طلاب باید الگوی عملی اخلاق در جامعه اسلامی باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام حمزه علی اکبری، معاون آموزش حوزه علمیه مازندران امروز در جمع طلاب حوزه علمیه قائمشهر مردم را در دنیا را سه گروه عنوان کرد و با اشاره به دو گروه رستگار در عالم، اظهار داشت: عالمان ربانی از جمله انسان های رستگار هستند که وصف الهی در آنها وجود دارد و تمام رفتار و اعمالشان الهی است.
وی متعلم در مسیر نجات را دومین گروه از رستگاران نامید و تصریح کرد: طلابی در مسیر نجات هستند که همه همت خود در راه افزایش معنویت و رضای الهی به کار ببندند تا به کمال انسانیت برسند.
استاد حوزه علمیه مازندران افزود: برخیها از راه طلبگی به دنبال مطامع و مقامات دنیایی هستند تا از این طریق به منافع موردنظر برسند که این دسته راه نجات را برای خود انتخاب نکرده اند.
حجت الاسلام اکبری طالبان علم حقیقی را ادامه دهنده راه انبیا دانست و تأکید کرد: طلبه حقیقی، طلبهای است که اول به فکر نجات خود و ثانیاً نجات مردم از وسوسه های شیطان برای ورود به مقامات معنوی و کمال انسانیت باشد.
وی ادامه داد: تزکیه و پاک کردن نفس نخستین مرحله برای رستگاری و تعالی روح است که با نجات خود از وسوسه های شیطان، به فکر نجات دادن جامعه اسلامی باشیم.
حجتالاسلام اکبری خلوتگزینی و استمرار ارتباط با خدا را برای طلاب در جهت تزکیه روح مهم دانست و گفت: مراتب بالای عرفانی و معرفتی نیازمند جهاد و کوشش زیاد و مستمر است و اگر انسانی اعتقاد به کمکهای الهی داشته باشد میتواند از یاری حق تعالی بهره مند شود.
وی با اشاره به آیه 54 سوره اعراف و شرط های مهم در هنگام دعا، افزود: دعای انسان باید با تضرع همراه باشد و دعایی بیشتر به استجابت می رسد که در خلوت با خداوند متعال مطرح شود.
استاد حوزه علمیه مازندران، نماز شب را از راههای سریع برای رسیدن به عنایات الهی عنوان و خاطرنشان کرد: طلاب باید به نماز شب و برکات این عبادت عنایت و توجه ویژه ای داشته باشند زیرا به تعبیر قرآن، پیامبراسلام(ص) این مقام را از نماز شب گرفته است.
معاون حوزه علمیه مازندران به موضوع سبک زندگی اسلامی و رعایت اصول اخلاقی اشاره کرد و گفت: طلاب و روحانیان به عنوان الگوهای دینی در جامعه باید هم خود و هم دیگران را به چگونه زیستن از نگاه اسلام دعوت تا انسان راه کمال را طی کنند.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود افزود: آنچه که به انسان ارزش انسانی می بخشد فضائل و مکارم اخلاقی است و در اصول اخلاقی مکارم بالاتر از فضائل محسوب می شود.
حجت الاسلام اکبری به برخی مصادیق مکارم اخلاق پرداخت و ابراز کرد: راست گویی، عفت، حیاء، نماز شب از مکارم اخلاقی است و انسان با تقوا هیچ گاه نباید هیچ گناهی را کوچک بشمارد.
معاون حوزه علمیه مازندران افزود: انسان باید همواره خود را در محضر خداوند بزرگ ببیند و کارهای خوب و مستحبات خود را کوچک بشمارد و به راحتی از آن بگذرد.
استاد حوزه علمیه مازندران، ذکر دائم و مداوم خداوند را یکی از عوامل به یاد داشتن خداوند و حاضر و ناظر بودن او در امور زندگی عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که در زندگی را زیبا می کند و آرامش را به انسان می دهد، راستگویی است و در مقابلش دروغ بدترین عمل محسوب می شود.
وی ادامه داد: همه خوبی ها فطرتاً در وجود انسان ها است و بعضی از افراد آنقدر بر فطرت خود باقی می مانند که به هیچ عنوان نمی توانند دروغ بگویند.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که راستگویی نشانه بزرگی و ریشه دار بودن و اصالت انسان است، تصریح کرد: نشانه های انسان راستگو برخورد خوش، خوش گمانی، خوش رفتاری و گشاده رویی است.
استاد حوزه علمیه مازندران، داشتن زندگی پاک را از جمله دستاوردهای رعایت اخلاق در زندگی بیان کرد و گفت: انسان با تقوا که مکارم اخلاق را در زندگی خود رعایت کند زندگی با آرامش و سعادتمندانه خواهد داشت./950/202/ب2