تلنگری به جوانان و نخبگان غرب
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، در گزارش آماری نشریه اکونومیست که اخیراً منتشر شده از 10 کشوری که بیشترین نیروی ملحق به دولت داعش را داشته است، سه کشور شاخص اروپایی به چشم میخورد: آلمان 270 نفر، انگلیس 400 نفر و فرانسه 700 نفر. این تعداد طی سالهای 2013 تا 2015 در متن فرهنگ اروپایی پرورش یافته و به خشنترین و وحشیترین گروه ضدبشری تاریخ معاصر جهان پیوستهاند. به راستی چنین پدیدهای محصول کدام شکافها و منازعات فکری، سیاسی و ایدئولوژیک بوده یا از چه حقایق و فرایندهای پیدا و پنهانی نشأت گرفته است؟ کدام عناصر و مولفههای فرهنگ غربی یا کدام سیاستهای دولتهای اروپایی و آمریکایی منشاء تربیت چنین شهروندان خطرناکی شده است؟
اروپا و آمریکا که داعیهدار فرهنگ و تمدن عالیه بشری بوده و هستند و در قرن بیست و یک که انتظار میرفت بشریت رنگ خون و خشونت را هرگز در صفحات تاریخ حیات خود رقم نزند، آدمکشهای حرفهای و بیرحم تربیت شده فرانسه و آلمان و... هم در منطقه خاورمیانه و کشورهای اسلامی و هم در پایتختهای اروپا وحشت میآفرینند! تلاش برای یافتن پاسخ روشن و شفاف این سئوالات از ذهنهای روشنبین جوانان و نخبگان اروپایی و آمریکایی در نامه دوم رهبر جمهوری اسلامی ایران مطالبه شده است. مطالبهای منطقی و متفکرانه که از سوی رهبر یک کشور بزرگ اسلامی از جوان و نخبه تحصیلکرده و متمدن قرن 21 مطرح شده است.
در حالی که برخی رهبران کشورهای اسلامی چون ترکیه، قطر، عربستان و امارات سرگرم کینهتوزی و عداوت آفرینی میان امت اسلامی و دولتهایشان هستند یا در کشورهایی چون عراق و لیبی و مصر هنوز پس لرزههای سقوط دیکتاتورها آرامش را از ایشان سلب کرده و سایر سران دول مسلمان نیز از درک حقایق پشت پرده سناریوهای موذیانه و مزورانه غرب غافل و ناتوان شدهاند یک شخصیت برجسته دنیای اسلام برای شکستن سد عاطفی بین حقایق دنیای اسلام با جوانان اروپا و آمریکا اقدام به نامهنگاری میکند و بر اساس اصل بدیهی "دیپلماسی عمومی" که در "ارتباطات سیاسی" دنیای امروز مطرح است مستقیم و بیواسطه افکار عمومی و به ویژه ذهن و فکر نخبه و جوان غربی و اروپایی را درگیر سئوالات بسیار اساسی میکند. جوانان و نخبگانی که سرمایههای تحول اجتماعی و آینده ساز فرهنگ غرب هستند، باید ایشان را درست در مقطعی که رویشهای معنوی در غرب بیش از پیش به چشم میخورد، مورد خطاب جدی قرار داده و به عبور ایشان از مرزهای ساختگی و محصور سیاستهای غلط و غیرمنطقی فرهنگ غرب کمک کرد. "ساختن فردایی بهتر و ایمنتر" مهمترین دغدغه رهبر جمهوری اسلامی ایران در نامه دوم ایشان است.
نامهای که در آن ضمن آسیبشناسی و تحلیل حقایق سیاستهای غرب، بر مسئولیتپذیری جوانان روشنبین اروپایی تاکید میشود.انجام پروژههایی چون اسلام هراسی و اسلامستیزی، مسلمان کشی در جوامع غربی، ایجاد رعب و وحشت در میان مسلمانان ساکن اروپا، حمایت از گروههای تکفیری و سلفی جنایتکار، اعمال فشارها و تبعیضهای فراوان علیه اعتقادات مسلمانان همچون حجاب و برخی مناسک دینی همگی گواه بر ترس و واهمه غرب از جذب روزافزون جوانان به اسلام است. همین سیاستهای دوگانه و غلط، امروز دامان اروپا و آمریکا را فرا گرفته و نتیجه عکس داده است، ضمن اینکه هزینههای بسیار سنگینی را بر مسلمانان در فلسطین و سوریه و یمن و عراق و لبنان و افغانستان تحمیل کرده است. تروریسم تکفیری و تروریسم دولتی اسرائیل یا تقسیم تروریسم به خوب و بد همه و همه از سیاستهای اروپای به اصطلاح متمدن و مدافع حقوق بشر ناشی شده که تیرهایش کمانه کرده و به سمت خود آنها نشانه رفته است. کیست که نداند تقویت سختافزاری و نرمافزاری کثیفترین و بیرحمترین گروههای دو دهه اخیر یعنی طالبان، تکفیریها، سلفیها، داعشیها، القاعده آفریقا و سایر گروههای تروریستی و جنایتکار در اقصی نقاط جهان توسط اتاقهای فکر وابسته به کاخ سفید و کاخ الیزه و... صورت میپذیرد؟! تروریسمی که به درد مشترک بشریت امروز تبدیل شده است.
حقایق و بدیهیاتی که آنقدر واضح هستند که نسل امروز یا شاید نخبگان و روشنفکران نیز بینیاز از تفکر و تعمق در ابعاد آنها شده باشند و تفطن به این حقایق و ژرفاندیشی در باب اسباب و علل آنها نیازمند تلنگری است که دو نامه آیت الله خامنهای طی سال 2015 میلادی در پی همین پویایی و جوشش ذهنها و فکرها است./998/د102/ف2
منبع: روزنامه رسالت