رسالت حوزههای علمیه و روحانیت شیعه حفظ مکتب اهلبیت است/ منبر به تنهایی برای ادای کامل دین کافی نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله مصطفی اشرفی شاهرودی، استاد حوزه علمیه شامگاه چهارشنبه در نشست تأثیر فقه و اصول در تبلیغ در جمع طلاب، اظهار داشت: امروز بسیاری از شما طلبه ها با این سؤالات مواجه هستید که چرا باید این همه درس بخوانید و چرا به این همه مطالعه نیاز است.
وی با بیان این که با انباشتگی دروس برخی از طلاب دچار سرگشتگی و حیرانی می شوند، افزود: در بعضی موارد این حالتها سبب می شود که طلاب در عین تحصیل از کار و برنامه های خودشان مأیوس شوند.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که اگر کسی بخواهد یک پزشک موفق در کار خودش بشود، به ناچار باید یک دوره 12 ساله دروس عمومی را هم بگذراند، افزود: در واقع همین فرد که میخواهد پزشک بشود در عین این که به ادبیات و هندسه نیاز ندارد اما برای رسیدن به هدف خود باید مقدمات ابتدایی را بگذراند.
آیت الله اشرفی شاهرودی ادامه داد: برای رسیدن به اهداف متعالی باید زمان و وقت را هم هزینه کرد و در عین حال درباره سایر علوم همه اطلاعات عمومی را کسب کرد و نباید این گونه فرض شود که اگر کسی میخواهد رشته فیزیک را بخواهد دیگر لزومی ندارد که برای دروس زیست و هندسه وقت و زمان بگذارد.
وی ادامه داد: در واقع همین متخصص فیزیک هم نمیتواند از سایر علوم بی اطلاع باشد و باید در عین حال از مسایل اجتماعی هم باخبر باشد تا در نتیجه به موفقیت برسد و این درحالی است که اگر کسی بخواهد رشته علوم دینی را ادامه دهد نمی تواند نسبت به سایر علوم پایه بی توجه باشد.
منبر به تنهایی برای ادای کامل دین کافی نیست
وی تأکید کرد: درباره رشته علوم دینی واقعیت این است که رسالت مدارس و حوزه های علمیه و روحانیت شیعه حفظ مکتب پیغمبر اکرم(ص) در سایه توحید است.
وی با بیان این که بخش اول درباره علوم دینی، شامل اعتقادات، بخش دوم اخلاقیات و بخش سوم فرعیات و دستورهای دین و عبادات است، اظهار کرد: در واقع این سه بخش مهم در دین وقتی باقی می مانند که افرادی حضور داشته باشند که هر سه بخش را برعهده بگیرند تا بتوانند دین را به افراد و مردم هر زمان برسانند.
آیت الله اشرفی شاهرودی بیان داشت: این طور نیست که شما فکر کنید منبر فقط برای بیان مسایل اعتقادی و اخلاقی است چرا که منبر به تنهایی برای ادای کامل دین کافی نیست و این درحالی است که دین دستور جامع و کاملی برای اداره جامعه است ولی به شرط این که افرادی متخصص و کارآمد بتوانند این علوم را شناسایی و ترویج کنند.
وی در ادامه با اشاره به شبهات گسترده ای که از گذشته تا به امروز نسبت به اسلام و شیعه وجود داشته است و گاه استدلالات محکمی از سوی نافیان دین و منکران خداوند عنوان می شود، اظهار کرد: در شرایط امروز هم سایت های بسیاری بر علیه دین و شیعه در حال سمپاشی هستند و این رسالت روحانیت شیعه است که در این مسیر رویایی و مبارزه با این اقدامات قرار بگیرد.
وهابیت به گونه ای در حال کار است که خط به خط کتاب های شیعه را میخوانند
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: از سوی دیگر موضوع بحث شیعه و سنی است که امروز در فضای مجازی به صورت گسترده عنوان می شود و این بخش اول در مسائل اعتقادی و پاسخگویی به این شبهات هم بر عهده روحانیت شیعه است.
وی با بیان این که نمی توان توقع داشت که پزشکان و کاسبان پاسخگوی مسایل دینی و اعتقادی جامعه باشند، افزود: وهابیت به گونه ای در حال کار است که خط به خط کتاب های شیعه را می خوانند و در صدند که اساس شیعه را نابود سازند و در این مسیر از صرف کردن پول و هزینه های هنگفت هم کوتاهی ندارند.
آیت الله اشرفی شاهرودی در ادامه بر تلاش گسترده بر حاکم شدن اخلاقیات در جامعه از سوی روحانیت تأکید کرد و گفت: ترویج سیره نبوی و ائمه اطهار(ع) نیز از جمله رسالت هایی است که بر عهده طلاب علوم دینی است./934