۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۱
کد خبر: ۳۲۲۳۶۶
کارشناس مذهبی:

شیوه تربیتی حضرت زهرا بهترین الگو برای تربیت فرزندان است/ تعلیم نکات تربیتی با تمجید از فرزندان

خبرگزاری رسا ـ نیلچی زاده شیوه تربیتی حضرت زهرا(س) درباره حسنین(ع) را بهترین الگو دانست و گفت: والدین باید فرزندان را از همان کودکی با معارف دینی آشنا کنند و از خوبی های فرزندانشان تعریف و تمجید کنید و بعد نکات تربیتی را به آن ها تذکر دهند.
خانم فروغ نيلچي زاده

فروغ نیلچی زاده، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، در رابطه با تربیت دینی فرزندان، گفت: حضرت زهرا(س) اولین بار لقب مادری را با تولد امام حسن(ع) نگرفتند، بلکه ایشان ام ابیها بودند، مادر پدر و مادر تمام امت اسلامی هستند، شیوه تربیتی حضرت زهرا(س) درباره حسنین(ع) بهترین الگو برای تربیت فرزندان است.

 

وی ادامه داد: ایشان به اندازه‌ای زیبا از ولایت و امامت حمایت و دفاع و دلداری می کنند که پیامبر(ص) لقب مادر پدر را به ایشان می دهند، دختران را باید از همان کودکی برای مادر شدن تربیت کنید، فقط به سواد فرزندانتان توجه نکنید بلکه به علم و عمل صالح آنان اهمیت بدهید.

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: میوه علم، عمل صالح است و میوه سواد مدرک است ولی عمل صالح مهم تر از مدرک است، هفت سال اول بهترین زمان است برای اینکه فرزندان را آن‌گونه که می خواهید تربیت کنید، سعی کنید فرزندانتان را از همان کودکی  با معارف دینی آشنا کنید تا گوششان با معارف اسلامی و کلام حق عادت کند.

 

نیلچی زاده بیان داشت: حضرت زهرا(س) امام حسن(ع) را از همان دوران کودکی به مسجد پای منبر پیامبر اکرم(ص) می فرستادند و به امام حسن(ع) می گفتند که حرف های پیامبر(ص) را گوش بده و برای من نقل کن، وقتی امام حسن(ع) به خانه باز می‌گشتند و می‌خواستند مطرح کنند، حضرت زهرا(س) زیراندازی برای امام می انداختند و می‌گفتند بنشین و با آرامش بازگو کن.

 

وی اظهار داشت: اگر دقت کنیم نکات زیادی در این رفتار حضرت فاطمه(س) وجود دارد، حضرا زهرا(س) خودشان می‌توانستند پای منبر پیامبر بروند ولی فرزندشان را می فرستادند تا از همان کودکی با معارف دینی آشنا کنند، البته باید توجه داشته باشیم که برای شرکت در مجالس مذهبی افراط نکنیم.

 

مشاور سازمان ملی جوانان در امور زنان و خانواده، ابراز داشت: افراط موجب دل زدگی فرزندان می شود، از موارد دیگری که در تربیت فرزندان باید به آن توجه شود مسؤولیت‌پذیر کردن فرزندان است، کاری که از عهده آن ها بر می آید را به آنان واگذار کنید، اگر به خوبی انجام داد او را تشویق کنید و اگر انجام نداد آن ها را سرزنش نکنید.

 

نیلچی زاده تصریح کرد: فرزندان وقتی لجوج می شوند که عیبشان را در حضورشان بازگو کنید، باید تغافل کنید و از عیب‌هایش چشم پوشی کنید، به جای سرزنش کردن سعی کنید از خوبی های فرزندانتان تعریف و تمجید کنید و بعد نکات تربیتی را به آن ها تذکر دهید.

 

وی بیان داشت: مادرانی که شاغل هستند و در روز ارتباط عاطفی کمتری با فرزندان خود دارند، باید بلافاصله بعد از فراغت از کار و ورود به منزل، فرزند خود را در آغوش بگیرند و 40 دقیقه اول را ارتباط عاطفی با فرزند خود برقرار کنند، به تناسب سن فرزندان برای هر کدام دو ساعت وقت اضافی بگذارند و در مورد مسائل مختلف با آن ها صحبت کنند./869/302/ب2 

ارسال نظرات