۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
کد خبر: ۳۰۴۱۶۰

تشریح برنامه‌های مسابقات کشوری تلاوت و تسنیم یادواره مرحوم حاجی‌حسنی‌کارگر

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور گفت: مراسم افتتاحیه مرحله کشوری مسابقات تلاوت و تسنیم 25 آذرماه برگزار می‌شود.
مهدي قره شيخلو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مهدی قره ‌شیخلو، رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور در نشست خبری مسابقات کشوری تلاوت و تسنیم یادواره مهاجر الی الله حاج محسن حاجی‌حسنی‌کارگر امروز اول آذرماه در اداره تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد به تشریح برنامه های این دوره از مسابقات پرداخت.

 

 

وی در ادامه به بیان مأموریت های سازمان دارالقرآن کریم در چند حوزه تخصصی در بخش فعالیت‌های قرآنی زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی کشور پرداخت و اظهار کرد: سه وظیفه اساسی سازمان تبلیغات، توسعه عمومی و تخصصی قرآن در سطح کشور، سازمان‌دهی مشارکت‌های مردمی در حوزه فعالیت‌های قرآنی و نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم هستند.

 

قره شیخلو در ادامه بیان دیگر وظایف سازمان دارالقرآن کریم افزود: اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم به عنوان معتبرترین مدرک قرآنی کشور است که از سطح دیپلم تا دکتری را شامل می‌شود و داوطلبان برای دریافت آن باید آزمون‌های سخت و فشرده را پشت سر بگذارند.

 

وی درباره مهم ترین هدف مسابقات تلاوت قرآن عنوان کرد: مسابقات تلاوت قرآنی بسیاری در سطح کشور برگزار می‌شود اما تفاوت این مسابقات با مسابقات دیگر توجه ویژه به بخش حفظ و مفاهیم است.

 

قره شیخلو ادامه داد: حفظ کردن آیات و توجه به مفاهیم قرآنی آن یکی از نکاتی است که قاریان بزرگ به قاریان ایرانی توصیه می‌کنند زیرا آنان معتقد هستند که در این صورت قرائت بهتر می‌شود.

 

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور بیان داشت: شرکت‌کنندگان باید بتوانند آیات خود را به صورت حفظ قرائت کنند و در پایان به دو سوال مفهومی از پنج جزء قرآن پاسخ دهند.

 

شرکت70 هزار نفر در کشور در آزمون حفظ

وی ابراز کرد: در طول 10 سال برگزاری این آزمون حدود 70 هزار نفر در کشور در آزمون حفظ شرکت کردند و حدود چهار هزار نفر از آن‌ها مدرک تخصصی را در رده‌های مختلف دریافت کرده‌اند.

 

وی با بیان این که از دیگر برنامه‌های این سازمان مسابقات تلاوت و تسنیم است، ادامه داد: مسابقات تلاوت با یک اتفاق و رویکرد جدید در برگزاری مسابقات مطرح است و تفاوت ویژه‌ای با دیگر مسابقات دارد، به گونه‌ای که در این مسابقات دو موضوع مهم پرداختن به حفظ قرآن و مفاهیم آن به صورت جدی برای نخستین بار در دستور کار این مسابقات قرار گرفته است.

 

قره‌شیخلو تصریح کرد: این مسابقات در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود که شرکت‌کنندگان در رشته قرائت باید حافظ قرآن کریم نیز باشند و متون مشخص شده را حفظ کنند.

 

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور اظهار کرد: همچنین در کنار حفظ تلاش شده تا قاریان با مفاهیم قرآن کریم نیز آشنا شوند به طوری که مسابقات مفاهیم که درگذشته به صورت تشریفاتی و تشریحی برگزار می‌شد، در حال حاضر برای جدی شدن آن هر قاری که در مسابقات شرکت می‌کند باید افزون بر این که به صورت حفظ به قرائت قرآن می‌پردازد، در روی صحنه و جلوی جمعیت دو سؤال مفهومی را به صورت شفاهی نیز پاسخ دهد.

 

وی با بیان این که این امر در راستای آشنایی قاریان با مفاهیم و معانی قرآن است و بر کیفیت قرائت آن‌ها تأثیرگذار خواهد بود، افزود: در رشته حفظ نیز همین تغییرات لحاظ شده است، بدین شکل که ابتدا باید به سؤالات حفظ پاسخ دهند و سپس متسابق دو سؤال مفاهیم از پنج جزء قرآن را به صورت زنده جوابگو باشد.

 

وی با بیان این که مرحله اول مسابقات تلاوت و تسنیم در استان‌های مختلف با حضور چهار هزار نفر شرکت‌کننده شهریورماه سال جاری برگزار شد، اضافه کرد: از این تعداد حدود 190 نفر در مرحله کشوری در سه رشته اصلی قرائت، حفظ کل و حفظ 15 جزء با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

 

25 آذرماه، افتتاحیه مرحله کشوری مسابقات تلاوت و تسنیم

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور ادامه داد: 25 آذرماه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء مراسم افتتاحیه این دوره از مسابقات قرآن تلاوت و تسنیم برگزار می‌شود و در ادامه 26 و 27 آذرماه مسابقات در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار خواهد شد.

 

وی گفت: در جمعه، 27 آذرماه بعد از نماز مغرب و عشاء مراسم اختتامیه برگزار می‌شود؛ در این مراسم علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و ‌چهره‌های قرآنی استان حضور دارند و از نفرات برتر با اهدای جوایز تقدیر به عمل می‌آید.

 

قره‌شیخلو با بیان این که پنج گروه داور که حدود 40 آقا و بانوی داور را شامل می‌شود امر قضاوت این دوره را بر عهده دارند، گفت: تلاش شده تا ترکیبی از پیشکسوتان و داوران جوان امر قضاوت را انجام دهند تا آرام آرام زمینه حضور جوانان باز شود. این داوران از استان‌های مختلف کشور از جمله مشهد، تهران، اصفهان، قزوین، قم و دیگر شهرها هستند.

 

وی با بیان این که در بخش بانوان نیز در سه رشته اصلی متسابق حضور دارد،‌ گفت: سه محل برای اسکان و برگزاری مسابقات یعنی تبلیغات اسلامی و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در مشهد در نظر گرفته شده است تا در فضای قرآنی و اخلاق‌مدار این مسابقات انجام شود.

 

شرکت از 40 دستگاه کشور در مسابقات تسنیم

وی با بیان این که مسابقات قرآنی تسنیم نیز با نیت توسعه فعالیت‌های قرآنی و ارتقای سطح مهارت‌های قرآنی پرسنل و خانواده‌های دستگاه‌های فرهنگی کشور تعریف و برگزار می‌شود، افزود: امسال چهارمین دوره برگزاری این مسابقان به شمار می‌رود که 30 دستگاه در آن حضور دارند و در این مرحله پرسنل و کارکنان سازمان تبلیغات اسلامی سراسر کشور به رقابت می‌پردازند و در مرحله بعدی رقابت بین دستگاهی خواهد بود.

 

قره‌شیخلو اضافه کرد: حدود 100 نفر شرکت‌کننده در رشته‌های مختلف در این مسابقات حضور دارند و تفاوت آن با مسابقات تلاوت این است که در مسابقات تلاوت به صورت کاملا تخصصی بوده و شرکت‌کنندگان آن نیز به صورت حرفه‌ای به قرائت می‌پردازند ولی مسابقات تسنیم جنبه عمومی‌تر دارد و رشته‌های آن نیز ساده‌تر بوده و به مفهوم قرآنی بیشتر توجه شده است.

 

وی ابراز کرد: منبع این مسابقات کتاب مفاتیح الحیاه، آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی است که در کنار آن رشته‌های حفظ، ‌ترتیل‌خوانی و دیگر رشته‌های متنوع وجود دارد و به صورت کشوری با حضور 350 نفر دعوت کننده و میهمان برگزار خواهد شد.

 

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور با بیان این که مسابقات تلاوت در دو بخش بزرگسالان و زیر 16 سال خواهد بود و بخش بانوان تنها بزرگسال دارد که حدود 190 نفر شرکت‌کننده را شامل می‌شود، گفت: در مسابقات تسنیم نیز در رشته قرائت 57 نفر، حفظ کل 50 نفر و حفظ 15 جزء 53 نفر حضور دارند که که در مجموع 160 به رقابت می‌پردازند.

 

وی در مورد تربیت 10 میلیون حافظ مورد نظر رهبر معظم انقلاب نیز گفت: حدود شش سال از مطالبه ایشان در این حوزه می‌گذرد اما کار جدی و خوبی انجام نشده است، البته در مورد طرح ملی حفظ قرآن مطالعاتی در شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی انجام شده و به زودی به تصویب شورا می‌رسد تا تقسیم کار میان دستگاه‌های اجرایی انجام شود و کار با کیفیت بهتری انجام گیرد.

 

قره‌شیخلو ادامه داد: در بحث حفظ قرآن قبل از انجام کار اجرایی نیازمند یکسری زیرساخت‌ها هستیم که اگر محقق نشود، کارهای اجرایی نیز به خروجی مطلوب نمی‌انجامد.

 

وی گفت: متأسفانه فرهنگ حفظ قرآن در کشور ما وجود ندارد و خیلی جا نیفتاده است، از این رو در امر زیرسازی باید فرهنگ سازی صورت گیرد و در خانواده‌ها و محیط‌های کاری باید علاقه به حفظ و انس با قرآن بیشتر شود تا هر کس به فراخوان ظرفیت خود بخشی از قرآن را حفظ کند و افراد دارای استعداد و علاقه نیز به حفظ کل قرآن بپردازد.

 

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور عنوان کرد: اگر طرح ملی حفظ مصوب شود، تقسیم کار درست آن نیز انجام گیرد و در ادامه نظارت و ارزیابی بر اجرای آن باشد و به اعداد و ارقام تکیه نشود، در کنار فرهنگ سازی می‌توان در یک برنامه 10 تا 15 ساله به افق مورد نظر رهبر معظم انقلاب رسید.

 

راه‌اندازی 180 جلسه محوری حفظ در سطح کشور

وی اظهار کرد: تاکنون برنامه حفظ در سطح کشور بر اساس امکاناتی که در اختیار داشتیم با حداقل‌های موجود دنبال شده است و امسال نیز به 180 جلسه محوری و ثابت حفظ را راه‌اندازی کردیم.

 

قره‌شیخلو ادامه داد: همچنین در این راستا جلساتی با حفاظ کل قرآن 17 استان با حضور 1500 نفر که مدرک تخصصی دارند، برگزار شد و از آنان خواستیم هر کدام بانی تشکیل یک جلسه حفظ قرآن در شهر خود شوند بدون اینکه توقعی از نهادهای مسؤول داشته باشند.

 

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشور اضافه کرد: بدین ترتیب و با این رویکرد حداقل شاهد راه‌اندازی هزار جلسه قرآن بدون بودجه دولتی  هستیم، از طرفی اگر امکانات در اختیار دستگاه‌ها قرار گیرد ما نیز حاضریم یک میلیون حافظ را به سهم خودمان تربیت کنیم.

 

تمام بودجه تعلق گرفته به مؤسسه قرآنی تخصیص پیدا نمی‌کند

وی در رابطه با بودجه های تخصیص داده شده به مؤوسسات قرآنی، خاطر نشان کرد: نیاز مالی موجود در موسسات قرآنی بسیار بیشتر از بودجه‌ای است که به این مؤسسه تعلق می‌گیرد و مشکل دیگری که وجود دارد تمام بودجه تعلق گرفته به مؤسسه قرآنی تخصیص پیدا نمی‌کند و آن میزان تخصیص پیدا کرده هم دیر به دست ما می رسد.

 

وی ادامه داد:  بودجه سال 90 که نیم درصد بود سال 91 به دست ما رسید همچنین سال 91 هیچ بودجه‌ای اختصاص به قرآن پیدا نکرد و صفر بود در سال 92 نیز 200 میلیارد تومان بودجه تصویب شد که در شهریور سال 93 به دست ما رسید.

 

رییس سازمان دارالقرآن کریم کشورخاطرنشان کرد:  در سال 93 بودجه 200 میلیارد تومان بود که 45 درصد بیشتر تخصیص پیدا نکرد امسال نیز 200 میلیارد از سوی مجلس تصویب شده که ریالی از آن به ما داده نشده است./934/202/ب1

ارسال نظرات