۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۴۲۷۰۴۰
امام جمعه موقت تبریز:

حوزه انقلابی مقابل اسلام ارتجاعی است

آیت الله آل هاشم  فهم کامل از واژه هایی مانند حوزه انقلابی و تمدن اسلامی را مورد تاکید قرار داد و گفت: انقلابی بودن یعنی اعتقاد به اسلامی که تمام ابعاد زندگی انسان را بیان می کند و روشن است که این دیدگاه تفاوت بسیاری با اسلام ارتجاعی، که تنها با نگاه به امور شخصی و عبادی اسلام را تفسیر می کند، دارد.
آیت الله آل هاشم

آیت الله سید محمد تقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به جهاد فرهنگی و لزوم آن برای طلاب به ویژه در عرصه فضای مجازی، اظهار داشت: حوزه انقلابی به این معناست که حوزه علمیه نسبت به آن چه در جامعه می گذرد بی تفاوت نباشد و در برابر شبهات و وضعیت جامعه پویا باشد.

 

وی فهم کامل از واژه هایی مانند حوزه انقلابی و تمدن اسلامی را مورد تاکید قرار داد و افزود: انقلابی بودن یعنی اعتقاد به اسلامی که تمام ابعاد زندگی انسان را بیان می کند و روشن است که این دیدگاه تفاوت بسیاری با اسلام ارتجاعی، که تنها با نگاه به امور شخصی و عبادی اسلام را تفسیر می کند دارد.

 

امام جمعه موقت تبریز ابراز داشت: محدود کردن اسلام به عبادت های شخصی و دوری از فعالیت های اجتماعی و سیاسی، همچنین افراطی بودن مانند زمانی که کوزه ای که فرزند امام از آن آب می نوشید را آب می کشیدند، نمونه ای از این اقدامات متحجرانه است.

 

وی بزرگ ترین کار امام خمینی (ره) را احیای بخش عظیمی از دستورات اسلامی در ابعاد مختلف زندگی بشریت دانست و گفت: با همین نگاه انقلابی، باید ابعاد تمدن اسلامی که در حقیقت پر کننده خلأهای زندگی بشریت است روشن شود و در در جامعه ترویج یابد.

 

آیت الله آل هاشم خاطرنشان کرد: مهم ترین تفاوت میان تمدن غربی و تمدن اسلامی، تحول در بینش جامعه نسبت به زندگی و فرهنگ است، به عبارت دیگر اسلامی بودن تمدن به آن است که روح جامعه، باورها و افکار اسلامی شود که در این جاست که نسبت میان تمدن اسلامی و حوزه انقلابی روشن می شود.

 

وی تصریح کرد: منظور از رواج تمدن اسلامی در کشورهای دیگر، تحول در افکار آنها است که این تحول از سوی حوزه انقلابی صورت می گیرید و الا تغییر شکل در خانه ها چیزی را عوض نمی کند، تغییر بنیاد در جامعه نیازمند تحول در افکار جامعه است.

 

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه حوزه های علمیه طلایه دار جهاد فرهنگی در جامعه هستند، ادامه داد: در جهاد فرهنگی و دینی که طلاب عهده دار آن هستند، قدم اول آن است که تعابیر درست فهمیده شده و در جای مناسب استفاده شود، به عنوان نمونه لازم است تعبیراتی مانند جامعه آرمانی اسلامی، حوزه انقلابی، تمدن اسلامی و تک تک واژه های مقام معظم رهبری توسط نخبگان بررسی و تفسیر شود./302/854/ب1

ارسال نظرات