۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۳۰۲۶۶۳

محکومیت حملات تروریستی اخیر در بیروت و پاریس از سوی آیت الله رمضانی

خبرگزاری رسا ـ رییس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های در واکنش به حملات تروریستی انجام پذیرفته در لبنان و فرانسه را محکوم کرد و گفت: به طور قطع یکی از کلیدی ترین آموزه های تمام ادیان الهی، محبّت، صلح و امنیّت است. امروزه نجات بشر در بازگشت به گوهر و حقیقت دین است و گوهر دین جز عقلانیّت، صلح و امنیّت چیز دیگری نیست.
آيت الله رمضاني

به گزارش خبرگزاری رسا،  آیت الله رمضانی، رییس اتحادیهاروپایی علما و تئولوگهای شیعه در بخشی از سخنان امروز خود در چهارمین همایش دیالوگ ادیان هامبورگ که ویژه بانوان بود، در واکنش به حملات تروریستی انجام پذیرفته در لبنان و فرانسه، ضمن محکوم نمودن چنین اقدامات غیر انسانی اظهار داشتند: به عنوان ریاست اتحادیه اروپایی علما و تئولوگهای شیعه اتفاق اخیر فرانسه را که باعث کشته شدن بیش از 150 نفر انسان بی گناه و زخمی شدن بیش از 200 نفر شده و نیز اتفاق مشابه ی که پنجشنبه شب گذشته در بیروت به وقوع پیوست، را به شدت محکوم می‌کنیم.

 

یکی از اهداف برگزاری اینگونه دیالوگها، توجه به مشترکات همه ادیان الهی است. همان طور که موضوع این همایش نیز رحمانیّت از دیدگاه ادیان ابراهیمی است، قطعا نسبت دادن خشونت و حرکت­های تروریستی به ادیان بی معنا بوده و همه ادیان الهی اینگونه حرکتهای وحشیانه را محکوم می نمایند. در آموزه های تمام ادیان ابراهیمی از رحمت و رأفت و عشق به خدا و بشریت و صلح و دوستی سخن به میان آمده است و همه پیامبران تلاش می کرده اند امنیت به معنای جامع و فراگیر در حیات بشر حاکمیت یابد. لذا وظیفه عالمان دینی و اندیشمندان الهی اینست که گوهر و جوهر واقعی دین و انسان را به درستی تبیین و تفسیر نمایند تا انسان ها بتوانند در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.

 

متأسّفانه امروزه عدهای در قالبگروههای سازمان یافته همچون داعش به نام دین با ایجاد فتنه مذهبی در صددند که شکل واقعی دین را وارونه کنند و از دین که بر اساس رحمت مطلقه ­ی خدای متعال بر پیامبری که رحمتٌ للعالمین است، نازل شده، تصویری خشن، رعب آور و نفرت انگیز ارائه نمایند. بی شک اعمال شرم آور این جماعت که با هیچ قانون الهی و بشری سازگاری ندارد، به حکم عقل و شرع مقدّس اسلام، حرام می­باشد. لذا جنایات فجیع صورت گرفته در بیروت، پاریس و دیگر نقاط دنیا که باز هم متأسّفانه توسط عناصر مشکوک و جاهل و به نام اسلام صورت می­گیرد، به نظر هر انسان منصفی محکوم است و با هیچ منطقی قابل دفاع نیست.

 

نکته مهم این است که در رابطه با این گونه حوادث نباید فقط ابراز تاسف نمود؛ چراکه ابراز تاسف باعث کم شدن این گونه حرکت­های خشونت آمیز نمی شود؛ بلکه باید از مجامع بین المللی و صاحبان قدرت به طور قاطع خواست که با ترور و تروریسم مقابله نموده و برای از بین بردن صحنه گردانان اصلی این نوع جریانات و کسانی که در پشت پرده، اینگونه حرکتهای تروریستی را طراحی و مدیریت می کنند تلاش نمایند. بالاخره باید بررسی شود این همه سلاح و قدرت، برای انجام این جنایت های تروریستی از کجا و با کدام پول در اختیار این افراد قرار گرفته است؟ و بسیاری از سوالات دیگر که باید به لحاظ حقوقی مورد بررسی قرار گیرد. مجامع بین المللی باید به صورت عملی و بدون آنکه به شعار بسنده کنند با این گونه حرکت­ها برخورد کنند.

 

 در این بین متاسفانه برخی از رسانه های خبری نیز به شکل تبعیض آمیز عمل می کنند. این دسته از خبرگزاری ها برخی اخبار و حوادث را بسیار جنجالی و پررنگ منعکس می کنند، امّا از سوی دیگر به واسطه توجّه به منافع استکباری، ترس و نیز تملّق و چاپلوسی صاحبان قدرت، حوادثی دیگر از آن دست را بایکوت خبری کرده و علی رغم اینکه دانستن حق مردم است، سکوت می نمایند.

 

ما با کسانی که به نام دین به ترویج خشونت می­پردازند، به شدّت مخالفیم و در جلسات دیالوگ ادیان بارها بر این نکته تاکید نموده ایم که در جوامع بشری به هیچ عنوان نباید اجازه داد جنگ و خونریزی واقع گردد؛ زیرا انسان امانت الهی در روی زمین است و باید از هر جهت کرامت وی حفظ شود. همانطور که قرآن می فرماید: اگر یک انسان احیا شود مانند اینست که همه انسان­ها احیا شده اند و اگر یک انسان کشته شود، مانند اینست که همه بشریت کشته شده است./998/د101/ف

 

منبع: مرکز اسلامی هامبورگ

ارسال نظرات