مسؤولان الگوی مردم در نهادینهسازی اقتصاد مقاومتی
حجتالاسلام محمد علاءالدینی، امام جمعه دماوند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره فرهنگ اقتصاد مقاومتی در کشورمان خاطرنشان کرد: آنطور که باید و شاید در این باره فرهنگسازی نشده و هنوز برخی در رویکردهای خود مفهوم اقتصاد مقاومتی را نمیدانند و یا باور ندارند.
امام جمعه دماوند با اشاره به اینکه مفهوم اقتصاد مقاومتی با ریاضت اقتصادی متفاوت است، اظهار داشت: امروز برخی نتیجه اقتصاد مقاومتی را سختیدادن به خود میدانند و با ریاضت اقتصادی اشتباه میگیرند که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما امروز در شعب ابی طالب نیستیم، در خیبر و بدر هستیم؛ این تشبیه برای کسانی بود که فکر میکردند سال اقتصاد مقاومتی، الگوی مصرف و غیره برگشت به محدودیتهایی دارد که با پذیرش آنها به دنبال راهکار باشیم.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی تنها راه حل برای پیشرفت کشور است، افزود: رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را در دهه چهارم انقلاب و دهه پیشرفت و عدالت مطرح کردند؛ اقتصاد مقاومتی نه تنها یک راه حل برای مشکلات و نجات از بحران بوده، بلکه تنها راه حل برای پیشرفت است.
امروز بدیلی برای اقتصاد مقاومتی وجود ندارد
حجتالاسلام علاءالدینی اقتصاد مقاومتی را بیبدیل دانست و تصریح کرد: امروز کشور ما بحرانی در مقایسه با برخی از کشورهایی منطقه و جهان ندارد؛ ابتدا باید این اشتباه برخی از افراد را تصحیح کنیم و در واقع اگر اقتصاد مقاومتی نباشد، چه چیزی برای تحقق پیشرفت و عدالت است؟ امروز بدیلی برای این مسأله وجود ندارد.
امام جمعه دماوند درباره تحقق و نهادینه سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی در زندگی مسؤولان نظام اسلامی گفت: برای نهادینهسازی مسألهای در جامعه، ابتدا از خودمان شروع کنیم و در روایتی فرمودند کسی که بخواهد در جامعه امام و جلودار باشد، باید اول از خود شروع کند؛ این شروع از خود و خانواده خود، مهم است.
وی با اشاره به سخن رییس جمهور چین گفت: نقل شده است رییس جمهور چین یک عدد برنج را از روی زمین برداشت و برخی به این کار او اشکال کردند، او گفت که من الگوی مردم و رییس جمهوری کشوری با جمعیت یک میلیارد و سیصد میلیون نفری هستم و این کار من سبب الگو شدن برای مردم کشورم میشود و یک میلیارد و سیصد میلیون دانه برنج با این الگو از بین نمیرود.
پیشنهادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
حجتالاسلام علاءالدینی به بیان پشنهادی درباره نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی در کشور پرداخت و گفت: مسؤولان باید بتوانند شیرینی و ثمره اقتصاد مقاومتی را به مردم بچشانند و نشان دهند که اقتصاد مقاومتی، راه حل مشکلات و راه پیشرفت است؛ باید در این رابطه زمانبندی داشته باشیم و اولویتگذاری کنیم که در سال 95 میخواهیم پنج مشکل اساسی کشور را حل کنیم؛ به عنوان مثال درباره ازدواج جوانان کارهایی انجام شود؛ همانطور که برای برداشتن کوه نمیتوان یک باره آن را از میان برداشت، برای اقتصاد مقاومتی نیز باید گام به گام پیش رفت.
امام جمعه دماوند درباره تحقق ریشهای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی را مانعی نبینیم، بلکه آن را زمینهساز پیشرفت بدانیم؛ در اقتصاد مقاومتی به بحث مقاومت که در همه جنبهها ما را یاری کرده است، بپردازیم؛ به این معنا که هر جا مقاومت کردهایم، پیشروی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید بحث مقاومت را برای مردم بازخوانی کرد، اظهار داشت: در سال 94 سه واقعه مهم حمله آمریکا به مرزهای آبی کشورمان، مسأله برجام و تبادل زندانیان ایران و آمریکا را داشتیم و هنگامی که در این سه موضوع عیارسنجی میکنیم، در مییابیم هر جایی که مقاومتمان بیشتر بوده، امتیازات بیشتری گرفتهایم.
ضمن اشاره به بیثمر بودن مسأله برجام، تصریح کرد: امروز در بحث برجام آن مقاومتی که باید در این راه میداشتیم و حفظ شروط نه گانهای که رهبر معظم انقلاب فرمودند، نداشتهایم و امروز همه مردم از مردن و ثمرنداشتن برجام، صحبت میکنند؛ بنابراین باید در اقتصاد مقاومتی نیز همین نگرش را ایجاد کنیم که هر چه مقاومت بیشتر باشد، ثمره بیشتری خواهد داشت./822/ت302/س