امام حسین مرگ را شیرین‌تر از عسل می‌دانست

وی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) مرگ را شیرین‌تر از عسل می‌دانست، خاطرنشان کرد: یکی از فایده‌های حادثه کربلا این است که انسان از مرگ نترسد حسین بن علی(ع) و همه خاندانش مرگ را پذیرفتند اما زیر بار ذلت نرفتند.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه ترس از مرگ در مکتب امام حسین(ع) راه ندارد، تصریح کرد: یکی از چیزهایی که در حادثه کربلا احساس می‌شود این است که امام حسین(ع) مرگ را برای خویش سعادت می‌داند تا اینکه تن به زندگی ذلت بار دنیا با ستمکاران بدهد.

 

امروز تاج شرافت و کرامت بر سر اهل بیت است

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه انسانی که از مرگ بترسد تن به ذلت و خواری می‌دهد و مرگ با عزت موجب آزادگی و نجات است، گفت: عده‌ای به امام حسین(ع) گفتند بعد از تو خانواده‌ات را می کشند؟ امام فرمودند که عائله مرا خداوند حفظ می‌کند.

 

این کارشناس دینی با بیان اینکه حادثه کربلا اعتقاد و باور را به انسان تلقین می‌کند، عنوان کرد: در این واقعه وجود راستی و درستی و حق و عدالت است مردان و زنان آن‌ها را کشتند اما از عزت آن‌ها چیزی کم نشد امروز تاج شرافت و کرامت بر سر اهل بیت(ع) است.

 

حجت‌الاسلام محمدی در پایان گفت: نکته مهمی که از حادثه کربلا فهمیده می‌شود این است که انسان‌ها چه به صورت انفرادی چه به صورت اجتماعی باید دارای راه و رویه باشند مهم‌ترین رویه خداپرستی است حضرت علی(ع) می فرمایند که کسانی که شیوه و رویه ندارند مانند شتران بی‌افسارند./873/202/ب3

ارسال نظرات