بشر همزاد رنج و زحمت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید محسن موسوی کاشانی استاد حوزه علمیه، شب گذشته در رواق امام خمینی(ره) با بیان روایتی از امام علی(ع) اظهار کرد: مردم فرزندان دنیا هستند و هیچ کس را بر دوستی مادرش نمی توان سرزنش کرد، منظور از این سخن آسایشی است که مادران برای فرزندان خود فراهم می کنند، بنابر، این تشابه مردم دوست دار راحت طلبی در دنیا هستند.
وی تصریح کرد: تربیت مهم ترین مسأله خانواده ها است یعنی فرزندان از هفت سالگی تا 14 سالگی صحیح تربیت شوند، اما اگر مادران و پدران بیش از اندازه به آن ها توجه کنند و زمینه هرگونه راحت طلبی را برای آنان فراهم کنند، در آینده با برخورد به کوچک ترین مشکل در جامعه محزون و سرخورده می شود.
این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: تربیت فرزند تنها در آموزش قرآن و مسائل مذهبی خلاصه نمی شود بلکه باید او را وادار به مسؤولیت پذیری و کنترل راحت طلبی کرد؛ جوان نیازمند محبت است اما در کنار تأمین این محبت باید راحت طلبی در او مدیریت شود.
به گفته حجت الاسلام موسوی کاشانی کسانی که در راه خدا جهاد می کنند همچنین کارگران و هنروران راحت طلبی را کنار گذاشته و اهل زحمت هستند.
وی با تأکید بر این که بشر به اندازه لازم باید از غرایز انسانی در زندگی بهره ببرد، بیان کرد: نبود غریزه در بشر همانند نبود آب است اما این غرایز نیازمند کنترل است و در صورتی که این سد لبریز شد خطرآفرین می شود.
استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی عنوان کرد: چنانچه اگر شخصی عصبانی شد و عصبانیت خود را کنترل کرد؛ این کنترل عصبانیت و خشم کفاره گناهانش می شود.
حجت الاسلام موسوی کاشانی افزود: در این دنیا نباید به دنبال راحتی و آسایش بود زیرا بشر با زحمت آفریده شده است؛ انسان همزاد با زحمت است؛ آفرینش انسان در گرو فشار و زحمت است.
وی اظهار کرد: کسی که در کار دنیایی اش تنبلی کند در امور آخرتش بیشتر بی حوصلگی و تنبلی نشان می دهد، به فرموده امام صادق(ع) راحتی برای انسان از مخالفت با هوای نفس آغاز می شود.
حجت الاسلام موسوی کاشانی گفت: تنفسیر بندگی این است که انسان هر چه دارد در طبق اخلاص به پیشگاه دوست تقدیم کند و از هیچ زحمتی در این راه کوتاهی نکند همچون اباعبدالله امام حسین(ع) در راه رسیدن به هدف شدائد را به جان خریدند و مصیبت هایی فراوانی را متحمل شدند./1308/202/ب1