بازرسیها و محدودیتهای سنگین تحمیلشده به ایران در برجام قابل پذیرش نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، مهدی نورایی، معاون سیاسی بسیج حقوقدانان، در نشستی با موضوع «بررسی برجام» که امشب در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد، گفت: دولت نباید به گونهای رفتار کند که ایران را مشتاق ارتباط با آمریکا نشان دهد.
وی ادامه داد: طبق اسناد، ایالات متحده حفظ منافع خود را بیش از هر چیز در ارتباط با ایران میداند آنان تلاش میکنند تا ایران را از موضع مقاومت در برابر قدرتهای دنیا برگردانند و از این طریق به کشورهای دیگر که ایران الگوی آنها است، القا میکنند که آنها هم سیاست خود را تغییر دهند؛ چنانچه در خصوص کوبا این اتفاق رخ داد و این کشور روابط خود را با آمریکا از سر گرفته است.
معاون سیاسی بسیج حقوقدانان با بیان این که برجام حاوی محدودیتهای فراوان برای کشور است، بیان کرد: در متن برجام آمده است که ما کاهش غنیسازی و محدودیت 10 و 15 ساله را پذیرفتهایم و نیازی به هیچ استدلالی وجود ندارد.
وی با اشاره به کاهش میزان سانتریفیوژها در مدت 10 ساله در سند برجام، عنوان کرد: این که سند تعهدی برای نسل ما و نسل های دیگر است، نباید نسل های آینده را متعهد به چیزی کرد که هیچ دخالتی در سند نداشته اند و هیچ کس حق ندارد آیندگان را مجبور به پذیرش آن کند.
نورایی با تأکید بر محدودیت ایران در استفاده از نیروگاهها افزود: یکی از بدترین محدودیتهای برجام که ابدی است، این است که ما متعهد شدهایم صرفا از نیروگاههای آب سبک استفاده کنیم این درحالی است که نیروگاه آب سبک به اورانیوم غنیشده نیاز دارد اما نیروگاه آب سنگین با همان اورانیوم طبیعی نیز کار میکند این امر نشان از ضعف کارشناسی دقیق است.
وی با اشاره به محدودیتهای امنیتی موجود در برجام تصریح کرد: ما در برجام بازرسیها و نظارتهای سنگینی را پذیرفتهایم؛ در حالی که شهادت دانشجویان ما و حیله انفجار فردو در اثر همین نظارتهای سنگین رخ داد اما با وجود تأکیدات رهبری باز هم تن به این بازرسیها داده شد.
معاون سیاسی بسیج حقوقدانان اظهار داشت: نکته حقارتآمیز برجام این است که هر محموله که مبدأ و یا مقصد آن ایران باشد در صورت تشخیص منطقی سایر کشورها میتواند بازرسی شود لذا تمام منافذ ورود و خروج کشور را شناسایی میکنند که این امر با عزت و استقلال حاکمیت کشور مغایر است.
معاون سیاسی بسیج حقوقدانان در ادامه صحبت های خود افزود: در این سند برخی نکات نادیده گرفته شده است، در بیان آسیب های حقوقی تعارف نیست و دولت در ورود به برجام آغاز خوبی نداشته است و می توانست به گونه ای عمل کند که دستاوردهای بهتری را به دست می آوردیم.
نورایی با بیان این که اگر در برابر خواسته های کشورهای غربی کوتاه بیایم آنها خواسته بیشتری دارند، گفت: در پذیرش محدودیت ها در توافق ژنو به دستاورد رسیدیم که در لوزان کاهش می یابد، و در توافق وین هم دستاوردهای ما کم تر از لوزان می شود.
وی روند محدودیت ها در برجام را اشتباه دانست و گفت: اگر روندی طی می کردیم که نقطه ضعفی را به دشمن نمی دادیم دستاوردهای بیشتری را داشتیم چرا که طرف مقابل ما استکبار هستند و خیر ما را نمی خواهند.
معاون سیاسی بسیج حقوقدانان برجام را خلاف شروط نه گانه رهبری دانست و گفت: برجام تنها حاکی از توقف تحریمهای ثانویه هستهای دارد یعنی زیرساخت تحریم همچنان موجود است و طرف مقابل میتواند به بهانه تروریسم و نقض حقوق بشر ما را تحریم کند؛ در حالی که رهبر معظم انقلاب بر لغو تمامی تحریمها تأکید داشتند./831/پ202/ج