۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
کد خبر: ۳۱۵۲۹۳
نگاهی به زندگی نامه مبارزین روحانی خراسان رضوی؛

شهادت طلبی شهید یعقوبی در کلامش نهفته بود

خبرگزاری رسا ـ برادر شهید حجت الاسلام مهدی یعقوبی نقل می کند در پایان یکی از سخنرانی هایش مأموران امنیتی به او می گویند که چرا برای شاه در پایان سخنرانی دعا نکردی؟ و شهید یعقوبی به صراحت می گوید که شاه نیازی به دعا ندارد، اما مأموران با عصبانیت می گویند: «فردا در پایان سخنرانی حتما دعا کنید». شهید یعقوبی دیگر در آن مسجد سخنرانی نکرد و برنامه خود را ناتمام گذارده، به شهر دیگری رفت.
شهدا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، تهیه و تألیف جزوه و مقاله و کتاب های روشنگر و مورد نیاز جامعه یکی از اهداف در دوران مقابله با رژیم پهلوی بود، شهید حجت الاسلام مهدی یعقوبی نیز که از طلاب و روحانیون فاضل حوزه مشهد بود، با همکاری گروهی از روحانیون مشهد به نام «گروه نویسندگان متعهد»، اقدام به تألیف کتاب« اسلام در مقابل نیازها و پیشرفت ها» کردند از این گروه مقالات و جزوه هایی نیز منتشر شد که در پیشرفت انقلاب اسلامی مشهد و تربت حیدریه نقش بسزایی داشت که «آیات قتال و جهاد در قرآن» و «اسامی قیامت در قرآن» از آن جمله است.

 

فعالیت های بعد از انقلاب

حاکم شرع دادگاه انقلاب: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نقش و مسؤولیت مهدی یعقوبی بیشتر شد، او که اکنون روحانی و طلبه ای به نام شده بود، پیروزی انقلاب و تشکیل دادگاه های اجرای احکام، سبب شد تا او نخست به عنوان حاکم شرع تربت جام و پس از آن به عنوان حاکم شرع تربت حیدریه و پس از مدتی حاکم شرع دادگاه سپاه منطقه 4 خراسان برگزیده شد.

 

سعی و تلاش او در اجرای دقیق احکام، که با نکته سنجی و دقت همراه بود، از او یک قاضی نمونه در سطح کشور ساخت و در آن زمان از سوی آیت الله موسوی اردبیلی(که ریاست قوه قضائیه را بر عهده داشت)به عنوان قاضی نمونه کشور انتخاب شد.

 

در سنگر مجلس: با پیروزی انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی به عنوان مرجع اصلی قانون گذاری در جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرد. برگزاری دومین دوره انتخابات مجلس در سال 1363 با تصرف بخش هایی از مناطق کشور توسط نیروهای عراق مصادف بود. شهید مهدی یعقوبی که که با بینش سیاسی بالای خود حساسیت حضور در مجلس را درک کرده بود به توصیه برخی از افراد و از جمله آیت الله معصومی(امام جمعه تربت حیدریه)برای شرکت در انتخابات مجلس ثبت نام کرد و با بیش از 80 درصد آراء به عنوان نماینده تربت حیدریه در مجلس انتخاب شدو به دلیل آشنایی با مسایل قضایی، عضو کمیسیون قضایی مجلس شد.

 

شهادت طلبی و شهادت

«وای به حال ما اگر این جنگ تمام شود و ما زنده باشیم» این جمله ای است که دوستان و نزدیکان شهید یعقوبی بارها از او شنیده بودند و دلیل بر شهادت طلبی شهید یعقوبی است. این آرزوی شهید وقتی برآورده شد که هواپیمای حامل تعدادی از نمایندگان مجلس و فرماندهای سپاه و شهید محلاتی، نماینده امام در سپاه که عازم جبهه های حق علیه باطل بودند در نزدیکی اهواز مورد حمله هواپیمای جنگی دشمن قرار گرفت و روح بی تاب و بلند مهدی از قفس تنگ خاکی پرواز کرد و به ملکوت اعلی پیوست.

 

برادر شهید حجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی نقل می کند:در پایان یکی از سخنرانی هایش مأموران امنیتی به او می گویند که چرا برای شاه در پایان سخنرانی دعا نکردی؟ و شهید یعقوبی به صراحت می گوید که شاه نیازی به دعا ندارد،اما مأموران با عصبانیت می گویند:«فردا در پایان سخنرانی حتما دعا کنید».شهید یعقوبی دیگر در آن مسجد سخنرانی نکرد و برنامه خود را ناتمام گذارده، به شهر دیگری رفت.

 

فعالیت های قبل از انقلاب

پخش کتاب و اعلامیه: اگر چه در تهیه و توزیع اعلامیه ها، روحانیان درجه اول و دوم بیشترین نقش را ایفا می کرده اند، اما در پخش و توزیع آن ها طلبه های جوان، نقش مهم تری داشتند. در اسناد ساواک، اشارات مختلفی درباره تهیه و توزیع اعلامیه توسط شهیدان صدوقی، هاشمی نژاد، سعیدی و دیگر مبارزان وجود دارد، شهید یعقوبی نیز که از سال های 1352 با مسایل سیاسی کشور آشنا شده بود، در تهیه و توزیع کتاب های سیاسی، اعلامیه ها و رساله علمیه حضرت امام رحمه الله علیه نقش موثری داشت. او بارها به تهیه و توزیع اعلامیه و ضد رژیم مبادرت کرده و خطرات بسیاری را به جان خریده بود.

 

سخنرانی و تبلیغ

شهید یعقوبی در راستای اهداف انقلاب اسلامی، در ایام محرم و صفر علاوه بر این که به عنوان مسؤول اعزام مبلغ به شهرها و روستاها فعال بودف خود نیز در سخنرانی ها به روشنگری اذهان عمومی پرداخت. برادر شهید نقل می کند: در پایان یکی از سخنرانی هایش مأموران امنیتی به او می گویند که چرا برای شاه در پایان سخنرانی دعا نکردی؟ و شهید یعقوبی به صراحت می گوید که شاه نیازی به دعا ندارد،اما مأموران با عصبانیت می گویند:«فردا در پایان سخنرانی حتما دعا کنید».شهید یعقوبی دیگر در آن مسجد سخنرانی نکرد و برنامه خود را ناتمام گذارده، به شهر دیگری رفت.

 

شهید مهدی یعقوبی در روستای علیک شهرستان تربت حیدریه در سال 1330 دیده به جهان گشود از همان اوان کودکی زندگی ساده و بی آلایش اما با صفا و معنویت روستا، همگام با ترنم آرام بخش صوت قرآن پدرش، اورا با قرآن پیوند می داد و بدین گونه الفبای وحی نخستین کلامی بود که با آن آشنا بود و در کلاس های قرآن پدرش، نخستین درس تعبد، تسلیم، عشق و صفا را گذارند.

 

تحصیلات

حجت الاسلام یعقوبی، دوران تحصیلات ابتدایی را در دبستان اخوان روستای علیک سپری کرد و در همان ایام در کارهای کشاورزی یاور و کمک حال پدر بود، مادر شهید از آرامش او در آن ایام خاطره های بسیاری در ذهن دارد، از آن جمله اذان گفتن و نماز اول وقت شهید. یازده ساله بود که اشتیاقش به فراگیری علوم اسلامی باعث شد وارد حوزه علمیه هراتی شهرستان تربت حیدریه شود.دوری از خانواده، کمبود امکانات و ... در پی ریزی شخصیت مهدی ، نقش بسزایی داشت.پدرش در این باره می گوید«وقتی مهدی برای تحصیل حوزوی به حوزه علمیه تربت حیدریه رفت، زیر زمینی با اجاره هزار تومان برایش کرایه کردم و او با شور و شوق خاصی با همه توان مشغول فراگیری حوزوی شد، بعدها صاحب خانه اش از همت بالای مهدی برای تحصیل برایم نقل می کرد که مهدی را شب های زیادی در حالی که هنگام مطالعه به روی کتاب هایش به خواب رفته بود، مشاهده کرده است.»/934/203/ب3

برگرفته از کتاب « فضیلت های ماندگار»

 

ارسال نظرات