توجه به پیوند خانه، مدرسه و مسجد ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عبدالکریم فرحانی معاون آموزش حوزه علمیه کشور، در نهمین نشست آموزشی، ترویجی مدیران حوزههای علمیه و دبیران کمیتههای استانی و ستادی همکاریها امروز 27 آبان در خانه معلم اظهار داشت: اگر به پیوند میان خانه، مدرسه و مسجد توجه شود و این سه نهاد اثر گذار را با هم آشتی دهیم، دستاوردهای فراوانی از اخلاق و رفتار حاصل میکنیم که برای جامعه مفید است.
وی با بیان این که آموزش و پرورش نهادی است که مولد پرورش انسانهای سالم و پاک است، بیان داشت: آموزش و پرورش که به طور جدی تمامی خانوادههای این کشور را تحت الشعاع خود قرار داده، علاقه مند به سعادت این کشور است؛ روحانیون نیز به واسطه برقراری ارتباط نزدیکتر با جوانان بر آنند که بر تربیت جوانها اثر مثبت بگذارند.
پایههای تعامل محتوایی است
حجت الاسلام عبدالکریم فرحانی با بیان این که برای ما نکته قابل تأمل این است که با توجه به اقداماتی که برای همگرایی هرچه بیشتر آموزش و پرورش و حوزه علمیه انجام دادهایم، چرا دستاورد جدیای نداشتهایم، گفت: پایههای تعامل محتوایی است، باید کارگروههای بنیادین، تخصصی و متولیان محتوایی پای کار آیند و پاسخگویی به نیازها را عمق و جامعیت بخشند، در این صورت است که ما میتوانیم دستاوردهای خوبی را حاصل کنیم.
معاون آموزش و حوزههای علمیه کشور تعامل محتوایی و نرم افزاری را سبب ارتقا سطح موجود دانست و افزود: حوزه علمیه و آموزش و پرورش بایستی در پاسخ به نیازهای تربیتی با یکدیگر تعامل برقرار کنند تا جوانانی که چند سال از عمر خود را در این محیط میگذارند با تعالی دینی عجین شوند.
پاسخگویی به نیازها با توجه به ظرفیتها
وی با بیان این که تعامل میان حوزه و دانشگاه از سال 68 آغاز شده است؛ تأکید بر ارتباط قوی میان حوزه و آموزش و پرورش جزء سیاستهایی است که از سالیان گذشته به صورت جدی دنبال شده است، خاطرنشان کرد: چشم جهان در زمانه امروز به جمهوری اسلامی ایران است، ایران میتواند با توجه به ظرفیتهایی که دارد بسیاری از نیازهای خود را پاسخگو باشد.
براساس این گزارش، نهمین نشست آموزشی و ترویجی دبیران کمیتههای استانی و ستادی مدیران حوزه های علمیه سراسر کشور صبح امروز با قرائت پیام مشترک سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه و علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش آغاز شد.
در بخشی از این پیام آمده است: برگزاری نهمین نشست آموزشی دبیران کمیتههای استانی و ستادی در جوار بارگاه ملکوتی ثامن الحجج فرصت مغتنمی برای بررسی دستاوردهای قبلی و پیشنهادها است.
بدون تردید تعلیم و تربیت مهمترین عرصهی زندگی اجتماعی و عامل رشد و پویایی جامعهی بشری است که تحقق آن مستلزم مشارکت و همکاری نهادهای اثرگذار فرهنگی و تربیتی است.
اکنون با گذشت نزدیک به یک دهه از آغاز فعالیت پربار ستاد همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش و به دنبال آن تشکیل کمیته های استانی و ستادی همکاری ها، امید است در سال مزین به نام «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» همکاری و تعامل مسؤولان این دو دستگاه عظیم تربیتی مصداقی ارزشمند از همدلی و همزبانی گردد و الطاف الهی و عنایات حضرت ولی عصر(ع) مؤید و روشنگر مسیر پیش رو باشد.
گفتنی است، اختتامیه نهمین نشست دو روزه آموزشی، ترویجی سالانه دبیران کمیتههای استانی و ستادی و مدیران حوزههای علمیه سراسر کشور، فردا با حضور آیتالله مرتضی مقتدایی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه سراسر کشور در مشهد برگزار میشود.
در این نشست دو روزه که از صبح امروز، چهارشنبه 27آبان آغاز شد، مدیر کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، حجتالاسلام ملکی، مشاور وزیر و دبیرستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش به سخنرانی پرداختند و در ادامه میزگردی با حضور اعضای ستاد همکاریهای حوزه وآموزش و پرورش برگزار شد.
در این میزگرد راهکارهای همافزایی و توسعه کمی و کیفی در مجموعه حوزه و دانشگاه بررسی شد./934/202/ب3