۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۲۹۶۶۲۸
معاون تبلیغ مدرسه علمیه ملاوردیخان قزوین:

مشارکت در انتخابات تکلیف شرعی و انقلابی تک تک افراد جامعه است

خبرگزاری رسا ـ معاون تبلیغ مدرسه علمیه ملاوردیخان قزوین با بیان این که مشارکت در انتخابات تکلیف شرعی و انقلابی تک تک افراد جامعه است، گفت: حضور و عملکرد مردم در کیفیت انتخابات تأثیر بسزایی دارد.
حجت الاسلام اکبر رمضاني

حجت الاسلام اکبر رمضانی، معاون تبلیغ مدرسه علمیه ملاوردیخان قزوین درگفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، در مورد اهمیت مجلس خبرگان رهبری گفت: مسأله مجلس خبرگان فوق العاده مهم است و رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران که از طرف اکثریت قاطع مردم به عنوان رهبر شناخته و پذیرفته شدند تعیین رهبری را به عهده کسانی قرار دادند به نام خبرگان رهبری  که منتخب مردم‌اند.

 

وی در ادامه افزود: خبرگان رهبری در مورد فقهایی خواهد بود که واجد شرایط احراز شده، باشند که در اصل 5 و109 قانون اساسی به آن اشاره شده است، کسی که دارای آن شرایط باشد یعنی اعلم موضوعات فقهی و مسائل سیاسی و اجتماعی باشد دارای مقبولیت ویژه خواهد بود.

 

این کارشناس دینی ابراز کرد: نمایندگان خبرگان رهبری باید دارای ویژگی های خاص باشند تا با تشخیص فرد مصلح او را به عنوان رهبر انتخاب کنند پس رهبری که منتخب خبرگان هست ولایت امر را بر عهده دارد و مسئوولیت‌های ناشی از آن را باید عهده دار شود و این وظایف نشان دهنده اهمیت مساله خبرگان رهبری است.

 

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خبرگان رهبری وظیفه بسیار خطیری است، اظهار کرد: بارها این گونه بیان کردند که حفظ و صیانت دولت اسلامی وابسته به ولایت فقیه است و مجلس خبرگان هم می‌خواهد ولی فقیه را تایید و در استمرار آن نظارت داشته باشد، از این رو حساسیت خبرگان رهبری به تعهد خود نمایندگان خبرگان رهبری بستگی خواهد داشت.

 

این کارشناس فرهنگی اظهار کرد: کیفیت انتخابات نمایندگان به گونه است که اعضای خبرگان برای دوره 8 ساله با کسب رای اکثریت نسبی شرکت کنندگان انتخاب می‌شوند چون رای گیری به صورت مخفی است اما به حالت مستقیم اخذ آرا در سراسر کشور در یک روز انجام می‌گیرد.

 

مشارکت در انتخابات تکلیف شرعی و انقلابی تک‌تک ماست

وی در ادامه افزود: وظیفه دینی ماست که در انتخاب این افراد مشارکت داشته باشیم، تکلیف شرعی و انقلابی تک‌تک ماست که هم تحقیق کنیم و هم این مسأله را ویژه و حساس بدانیم اکنون که نزدیک می‌شویم به انتخابات مجلس خبرگان این مسأله مهم‌تر می‌شود.

 

این کارشناس مذهبی اظهار کرد:  به موجب ماده3 از فصل دوم آیین نامه داخلی خبرگان باید شرایطی را داشته باشند که در قانون اساسی وجود دارد نخست اینکه  نماینده منتخب اجتهاد به دیانت و وثوق وشایستگی های ویژه اخلاقی داشته باشند دیگر  اجتهاد فقهی  است در حدی که قدرت استنباط برخی از مسائل فقهی را داشته باشند.

 

وی اضافه کرد: سومین شرط نمایندگان خبرگان رهبری بینش سیاسی، اقتصادی و آشنایی بامسائل روز  است در حدی که شایسته است، چهارم اینکه معتقد به نظام جمهوری اسلامی ایران باشند سابقه سؤ سیاسی و اجتماعی نداشته باشند اما ضرورت ندارد که نمایندگان ساکن یا متولد در حوزه انتخابی خودشان باشند.

 

حضور و عملکرد مردم در کیفیت  انتخابات تأثیر بسزایی خواهد داشت

حجت الاسلام  رمضانی با بیان اینکه حضور و عملکرد مردم در کیفیت  انتخابات تاثیر بسزای خواهد داشت ابراز کرد: عملکرد مردم باید این گونه باشد که این افراد را با آن شرایط ویژه خوب بشناسند و این در صورتی‌ امکان پذیر  خواهد بود که خودشان اهل علم باشند یا اگر سواد فقهی و سیاسی ندارند از کسانی که سواد این مسائل را دارند و بینش سیاسی بالایی دارند سوال کنند.

 

حجت الاسلام رمضانی در پایان نقش مردم و روحانیت را در انتخابات خبرگان رهبری مهم دانست واظهار کرد: ما هم وظیفه سنگینی به عهده داریم چون خبرگان متشکل از مجتهدین و برجستگان است حساسیت آن فوق العاده است آنان وظایف خطیری دارند، این وظیفه  برای طلاب یک وظیفه حساس خواهد بود که باید در این راستا به روشنگری مردم بپردازند./873/302/ب2

ارسال نظرات