نشست بررسی حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در منطقه و مسؤولیتهای فراملی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در منطقه و مسؤولیت های فراملی پیش از ظهر امروز به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سالن همایش های غدیر دفتر تبلغیات اسلامی اسلامی برگزار شد.
لازم به ذکر است، ارائه دهنده بحث در این نشست سعدالله زارعی، دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر علمی این نشست هم بر عهده رضا عیسی نیا، عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بود.
در ابتدا دبیر علمی نشست اظهار داشت: انقلاب اسلامی ما برای معنا بخشیدن به زندگی بود، که در آن پیاده سازی توحید و مکتب نبوت را دنبال می کند و نظامی ولایی را مد نظر دارد که تالی تلو امامت است و همچنین در این نظام سعادت اخروی پیگیری می شود بنابراین مفاهیم جهاد، عدالت و ایثار به وجود می آید و جهان غرب را به چالش معرفتی و هویتی می کشد.
عیسی نیا با بیان این که گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی دو حوزه مطالعاتی را دنبال می کند، اضافه کرد: حوزه اول مباحث مطالعاتی است که در این حوزه 12 گرایش را دنبال می شود و حوزه دوم پژوهشی است که در 4 سطح دنبال می شود؛ انقلاب اسلامی، جهان اسلام، جمهوری اسلامی ایران و روحانیت که آثاری اعم از کتاب و مقاله و نشست های تخصصی برجای گذاشته است که امروز هم در این نشست قرار است حضور مستشاری ایران را تحلیل کنیم.
وی افزود: مسؤولان کشوری و لشکری ما این بحث را دنبال کرده اند که ایران حضور نظامی در منطقه ندارد و بر این بحث تأکید می کنند و حضور ایران را مستشاری می دانند؛ این حضور مستشاری در سال 2011 در شهر حمص سوریه آغاز شد و 15 ماه بعد دولت ایران رسما حضور خود را در سوریه به صورت مستشاری دنبال کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که حضور مستشاری جمهوری اسلامی در 4 سطح پیگیری می شود، ابراز داشت: سطح نخست، راهبردی که حمایت سیاسی و معنوی از منطقه می کند و دوم عملیاتی است که در این سطح آن هایی که کار کشته جنگ بودند به سوریه و عراق رفته و کمک می رسانند و سطح سوم تاکتیکی و سطح آخر هم فنی و امدادی است.
وی با اشاره به علل و اهداف مأموریت های مستشاری ایران، خاطرنشان کرد: اهداف جمهوری اسلامی در سه مورد خلاصه می شود؛ نخست مقابله با تروریست های تکفیری و دوم کاهش تلفات مردمی و سوم پشتوانه بودن برای سطح دیپلماسی کشور است که یکی از بحث هایی که ما قرار است دنبال کنیم حضور مستشاری ایران و تأثیر دکترین جنگ های سوریه بر ایران در سه سطح ایدئولوژیکی، هویتی و امنیتی است.
گفتنی است در ادامه این نشست دکتر زارعی بحث خود را مطرح کرد و در پایان به سؤالات حاضران پاسخ گفت./1330/پ202/ی