۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱
کد خبر: ۳۰۳۱۷۷
سفیر سابق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی:

داعش با بمباران هوایی سرنگون نمی‌شود

خبرگزاری رسا ـ سفیر سابق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی گفت: روشنگری اساسی ترین روش برای جلوگیری از استمرار پیوستن به گروه های تروریستی است.
داعش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، دهقانی، سفیر سابق ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی امروز26 آبان در سمینار همگرایی و واگرایی در جهان اسلام که در دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این که ضرورت دارد الگویی که امام علی(ع) در مبارزه با خوارج به کار بردند را الگوی عملی خود در مبارزه با داعش قرار دهیم، اظهار داشت: روشنگری اساسی ترین روش برای جلوگیری از استمرار پیوستن به گروه های تروریستی است.

  

با بمباران هوایی نمی توان داعش را سرنگون کرد

وی افزود: برای مبارزه با آنان نیاز داریم که تمامی مجموعه ها را مدنظر قرار دهیم؛ اینکه تصور کنیم با بمباران هوایی می‌توانیم داعش را سرنگون کنیم آب در هاون کوبیدن است زیرا این تفکر هم در مجموعه های اطلاعاتی و امنیتی و هم در مجموعه جامعه اسلامی ریشه دارد.

 

دهقانی با بیان این که داعش مشکلی فراتر از منطقه است و راه حلی فراتر از زمان می‌طلبد، گفت: شاید برای حل مشکل داعش و تروریسم و افراطی گرایی با راه حل های بسیاری در چند سال اخیر روبرو بوده ایم.

 

وی درادامه با طرح این پرسش ها که آیا این گروه یک حرکت خودجوش است؟ و چنانچه نیست چه مجموعه‌هایی پشت سرش قرار دارند؟ و این که داعش از چه مجموعه هایی و چه ماهیتی تشکیل شده است؟ بیان داشت: چنانچه ما داعش را به عنوان یک حرکت تروریستی تقلیل دهیم و برای آن راه حل مسلحانه در نظر گیریم، خطا رفته ایم.

 

داعش در اسلام سابقه فکری دارد

دهقانی با بیان این که داعش در اسلام سابقه فکری دارد که به قرن های ابتدایی اسلام باز می گردد، گفت: شاید چنانچه بگوییم این تفکر به عملکرد خلفای ابتدایی جهان اسلام باز می‌گردد، ظلم کرده باشیم؛ اما می‌توانیم این گونه نتیجه گیریم که نوع تفکرات این خلفا دستاویز تفکرات گروه‌های تروریستی فعلی شده اند.

 

وی افزود: این حرکت یک حرکت صرفا سیاسی و عقیدتی نیست و ماهیت این حرکت دارای ابعاد سیاسی، نظامی، امنیتی و اطلاعاتی است و تفکر در رابطه با ایجاد داعش در جایی انجام شد که آنان نیز اهداف سیاسی و امنیتی را مدنظر داشتند.

 

کشورهایی مانند آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای عربی نیاز به ایجاد داعش داشتند

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری های اسلامی خاطرنشان کرد: ماهیت و هسته اصلی عناصر بعثی بودند که با سپر قرار دادن شعارهای خام اسلامی تندرو قصد جذب افکار عمومی و جوانان را داشتند.

 

دهقانی ادامه داد: عمل پیدایش مجموعه داعش را باید از عمل گرایش به این مجموعه متفاوت دانست چرا که کشورهایی مانند آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای عربی منطقه نیاز به ایجاد چنین دستگاهی داشتند و عمل گرایش نیز این بوده که انسان هایی در سراسر دنیا با توجه به نارضایتی وضع موجود به این مجموعه پیوستند.

 

علل گرایش به داعش  

وی با بیان این که تبعیض در سطح کشورهای اسلامی و اروپایی منجر به گرایش به داعش شده است، گفت: نظام های دیکتاتوری در منطقه امکان تنفس برای جوانان و مردم قائل نیستند، بنابراین زمانی که جوانان نتوانند از طریق صندوق رأی نظر خود را مطرح کنند به سراغ اسلحه می‌روند.

 

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری های اسلامی، بیکاری، نابسامانی های اقتصادی، مسائل روانی و اندیشه‌های سلفی و همچنین اندیشه های ناپخته ای که از مکتب رحمانی اسلام اخذ می‌شود را از علل دیگر گرایش به این مجموعه ها دانست./934/202/ب3

ارسال نظرات