قوه مجریه یا دولت توصیفگرا / ضرورت تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، قوه مجریه یا قوه توصیفی؟ در شرایطی که به گفته ربیعی او و همکارانش فقط 7 هزار ساعت وقت و زمان برای خدمت دارند، هنوز هم کار قوه مجریه توصیف آنچه در گذشته رخ داده، است و همچنان شاه بیت کلام همه وزرا به ویژه معاونان رییسجمهوری تورم 40 درصدی است که با اوج گرفتن تحریم، کشور دچارش شده بود و هنوز هم دولت با حذف زمان حال به انتظار تغییرات مثبت بینالمللی در آینده است.
اکنون میتوان گفت، اگر دولتهای نهم و دهم را میتوان متهم به اقدامات بیمحابا و اجرای پروژهای غلط کرد، دولت یازدهم را نیز میتوان متهم به کمکاری و جرئت نداشتن کافی برای اقدام عملی و دست دست کردن در حوزه اقتصاد کرد و آن را بیشتر از آنکه قوهای اجرایی دانست، قوهای توصیفگرا و نقاد دولتهای قبل معرفی کرد، البته همان طور که نگارنده در یادداشتهای قبلی خود آورده بود، بالاخره دولت در سال 94 ورود اجباری (و نه از سر برنامهریزی صحیح) به حوزه عملیاتی در اقتصاد کرد که بسیاری از کارشناسان این ورود را نیز ورودی انتخاباتی توصیف کردهاند. با این حال انصافاً برای نسخهای شش ماهه و نسخهای برای درمان علامت اقتصاد (نرخ رشد) و نجات صنعت خودرو پیشنهادهایی ارائه داده است که نمیتوان آن را به طور کلی رد کرد. با این حال این اقدام نیز در حد و قواره اقتصاد و ملزومات تغییر و تحولات اقتصاد کشور، بیشتر مانند خریدن اسباب بازی برای برخی وگرفتن دهان بیماری است که از درد در حال فریاد کشیدن است و پزشک میگوید: ببینید! بیمار فریاد نمیزند! و ما باید برای بهبود بهتر بیمار از خارج کمک بگیریم!
دولت باید بداند اینکه ما دائم سخنرانی کنیم و وضعیت گذشته را فاجعهبار و وضعیت آینده را چیزی شبیه بهشت توصیف کنیم، بدون شک زمان حال خود را از دست میدهیم. باید به دولت یادآوری کرد اینکه معاونی از معاونان رئیسجمهور در پی سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر ناخرسند بودنشان از اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ایشان نیز تنها مراتب ابراز ناخرسندی خود را اعلام میکنند، کافی نیست. همه میدانیم که بر اساس تأکیدات دهها باره مقام معظم رهبری و آنچه در فضای اقتصادی قابل رؤیت است و فعالان اقتصادی در بنگاههای متوسط و خرد با پوست و گوشت خود احساس میکنند، توجه به درون بسیار لازم و بلکه واجب است.
ما نمیتوانیم با توصیف جمله اقتصاد مقاومتی یا تکرار کلام مقام معظم رهبری مبنی بر ناخرسند بودن اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم یا حتی انتظار داشته باشیم که قوه مقننه یا قوه قضائیه در این حوزه ورود پیدا کند و بر مبنای فعالیت آنها اشتغال ایجاد کنیم! حتی نمیتوانیم با شمردن ساعات باقی مانده عمر دولت نفس راحتی بکشیم و آن را نشان از وجود دغدغه در میان اعضای کابینه بدانیم بلکه قوه مجریه باید همانطور که از نامش پیداست و بر اساس قانون اساسی و اصل تفکیک قوا در عمل وارد فاز اقتصاد مقاومتی شود و لابد ورود به این فاز نه با اجرای کارهای روزمره و تطبیق آن با اقتصاد مقاومتی که عملیاتی فراتر از اعمال روزمره و منطبق با قوانین بودجهای و توسعهای نیاز دارد زیرا اگر این گونه بود دیگر مقام معظم رهبری نیازی به تدوین و ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی نمیدیدند.
تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی که از یک سو گفتمان اقتصاد مقاومتی را برای همه آحاد ملت و مسئولان نهادینه کند و از سوی دیگر مردم را برای رشد اقتصاد مبتنی بر اقتصاد مقاومتی همراه کند، امری ضروری است که باید دولت زودتر آن را پیگیری کند، بنابراین اعضای کابینه اجرایی دیگر نباید در 7 هزار ساعتی که برایشان فرصت باقیمانده، به توصیف وضعیت گذشته و آینده بپردازند بلکه باید وارد گود شده و درونزایی را با برنامههای حمایتی همه جانبه از بخش واقعی اقتصاد و رو راستی با مردم در مسیر سخت توسعه واقعی مشق کنند. آیا دولتمردان حاضر خواهند بود هزینه سیاسی و ایثار را در تحقق اقتصاد مقاومتی بدهند یا با نزدیک شدن انتخابات باز هم تصمیمات انتخاباتی درمان واقعی بیماری اقتصادی را تحتالشعاع قرار خواهد داد و تأکیدات چند باره مقام معظم رهبری را که آخرین بار در نامه به رئیسجمهور نیز تأکید شد نادیده خواهند گرفت؟!/998/د102/س
منبع : روزنامه جوان