تبلیغ عملی دین مهم ترین رسالت روحانیان است
حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه های علمیه مازندران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، بر ضرورت کیفیت بخشی به امر تبلیغ و برداشتن موانع احتمالی در این خصوص تأکید کرد و گفت: تبلیغ هدفمند می تواند اثرگذاری دو چندانی در جامعه داشته باشد.
وی با تأکید براین که باید موانع پیش روی یک تبلیغ اثرگذار و کیفی شناسایی و از میان برداشته شود، افزود: با شناسایی نیازهای جامعه و آسیب هایی که جامعه را مورد تهدید قرار می دهد باید آموزش های لازم به مبلغان داده شود تا بتوانند نیازهای جامعه را در این امر برطرف کنند.
حجت الاسلام صادقی تصریح کرد: تبلیغ یک رسالت الهی بسیار خطیری است که خداوند سبحان به روحانیان اعطا کرده بنابراین باید با تزکیه نفس، به روز کردن سطح دانش و عامل بودن به اخلاقیات و گفته های خویش در راستای عمل به این وظیفه سنگین گام برداریم.
وی با بیان این که روحانیت تنها قشری است که می تواند جامعه را با اندیشه های دینی و اسلامی آشنا کند، افزود: هر جا که حضور روحانیت پر رنگ تر باشد دشمنان به هیچ عنوان توان حضور ندارند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که مبلغان به عنوان سفیران عرصه تبلیغ احکام دینی باید با ترویج احکام اسلامی ارزشهای ناب شریعت محمدی را در جامعه گسترش دهند، گفت: جامعه در هر زمانی نیازمند آموختن مبانی دینی است و این مسأله در تاریخ وجود داشته است.
وی ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﮐﻪ ﺑﺤﺮﺍﻥﻫﺎﯼ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﺩﺭﺻﺪﺩ ﺗﻬﯽﮐﺮﺩﻥ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺗﺒﻠﯿﻎ ﺩﯾﻦ و ﺍﺭﺯﺵﻫﺎﯼ ﻧﺸﺄﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺟﻬﺖ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺍﯾﻦ ﺑﺤﺮﺍﻥﻫﺎ ﺿﺮﻭﺭﺕ ﻭﯾﮋﻩﺍﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽﮐﻨﺪ، ﮔﻔﺖ: ﺍﻧﺒﯿﺎ و ﺍﻭﻟﯿﺎﯼ ﺍﻟﻬﯽ ﺑﺎ ﺗﺒﻠﯿﻎ ﺩﯾﻦ و ﺍﺭﺯﺵﻫﺎﯼ ﺩﯾﻨﯽ ﻫﺪﺍﯾﺖ و ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﺭﻣﻐﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩﺍﻧﺪ و ﺩﺭ ﻋﺼﺮ ﺧﺎﺗﻤﯿﺖ ﺍﻗﺘﻀﺎ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺟﺎﯾﮕﺎﻩ ﺭﻓﯿﻊ ﺍﻧﺒﯿﺎﯼ ﺍﻟﻬﯽ ﺣﻔﻆ و ﺩﺭ ﺟﻬﺖ ﺗﺒﻠﯿﻎ ﺩﯾﻦ و ﺩﻋﻮﺕ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﺷﻮﺩ.
ﺣﺠﺖ الاسلام صادقی ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺗﺒﻠﯿﻎ ﺩﯾﻦ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﺍﺯ ﺟﺎﯾﮕﺎﻩ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻭﺍﻟﺎﯾﯽ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺍﺳﺖ، ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩ: ﺍﺳﺎﺳﯽﺗﺮﯾﻦ ﻭﻇﯿﻔﻪ ﺍﻧﺒﯿﺎ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺗﺒﻠﯿﻎ ﺩﺍﻧﺴﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ و ﺩﺭ ﭘﺮﺗﻮ ﺗﺒﻠﯿﻎ ﺩﯾﻦ، ﻓﻄﺮﺕ ﺳﻌﺎﺩﺕﺧﻮﺍﻩ ﺑﺸﺮ، ﺑﯿﺪﺍﺭ ﺷﺪﻩ و ﻣﻌﺎﺭﻑ و ﺍﺭﺯﺵﻫﺎﯼ ﺩﯾﻨﯽ ﺩﺭ ﺳﺮﺗﺎﺳﺮﻋﺎﻟﻢ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که روحانیان باید با عمل خود دین را تبلیغ کنند، گفت: مردم دین و احکام دینی خود را از عمل روحانیان می گیرند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان این که فراگیری علم و مهارت های تبلیغی در امر تبلیغ بسیار مؤثر است، افزود: آنچه که در میان مردم بیش از این دو تأثیر گذار است، عمل مبلغان به دانسته های خود است.
استاد حوزه علمیه مازندران، تبلیغ دین را نعمتی الهی خواند و تصریح کرد: تبلیغ، کار اصلی انبیا است و مبلغان ادامه دهنده این راه هستند، از این رو باید تبلیغ را در اولویت کاری خود قرار دهند.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد شبهه در دین مبین اسلام، وظیفه مبلغان برای رفع شبهات را مهم و سنگین ارزیابی کرد و بیان داشت: در عصر حاضر پاسخ شبهات نیازمند کسب مهارت های مختلف است و اگر مبلغ بخواهد در همه بخش ها پاسخ گو باشد باید همه مهارت ها و علوم آن را فرا بگیرد.
وی با اشاره به اینکه جامعه همواره تحت تأثیر عمیق فرهنگ است خاطرنشان کرد: حیات هر جامعه در گرو فرهنگ آن جامعه است و جامعه زنده و پویا، فرهنگ پویا دارد از این رو باید برای شکوفایی جامعه فرهنگ خود را پویا کنیم.
حجت الاسلام صادقی به نقش ارزنده روحانیان و مبلغان در تحکیم مبانی دینی و رفع شبهات در دین اشاره کرد و گفت: روحانیان مبلغ باید با افزایش مهارت های خود در بخش های مختلف شبهات ایجاد شده از سوی دشمنان را دین خنثی کنند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز به کار طرح بینات در شهرستان آمل خبر داد و خاطرنشان کرد: یکی از بحث های مهم که در این جلسه بررسی شد طرح بینات است که در حوزه ها باید راه اندازی بشود تا طلاب از فرصت ها و ظرفیت های تبلیغی موجود استفاده کنند.
وی بیان داشت: طلابی که درپایه سوم و بالاتر مشغول به تحصیل هستند با آشنایی این طرح می توانند با فضای تبلیغی آشنا شوند تا بعد از فارغ التحصیلی، امر تبلیغ برای آنها غرابت نداشته باشد و هم از خلأ موجود تبلیغی از طلاب جوان پر شود.
معاونت تبلیغ حوزه های علمیه مازندران ادامه داد: در بعضی از حوزه های استان این طرح کار خود را آغاز کرده است و الان نیز ایام فاطمیه را پیش رو داریم و از دوستانی که در سامانه بینات ثبت نام کرده اند در ایام تبلیغی فاطمیه از آنها استفاده می کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن 22 بهمن، بر ضرورت حضور گسترده و پرشور آحاد جامعه در این راهپیمایی تأکید کرد و گفت: مبلغان باید در منابر و خطابه های خود مردم را به حضور پرشور در راهپیمایی 22 بهمن دعوت کنند./950/302/ب1