پژوهش در حوزه های علمیه همراه با نیاز سنجی صورت گیرد
حجت الاسلام سید منتصر هاشمی، امام جمعه شهرستان چمران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به آیه قرآنی «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» ابراز داشت: در این آیه آمده است که هر آینه خداى بر مؤمنان منت نهاد که در میانشان پیامبرى از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنان مىخواند و پاکشان مىسازد و کتاب و حکمتشان مىآموزد، در حالى که پیش از آن آمدن پیامبر هر آینه در گمراهى آشکارى بودند.
وی با اشاره به این که براساس این آیه نخستین شخص دین یک پژوهشگر است، اظهار داشت: در دین مبین اسلام و مذهب تشیع دو بعد اعتقادات و شرعیات داریم که فقها در باب اعتقادات تقلید را حرام برشمردند.
این مقام مسؤول ادامه داد: یعنی هر مسلمانی باید در دین و مکتب یک پژوهشگر باشد و بنابر پژوهش خود به مقام و هدف برسد که این بزرگ ترین ارزش برای پژوهش در نگاه اسلام است.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به جایگاه و ارزش توجه هرچه بیشتر طلاب به انجام فعالیت هی پژوهشی در حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: الحمدالله امروزه با نگاه و توجه مرجعیتی حوزه های علمیه به این سمت و سو کشیده شده اند و ماهیت کار آن در حقیقت باید پژوهش باشد.
امام جمعه شهرستان چمران با اشاره به این که در حوزه های علمیه در زمینه پژوهش و تحقیق تحرکات و پویایی مشاهده شده اما باید نیازسنجی صورت گیرد، گفت: حوزه های علمیه با پژوهش، نیازهای ضروری و فرهنگی نظام، دینی و حتی در بعد اقتصاد از پویایی برخوردار باشد؛ چراکه دین اسلام در همه زمینه ها جامع است.
وی با اشاره به اقتصاد مقاومتی که به دغدغه رهبرمعظم انقلاب تبدیل شده و قرآن نیز رهنمودهای بسیاری را در این زمینه بیان کرده است، تأکید کرد: مکاسب شیخ مرتضی انصاری در باب اقتصاد از طریق پژوهش قابل استفاده و بهره گیری است.
این مقام مسؤول با اشاره به این که طلاب و محققان شهرستان چمران در زمینه پژوهش و تحقیق برخوردار از ظرفیت های لازم هستند، ادامه داد: یک ساعت پژوهش که در حقیقت تفکر می باشد، بهتر از یک سال عبادت است که اگر این ارزش مورد توجه قرار گیرد آثار و برکات بسیاری به همراه خواهد داشت./9453/302/ب1