شاه کلید رفع مشکلات اقتصادی را باید در داخل کشور جستوجو کرد
حجت الله پاداش، مسؤول بسیج سازندگی سپاه ثارالله کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به مسأله اقتصاد مقاومتی، گفت: پس از انقلاب اسلامی نظام اقتصادی جمهوری اسلامی افزون بر چالش های خاص اقتصاد ایران، با چالش جدیدی بنام تحریم مواجه شد.
وی افزود: وجود این مشکلات به ویژه تحریم ها و از سوی دیگر اقتصاد بیمار جمهوری اسلامی سبب شد تا سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شوند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی، گفت: راه مقابله با این چالش ها و مشکلات اقتصادی که سیستم اقتصادی کشور از دیر باز با آن ها روبه رو بوده است، اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی روشی است که به سبب آن اصلاح نهادها و بنگاه های اقتصادی جمهوری اسلامی پیگیری می شود و جمهوری اسلامی می تواند با بهره گیری از این سیاست ها به کار آمدی نظام اقتصادی نزدیک شود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به مشکلات موجود نهاد های اقتصادی کشور، گفت: ناکارآمدی نظام بانکی و پولی، الگوی نادرست مصرف، عدم امنیت غذایی، وابستگی کشور به معضل واردات به ویژه در حیطه کشاورزی و عدم توجه به مسأله تولید و سرمایه گزاری در راه تولید از مهم ترین مشکلات اقتصادی هستند که اقتصاد کشور قبل از مسأله تحریم با آن ها مواجه بوده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: هر زمان که بحران های مرتبط با مسائل اقتصادی در کشور به وجود می آمد، با عنصری بنام نفت و صادرات آن کنترل می شد.
پاداش اظهار داشت: در هر مقطعی دولت ها به دنبال این بودند که با بهره گیری از نعمت نفت، معضل ها و بحران های اقتصادی را پوشش دهند و هرگز به دنبال ریشه یابی مشکلات و درمان اساسی آن ها نبودند.
وی گفت: همه این تلاش ها و سوء استفاده ها از نفت بر این اساس بود که اقتصاد ایران اسلامی با این ترفند ها فلج و دچار بحران نشود.
اقتصاد نفتی نوعی اقتصاد بیمار است
وی افزود: با وجود سرمایه عظیم و ارزشمندی چون نفت دیگر کسی به فکر مسأله تولید ملی نبود و این مؤلفه اقتصادی سهم اندکی را در تراز اقتصادی جمهوری اسلامی و فرایند توسعه کشور داشت.
این کار شناس مسائل اقتصادی گفت: با وجود نفت دست اندرکاران اقتصادی کشور اهمیت جدی به درمان اساسی اقتصاد بیمار کشور نداده اند و در عمل از مسأله نفت در جهت پوشش معضلات اقتصادی بهره برده اند.
وی گفت: با وجود کوتاهی مسؤولان اقتصادی کشور در مقاطع مختلف، رهبر معظم انقلاب با تذکر و بیان این چالش ها، راه های مقابله با این بحران ها و چالش ها را تبیین کردند.
مسؤول بسیج سازندگی سپاه ثار الله کرمان گفت: فرامین مقام معظم رهبری نوعی فرار روبه جلویی برای سیستم اقتصادی بود و لازم بود مسؤولان با همت و اهمیت فراوان این دستورات و سیاست ها را پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه بیانات مقام معظم رهبری اقتصاد کشور را بیدار نکرد، افزود: با وجود بی اعتنایی به فرامین مقام معظم رهبری، صادرات نفت ایران با مشکل مواجه شد و در عمل راه فرار از مشکلات اقتصادی نیز مسدود شد.
این کارشناس اقتصادی گفت: در این مقطع بسته اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و به صورت جدی راهکار های مقابله با این چالش ها از سوی معظم له تبیین شد.
وی گفت: مخاطب اصلی این سیاست ها سران سه قوه و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به وِیژه دولت و سایر دستگاه های اقتصادی هستند که در آن تاکید ویژه ای به مسأله تولید داخلی و استفاده از ظرفیت های تولید داخلی شده بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: خمیر مایه سیاست های مقاومت اقتصادی درون سازی اقتصادی، استفاده از ظرفیت داخلی در جهت تولید و مردمی سازی اقتصاد است.
وی گفت: همچنین راه حل اقتصاد منهای نفت روش مناسبی برای غلبه بر مشکلات اقتصادی است.
مسؤول بسیج سازندگی سپاه ثار الله کرمان با اشاره به نتایج و آثار اقتصاد مقاومتی، گفت: ما حصل اقتصاد مقاومتی کنترل تورم و رفع مشکل اشتغال است.
خصوصی سازی در جهت حضور ملت در صحنه های اقتصادی کلید خورد
پاداش با اشاره به آثار مشارکت مردم و دولت، گفت: بهبود بهره وری و افزایش فرصت های شغلی نتیجه همکاری مردم با دولت در زمینه اقتصاد است و لازم است مسؤولان و دولت مردان به نیروی فوق العاده مردمی در جهت بهبود مشکلات اقتصادی توجه کنند.
وی با اشاره به راه های رسیدن به این اهداف، گفت: خصوصی سازی در جهت حضور ملت در صحنه های اقتصادی کلید خورد و این عرصه می تواند فرصت مناسبی برای حضور ظرفیت های مردمی در زمینه های مختلف اقتصادی باشد.
این کار شناس مسائل اقتصادی سخنرانی ابتدای سال مقام معظم رهبری را مهم خواند و گفت: باید به فرمایش های معظم له توجه جدی شود؛ باید مسؤولان و مردم در جهت عملی ساختن 10 راهکار ایشان که در ابتدای سال بیان شد، با جدیت و همت کافی قدم بردارند تا به فضل الهی در پایان سال اقدام ها و عمل قابل توجهی در جهت عملیاتی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی را شاهد باشیم.
باور به توان داخلی راه اجرایی اقتصاد مقاومتی است
وی به سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال اشاره داشت و گفت: باور به توان داخلی و ظرفیت درونی کشور راه اجرایی عملیات اقتصاد مقاومتی است.
پاداش گفت: به وضوح می توان دید که در سال های پس از انقلاب توجه جدی به ظرفیت داخلی کشور نشد؛ یا از این ظرفیت ها استفاده نشد و یا در جهت صحیح، مناسب و بهینه مورد استفاده قرار نگرفت.
وی به اقتصاد درون زا اشاره داشت و تاکید کرد: اقتصاد درون زا،اقتصادی است که مایه، ماده و محتوای خود را از داخل و با توجه به توان داخلی و ظرفیت مردم تامین می کند.
شاه کلید رفع مشکلات اقتصادی داخل کشور است
مسؤول بسیج سازندگی سپاه ثار الله کرمان گفت: بر اساس این دید گاه کلید اقتصاد، در شناخت استعداد ها و ظرفیت درونی کشور است.
وی ادامه داد: بنا براین دیدگاه رونق اقتصادی در گرو استفاده صحیح، بهینه و هدفمند از توان داخلی است و مسؤولان دولتی باید راه بهبود اقتصاد را در داخل کشور جست و جو کنند.
این کارشناس اقتصادی گفت: در مقابل این دیدگاه، تفکری وجود دارد که درمان اقتصاد کشور را در خارج کشور جست و جو می کنند و منتظر کمک خارجی هستند.
کلید رونق اقتصادی در مذاکره و تعامل با دنیا نیست
وی گفت: مهم ترین ابزارهای این تفکر تغییر سیاست های خارجی و کنار آمدن با استکبار است؛ یعنی رونق اقتصادی را در تعامل با دنیا و کنار آمدن با استکبار می دانند.
این کار شناس مسائل اقتصادی گفت: بر این اساس معتقدند که باید تحمیل استکبار بر برخی از سازمان ها و سیستم های داخلی را باید بپذیریم تا به رونق اقتصادی برسیم.
مسؤول بسیج سازندگی سپاه ثار الله کرمان ادامه داد: بر اساس فرمایش های مقام معظم رهبری در شرایط امروز کشور، نگاه دوم به طور کامل غلط، عقیم و بی فائده است.
پاداش در پایان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی یک نقشه راه بزرگ است و باید به برنامه های گوناگون تبدیل شود تا به معنای واقعی کلمه مقاومت اقتصادی صورت گیرد؛ به عبارت دیگر لازم است همه کشور درگیر این مسأله شوند تا بتوانند در پایان سال یک آمار واقعی از روند کاری را به مردم گزارش دهند./9701/302/ب1