عاشورا بزرگ ترین سرمایه شیعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در مراسم سوگواری امام حسین(ع) با موضوع تبیین فلسفه قیام عاشورا و باحضور عده ای از دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه های تهران که شامگاه دوشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه کربلا بزرگترین سرمایه شیعه است، تاکید کرد: این سرمایه ذخیره بی پایانی است که باید آن را بشناسیم و به دیگران آموزش دهیم، انسان باید در حد توان خود امام حسین را شناخته و بشناساند، در این تاریکی دنیا انسان ها را در خودخواهی های خود دفن کردند و انسان ها را درشهوات زندانی کردند و باید توجه شود فقط یک راه نجات وجود دارد و آن امام حسین(ع) است.
وی، افزود: در این موج ها یک کشتی نجات بیشتر وجود ندارد و آن راه امام حسین(ع) است، امروز نسل انسانیت فقط در کشتی امام حسین(ع) نجات خواهد یافت، در این ظلمات فقط یک نور وجود دارد.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه تصور می شود دو گروه در جریان کربلا حضور داشتند، ابراز داشت: در یک طرف کاوران امام حسین(ع) و دیگر جریان لشگر دشمنان است، گروه سومی نیز در این موضوع وجود دارند و آن تماشاچی ها هستند، صدها هزار تماشاچی در این میان فقط نظاره گر هستند البته ممکن است احساساتی را نیز بیان کنند.
وی افزود: امام حسین(ع) در زمان حرکت به مناسک حج احرام خویش را به عمره تبدیل کرد و از مکه خارج شدند، مورخان ارزیابی می کنند یکصد هزار نفر در آن سال در مناسک حضور داشتند حداقل چند هزار نفر مشغول طواف و انجام عبادت بودند، تلاوت قرآن مکه را فراگرفته بود و در ماه رمضان همه روزه گرفته بودند، همه به رسالت پیامبر اکرم(ص) شهادت می دادند ولی تماشاچی حرکت امام حسین(ع) بودند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در ادامه سخنان خویش تصریح کرد: سوال نکردند چرا امام حسین(ع) در حال خارج شدند از مکه است، برخی مانع رفتن حضرت شدند، عبدالله ابن عمر به حضرت اصرار کرد که مکه را ترک نکند و اگر برود کشته می شوند، عبدالله گفت؛ من از رسول خدا شنیدم حسین به عراق می رود و کشته می شود، حضرت پاسخ داد؛ آیا می خواهی من با یزید بیعت کنم، عبدالله در جواب گفت؛ بیعت نیاز نیست و فقط در مکه بمانید و در آخر فقط سینه امام حسین(ع) را بوسید.
وی ادامه داد: اکثریت در این موضوع سکوت کردند و مورخان نوشته اند حدود هزار نفر با حضرت برای خروج از مکه همراه شدند و البته در کربلا 72 نفر حاضر بودند، عده زیادی در مسیر جدا و تبدیل به تماشاچی شدند، آنها تصور می کردند در کوفه سفره میهمان نوازی مهیا است، حکومت تشکیل شده و مسؤولیت می گیرند.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به رفتار همراهان امام حسین(ع) پس از شنیدن شهادت مسلم، اظهار داشت: وقتی خبر شهادت مسلم در کوفه به حضرت رسید بسیاری از مردم فرصتی پیدا کرده و از امام(ع) فاصله گرفتند، در لشکر عمر سعد هیچ نقل نشده که یک شامی حضور داشته باشد و همه کوفی بودند، یعنی افرادی که امیرمومنان(ع) و امام حسین(ع) را می شناختند در لشگر دشمن حاضر بودند، اکثریت این افراد با مسلم بیعت کرده بودند.
وی افزود: در نقل ها آمده که از صدها نفر که به سمت کربلا حرکت کردند فقط به تعداد انگشتان دست به آنجا رسیدند و بقیه در مسیر فرار کرده و نمی خواستند از قاتلین امام حسین(ع) باشند، بسیاری از افراد با حضرت جنگ نکردند اما تماشاچی بودند و نقل شده عده ای برای حضرت گریه می کردند، بیشتر آنهایی که با امام حسین(ع) جنگیدند دشمن حضرت نبودند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، ادامه داد: امام حسین(ع) فرمودند؛ این ها شیعیان ما بودند که دست از یاری ما برداشتند، مردم کوفه مردمی بودند که دلهایشان با امام(ع) بوده اما شمشیرهایشان علیه ایشان بود، چه می شود که انسان ها تماشاچی می شوند، چرا انسان ها خلاف خواسته قلبی خویش نمی توانند درست تصمیم گیرند، اگر به این موضوع دست یابیم تماشاچی نمی شویم.
وی افزود: اگر شامیان در کربلا بودند می گفتیم اینها اهل بیت را نمی شناسند ولی آن مردم اهل کوفه بودند.
آنچه وجود نداشت عزم و اراده برای ایستادگی بود
حجت الاسلام مجمدیان با اشاره به آشنایی مردم کوفه از اهل بیت(ع)، خاطرنشان کرد: مردم کوفه خطبه های امام علی(ع) را شنیده بودند و دشمن اهل بیت(ع) نبودند بلکه دوستدار اهل بیت نیز بودند، آنچه وجود نداشت عزم و اراده ای برای ایستادگی بود، در روز عاشورا حضرت پاسخی به دشمن دادند، حضرت فرمودند؛ شما برای من نامه نوشتید و می دانید چرا امروز مقابل من ایستاده اید، زیرا شکم های شما از حرام پر شده است.
وی ادامه داد: یعنی شما را با پول و وعده های دنیوی خریدند و نتوانستید در مقابل منافع دنیوی بایستید، شکم های حرام یعنی علاقه به زینت های دنیوی و اگر انسان اینچنین شد دیگر نمی تواند تصمیم صحیح بگیرد و تماشاچی می شود، اگر انسان تقابل و مبارزه حق و باطل را ببیند به طرف باطل ملحق می شود و این آن خطری است که امروز ما را تهدید می کند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اشاره به رویداد های جهان اسلام، گفت: امروز باید به اتفاقات دنیای اسلام توجه کنیم، بسیاری از مسلمانان کشته می شوند و عده زیادی تماشاگر هستند، قدرت هایی را برای کریح نشان دادن دنیای اسلام این گروه های تکفیری را ایجاد کردند، این چهره ای که از اسلام نشان داده شده بدتر از قتل های داعش است.
چهره مسلمانان را بد نشان داده تا از رشد اسلام جلوگیری کنند
وی افزود: این افراد با پول عربستان و قطر این اقدامات را انجام داده و می خواهند مردم جهان را نسبت به اسلام بدبین کنند در حالی که مسلمانان در جهان مهربان ترین مردم هستند، این ویژگی مسلمان ها است که به انسان به دلیل انسان بودن احترام کند، اما یک چهره ای از مردم مسلمان نشان می دهند تا مقابل رشد جهشی اسلام را بگیرند.
امام حسین(ع) تنها راه نجات بشریت
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه در دنیا هیچ گروهی مانند علویون برای دین خود هزینه نداده، ابراز داشت: به اندازه ای که در تاریخ شیعه خون داده شده هیچکس خون نداده است، امروز به امام حسین(ع) بیش از دیروز نیاز داریم، تنها راه نجات بشریت در این مکتب است.
وی ادامه داد: واقعا گناه مردم یمن چیست، آنها می گویند نمی خواهیم خدمتگذار عربستان و امریکا باشیم، بیش از شش ماه است که این کشور را می کوبند، جرم مردم افغانستان، سوریه و پاکستان چیست، این کشورهایی که سر تا پایشان دیکتاتوری است به مردم آزادی خواه جهان ظلم می کنند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با طرح این سوال که آیا راهی جز ایستادگی وجود دارد، تاکید کرد: راه امام حسین(ع) ایستادگی است، بسیار تلاش کردند تا نور حسینی را خاموش کنند، نه تنها خاموش نشده بلکه در اربعین خواهیم دید چه مقدار این نور روشن است، این نور در طی زمان زیاد می شود، هرسال بر طرفداران امام حسین(ع) افزوده می شود، این راهی است که خداوند برای انسان باز کرده است و کربلا نقطه پایان نیست بلکه نقطه آغاز است.
وی افزود: هرسال و در هرکجا بتوانند دوستان امام حسین(ع) را می کشند، اساس این شجره طیبه با خون آغاز شده، آنها به دنبال ایجاد یاس اند و در حالی که ما روزهای سختی را گذرانده ایم، امروز در سراسر عالم شیعه معرفی شده است./811/پ201/ج