۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
کد خبر: ۳۱۷۷۷۵
سردبیر سایت«فارین پالیسی ژورنال»؛

دولت آمریکا بزرگترین حامی تروریسم در جهان است

خبرگزاری رسا ـ سردبیر وب‌سایت تحلیلی «فارین پالیسی ژورنال» با بیان این که دولت آمریکا بزرگترین حامی تروریسم در جهان است، گفت: درباره چرایی حمایت دولت‌های آمریکا از گروه‌های تروریستی ضدایرانی از جمله گروهک منافقین، نقش دولت آمریکا در ایجاد و تقویت گروه تروریستی داعش، پروژه ایران‌هراسی و فرجام آن پس از توافق هسته‌ای میان ایران و غرب و علت همراهی افکار عمومی در آمریکا با اقدامات سیاست‌گذاران این کشور بیان کرده است.
جرمي هاموند، نويسنده و تحليلگر سياسي مستقل و بنيانگذار و سردبير وب‌سايت تحليلي «فارين پاليسي ژورنال»

به گزارش  خبرگزاری رسا، جرمی هاموند، نویسنده و تحلیلگر سیاسی مستقل و بنیانگذار و سردبیر وب‌سایت تحلیلی «فارین پالیسی ژورنال»، در مصاحبه با خبرنگار بنیاد هابیلیان به پرسش‌های وی در خصوص مسائل امنیتی و سیاسی مهم منطقه پاسخ داد.

 

این نویسنده آمریکایی در مصاحبه پیش رو نظرات خود را درباره چرایی حمایت دولت‌های آمریکا از گروه‌های تروریستی ضدایرانی از جمله گروهک منافقین، نقش دولت آمریکا در ایجاد و تقویت گروه تروریستی داعش، پروژه ایران‌هراسی و فرجام آن پس از توافق هسته‌ای میان ایران و غرب و علت همراهی افکار عمومی در آمریکا با اقدامات سیاست‌گذاران این کشور بیان کرده است.

 

به نظر شما با توجه به گزارشات متعدد مؤسسات و اندیشکده‌های آمریکایی درباره ماهیت تروریستی گروه‌های معارض حکومت ایران مانند سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، جندالله و پژاک، چرا برخی از مقامات آمریکایی از این گروه‌ها حمایت می‌کنند؟

مشخصاً به این خاطر که هدف آن‌ها تضعیف دولت ایران و نهایتاً سرنگونی آن است و این هدف برای آن‌ها از چنان اهمیتی برخوردار است که هر وسیله‌ای از جمله توسل به تروریسم را توجیه می‌کند.

 

دولت آمریکا سابقه زیادی در اقدامات پنهانی علیه ایران را در کارنامه خود دارد که از جمله آن می‌توان به حملات تروریستی در داخل ایران (ترور دانشمندان هسته‌ای ایران) و حمایت از گروه‌های تروریستی برای بی‌ثبات‌سازی ایران اشاره کرد. با این وجود، وزارت خارجه این کشور هرساله در فهرست موسوم به دولت‌های حامی تروریسم نام ایران را می‌گنجاند. ممکن است برای ما توضیح دهید که چگونه افکار عمومی آمریکا این دروغ را باور می‌کند؟

دولت آمریکا بزرگترین حامی تروریسم در جهان است و از این حیث هیچ دولتی به آن نمی‌رسد. آمریکا تنها اتوبوس‌ها، مدارس، بازارها، یا خانه‌های شخصی را نابود نمی‌کند؛ بلکه تمام ملت‌ها را به نابودی می‌کشاند. هرچند، آمریکایی‌ها از همان کودکی آموخته شده‌اند که دولتشان را بپرستند. مردم آمریکا با این باور بزرگ شده‌اند که کشورشان استثنایی است؛ آن‌ها کشور خود را فانوسی دریایی در جهانی پر از ظلمت و تاریکی می‌دانند که آزادی و دموکراسی را برای مردم سراسر جهان به ارمغان می‌آورد؛ به عبارت دیگر، بیشتر آمریکایی‌ها درباره ماهیت دولتشان و نقشی که در جهان ایفا می‌کند، کاملاً دچار توهم هستند.

 

طی دهه گذشته، دولت‌های آمریکا با مطرح کردن ادعای «انحراف برنامه هسته‌ای ایران به سمت نظامی» و تکرار آن در رسانه‌های گوناگون حکومتی، ایران‌هراسی را در جوامع غربی ترویج کرده‌اند. پس از توافق ایران و غرب بر سر موضوع هسته‌ای ایران، برخی از افراد، چه در داخل ایران یا خارج از آن، امیدوار بودند پایانی را بر هراس‌افکنی دولت آمریکا علیه ایران شاهد باشند. هرچند، امروزه شاهد هستیم ایران به اتهاماتی دیگر از قبیل حمایت از تروریسم و نقض حقوق‌بشر متهم می‌شود. شما پایانی را بر چرخه اتهام‌زنی دولت آمریکا علیه ایران متصور هستید؟

در واقع، دولت آمریکا به مدت چندین سال ادعا می‌کرد ایران برنامه هسته‌ای نظامی دارد. دولت در حالی این ادعا را مطرح می‌کرد که برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا انحراف در برنامه هسته‌ای ایران را رد کرده بود. ادعاهایی که دولتمردان آمریکا درباره برنامه هسته‌ای نظامی ایران به کار می‌بردند، دقیقاً مشابه دروغ‌هایی بود که دولتمردان وقت به‌منظور بهانه‌تراشی برای حمله به عراق مطرح کرده بودند. جالب اینجاست که رسانه‌های جریان اصلی آمریکا مانند زمان حمله به عراق، بار دیگر این دروغ‌ها را بدون تحقیق و طوطی‌وار تکرار می‌کردند. درباره موضوع حقوق‌بشر، اگر دولت آمریکا راست می‌گوید و نگران حقوق مردم است، چرا به عربستان سعودی به‌خاطر عملکرد فاجعه‌بارش در این زمینه ایراد نمی‌گیرد؟ چرا علیه آن حکومت، تحریم وضع نمی‌کند؟ بر کسی پوشیده نیست که حقوق‌بشر در ایران دغدغه واقعی دولت آمریکا نیست؛ بلکه صرفاً بهانه‌ای است برای پیشبرد سیاست انزوا و تضعیف دولت ایران، سیاستی که همچنان ادامه خواهد یافت و من پایانی بر آن متصور نیستم.

 

نقش دولت آمریکا در ایجاد و تقویت گروه داعش چیست؟

ریشه داعش در پی هرج‌ومرج ناشی از ویرانی عراق توسط آمریکا و هم‌پیمانانش شکل گرفت. در ادامه، سیاست آمریکا در سوریه باعث تقویت و گسترش این گروه شد. من تحلیل‌هایی را که می‌گوید ایجاد داعش توطئه‌ای از سوی آمریکا بوده است، قبول ندارم. به نظر من، داعش به این خاطر به وجود آمد که آمریکا تصمیم گرفت به هر نحو ممکن حکومت اسد را سرنگون کند، حتی اگر این براندازی به قیمت تقویت گروه‌های تروریستی تمام شود. در سال 2012، آژانس اطلاعات دفاعی هشدار داده بود که سیاست آمریکا و متحدینش ممکن است باعث تقویت افراط‌گرایانی در سوریه شود که کمی بعد خود را داعش نامیدند. هرچند، دولت اوباما، به جای تغییر رویه، سیاست قبلی خود در سوریه را همچنان ادامه داد و حتی به سازمان سیا اختیار داد تا مستقیماً به شورشیان اسلحه بدهد. بر اساس گزارش‌ها، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) حداقل از اوایل سال 2012 جریان گسیل اسلحه را از سوی شرکای منطقه‌ای خود یعنی عربستان سعودی و قطر به گروه‌های شورشی در سوریه مدیریت کرده است. به گزارش نیویورک تایمز، در پایان سال 2012، بیشتر سلاح هایی که به سمت شورشی‌ها سرازیر شده بود، در نهایت به دست گروه‌های افراطی رسید و پس از آن‌که هشدارهای آژانس اطلاعات دفاعی محقق شد و داعش چنان قدرت وحشتناکی پیدا کرد که به زعم من کسی تصور آن را نمی‌کرد، آمریکا برای محافظت از اهداف سیاسی اصلی خود در منطقه، مثل تلاش برای حفظ ثبات در عراق، مجبور شد وارد جنگ با داعش شود.     

 

به نظر شما علت برخورد دوگانه دولت آمریکا با داعش چیست؟

چون سیاست آمریکا غیرعقلانی است. سیاست‌گذاران آمریکا فوق‌العاده کوته‌نظر و مست قدرت هستند و در اداره جهان مانند شطرنج‌بازی که پشت صفحه شطرنج نشسته، عمل می‌کنند. البته، رسانه‌های آمریکا کاملاً با سیاست‌مداران همراهی می‌کنند، تا آنجا که به افکار عمومی آمریکا باورانده‌اند که هرج‌ومرج به وجود آمده در خاورمیانه چندان به مداخله آمریکا ربطی نداشته. این رویه هرچند ناخردمندانه است، اما خاصیت جهانی است که در آن زندگی می‌کنیم./998/د101/ی

 

منبع: بنیاد هابلیان

ارسال نظرات