۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۸
کد خبر: ۳۲۰۴۴۸
آیت‎الله جوادی آملی:

علوم تبیین‎کننده جهان خلقت دینی محسوب می شوند

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‎الله جوادی آملی با بیان این که علمی که موضوعش فعل خدا است یا فعل خلیفه خداوند است، این هم دینی است، گفت: علم فیزیکی و شیمی و ستاره‎شناسی، صحراشناسی و دریاشناسی مانند آن دینی است، زیرا کار خداوند را دارد بررسی می‎کند، علمی که درباره فعل انسان عادی است، می‎تواند دینی یا غیردینی باشد.
آيت الله عبدالله جوادي آملي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، امروز در درس خارج تفسیر خود در تفسیر آیات ابتدایی سوره مبارکه جاثیه گفت: سوره مبارکه جاثیه که ششمین سوره از حوامیم است، در مکه نازل شد و در ابتدای آن به تبیین تنزیل کتاب قرآن پرداخت که از جانب خدای عزیز حکیم صادر شد و آن گاه به بیان توحید و نبوت پرداخت.

 

وی به بیان سر تکرار توحید در سوره جاثیه اشاره کرد و گفت: سر تکرار آیات توحید برای آن است که همان طور که اصل هستی از آن ذات اقدس اله است و هستی همه موجودات از خداوند است، همه علوم و اخلاقیات به برکت توحید است، در نظام هستی‎شناسی اول خدا و سپس موجودات دیگر است و از نظر معرفت‎شناسی اول معرفت خداوند و سپس معرفت‎های دیگر است، لذا در هر سر فصلی ابتدا مسأله توحید مطرح است و بعد سایر مسائل مطرح می‎شود.

 

مفسر برجسته قرآن کریم ابراز کرد: اگر یک مبدأ حکیمی نباشد هیچ اطمینانی به نظم این امور نیست، از کجا نظم آب و نظم چوب این گونه باشد، بهره‎برداری از ریاح و میاح و آن کشتی و امثال ذلک در سایه توحید سامان می‎پذیرد، لذا مسأله توحید را در اصل همه موجودات ذکر می‎کند و تمایز علم دینی از غیر دینی به موضوعات است، اگر علمی موضوعش فعل انسان باشد مثل خوانندگی، نوازندگی و مانند آن باشد، مانند هنر، سینما، این‎ها هم می‎تواند دینی و هم غیردینی باشد.

 

حضرت آیت‎الله جوادی آملی با بیان این که علمی که موضوعش فعل خدا است یا فعل خلیفه خداوند است، این هم دینی است، اظهار کرد: ما می‎خواهیم ببینیم که امام علی(ع) یا امام صادق(ع) چه کارهایی کرده است، نه این که چه فرمود که آن یقینا دینی است، اما اگر بخواهیم بررسی کنیم که چهارده معصوم چه کارهایی کرده‎اند این‎ها دینی است، چه برسد به این که ما درباره فعل خداوند و کارهایی که خداوند کرده است، بررسی کنیم، آن نیز دینی است، علم فیزیکی و شیمی و ستاره‎شناسی، صحراشناسی و دریاشناسی مانند آن دینی است، زیرا کار خداوند را دارد بررسی می‎کند، علمی که درباره فعل انسان عادی است، می‎تواند دینی یا غیردینی باشد.

 

وی گفت: در روز قیامت برخی سفیدروی محشور می‎شوند و برخی سیه‎روی، در دنیا سفیدرویی و سیه‎رویی ارزشی نیست، چون تأثیر آفتاب و هوا و محیط و مانند آن است، اما در آخرت در دستان خودمان ما است، عده‎ای زیبا محشور می‎شوند و عده‎ای بسیار زشت محشور می‎شوند و برخی هم به صورت‎هایی محشور می‎شوند که صورت‎های بوزینه از آن بهتر است، اگر انسان به یک خیاط پارچه سیاه داد، خوب آن خیاط برای او قطعا پارچه سیاه می‎دوزد، این دست خود انسان است./914/پ202/ج1

ارسال نظرات
captcha