ملازمه ای بین جمعیت زیاد فرزندان و تربیت صحیح وجود ندارد
حجتالاسلام والمسلمین هادی حسینخانی، معاون تهذیب حوزههای علمیه کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اظهار داشت: وقتی ما سخن از برنامه های پیشرفت اسلامی در برابر برنامه های غربی به زبان می آوریم، تفاوت آن در سبک زندگی معلوم می شود و همان گونه که می دانیم سبک زندگی غربی با آسیب ها و مشکلات فراوانی روبه رو است و این آسیب ها روز به روز بیشتر می شود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم از آسیب های زندگی غربی دور شویم باید به همان سبک زندگی اسلامی خودمان برگردیم و دستورات دین را سرلوحه کار خود قرار دهیم و متوجه باشیم سبکی که اسلام از زندگی دنبال می کند با روش و شیوه غرب تعارض های زیادی دارد که بیشترین این تضادها و تعارضات در خانواده و اداره آن روشن می شود.
اهمیت اسلام به روابط بین زن و مرد بر خلاف غرب
حجتالاسلام والمسلمین حسینخانی با اشاره به دستورات اسلام برای هر فرد قبل از ازدواج، عنوان کرد: اسلام روابط بین زن و مرد را در قبل ازدواج محدود کرده است تا آسیب های آن دامن فرد و جامعه را نگیرد؛ اما در سبک زندگی غربی چنین چیزی وجود ندارد بلکه از آن طرف به صورت گسترده سعی در تشدید روابط بین زن و مرد دارد.
ازدواج در اسلام و غرب
وی تفاوت دیگر سبک زندگی اسلامی و غربی را در مسأله ازدواج دانست و یادآور شد: دین ما ازدواج را سنت حسنه و امری مقدس می داند؛ اما در غرب چون ارتباطات آزاد است بیشتر افراد حاضر به زیر بار رفتن تعهدات ازدواج نمی شوند و خود را بی نیاز از این امر مقدس می دادند، همچنین در فرزندآوری دین ما اینقدر به این مورد اهیمت داده تا جایی که پیامبر گرامی اسلام می فرماید«فرزند بیاورید که من حتی به اولاد سقط شده از امتم نیز مباهات می کنم»؛ اما در سبک زندگی غربی حیوانات جای فرزند را گرفته و خلأ زندگی آنها را پر می کند.
معاون تهذیب حوزههای علمیه افزود: در دین ما مبغوض ترین حلال جدایی زن و شوهر از یکدیگر است؛ اما در سبک زندگی اروپایی و غربی پایبندی چندانی به خانواده وجود ندارد و آمار طلاق در غرب روز به روز بالاتر می رود.
وی راه برون رفت از خطرات سبک زندگی غربی را مراجعه به دستورات سبک دینی و اسلامی دانست و عنوان کرد: مسؤولان هم در این زمینه باید فعالیت کنند و اگر کوتاهی هم از جانب آنها دیده می شود، به دلیل آشنا نبودن آنها با سبک زندگی اسلامی است و یا از این که بر بعضی از امور برچسب دین بزنند واهمه دارند که این هم باید اصلاح شود.
عدم ملازمه بین فرزند آوری و تربیت صحیح
حجتالاسلام والمسلمین حسینخانی در ادامه با اشاره به عدم تعارض فرزندآوری زیاد با بحث تربیت خاطرنشان کرد: باید ببینم تعریف کسانی که این گونه شبهات را مطرح می کنند از بحث تربیت چیست؛ آنها تربیت را در خوراک و پوشاک و تحصیل می دانند و چندان توجهی به مسائل تربیتی اسلام و امور اخلاقی ندارند که البته در همین موراد هم خداوند روزی را می رساند.
وی در پایان تأکید کرد: ملازمه ای بین جمعیت زیاد با تربیت نیست چرا که اگر پدر و مادر تلاش خود را بکنند خداوند هم روزی مادی و هم روزی معنوی که همان اصلاح و تربیت صحیح است را می دهد؛ همچنان که ما سراغ داریم خانواده پر جمعیتی که تمام افراد خانواده از بهترین افراد و موفق ترین انسان ها بوده اند و از آن طرف خانواده هایی را می شناسیم که از پس تربیت تنها فرزند خود هم برنیامده اند./1330/ت302/س