۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۴۲۷۰۵۱
استاد حوزه علمیه:

رابطه شهدا با دوستان و همراهانشان در دنیا قطع نمی شود

حجت الاسلام روح با اشاره به جایگاه و مقام شهادت و تأثیر آن در نوع زندگی پس از مرگ، گفت: قتل در راه خدا بالاترین انفاق در راه خداوند است و تنها به شهدای معرکه نیز منحصر نمی شود.
یادواره شهدا شهدا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام روح، استاد حوزه علمیه، شب گذشته در دومین یادواره شهید حجت الاسلام موسوی قوچانی در مسجدالنبی گفت: قرآن کریم می فرماید هیچ کس از قاعده مرگ استثنا نیست و همه نسبت به آن یکسان هستند.

 

وی تصریح کرد: غیرمؤمنان معتقدند زندگی انسان با مرگ تمام می شود اما از نگاه موحدان پس از مرگ، تازه زندگی شروع می شود؛ به همین اعتبار خداوند در قرآن نسبت به گروه خاصی به نام شهدا حساسیت نشان داده و می فرماید نه تنها نگویید آن ها مرده اند بلکه حتی گمان هم مبرید که مرده اند چرا که انان زنده اند.

 

حجت الاسلام روح خاطرنشان کرد: پس از مرگ، همه حیاتی تازه پیدا می کنند اما حیات سایرین نسبت به شهدا، حیات محسوب نمی شود و نوع پذیرایی شان در آن دنیا متفاوت است.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به آیات 154 سوره بقره و 169 آل عمران، افزود: تعبیر «لاتشعرون» در این آیات به معنای درک نکردن حیات شهدا تا ابد نیست بلکه تا زمانی که در قید و بند حیات مادی هستیم نمی توانیم نوع حیات برزخی را درک کنیم اما هر چه از مادیات فاصله بگیریم آن را آگاهانه تر درک خواهیم کرد.

 

وی با بیان این که انفاق در راه خدا تنها از طریق مال و جهاد در جبهه جنگ نیست، گفت: قتل(کشته شدن) در راه خدا نیز نوعی انفاق و بلکه بالاترین انفاق در راه خداوند است و تنها به شهدای معرکه جنگ نیز منحصر نمی شود.

 

حجت الاسلام روح اظهار کرد: خداوند درباره از دنیا حساسیت ندارد و نسبت به همه حتی پیامبر(ص)، از تعبیر میّت استفاده می کند اما درباره چگونه رفتن از دنیا حساس است و می فرماید هرگز آنان را که در راه خدا از دنیا رفته اند، میت ندانید.

 

رابطه شهدا با دوستان و همراهانشان در دنیا قطع نمی شود

استاد حوزه علمیه، نظر به وجه الله، پاک شدن گناهان به محض ریختن اولین قطره خون، شادی و نشاط و گواه بودن بر اهل دنیا را از مقامات و رزق های شهدا عنوان و تصریح کرد: رابطه شهدا با دوستان و همراهانشان در دنیا قطع نمی شود بلکه نسبت به سرنوشت بازماندگان از دو جهت خوشحال هستند؛ نخست آن که به فرموده قرآن کریم، خوف و حزنی برایشان نیست و دوم این که از نعمت و فضل خدا بهره مند می شوند و اجرشان ضایع نمی شود.

 

حرکت کنیم، اگر نرسیدیم عیب ندارد

وی درباره ضرورت ارتباط با شهدا برای کسب معنویت یادآور شد: اگر دلمان در اثر دنیازدگی مرده و بیمار شده از شهدا کمک بگیریم؛ اگر نرسیدیم عیب ندارد ولی اگر حرکت نکردیم عیب دارد چرا که اگر بمانیم و از آرمان و اهداف شهدا بیگانه شویم جامعه به ضلالت کشیده می شود اما اگر حیات شهدا را برای مردم تبیین کردیم و توانستند با آن ها ارتباط بگیرند، راه روشن می شود.

 

حجت الاسلام روح تأکید کرد: جایگاه شهادت به قدری والاست که امیرمؤمنان حضرت علی(ع) در هیچ یک از حالات و مقامات معنوی، تعبیر «فُزتُ» را به کار نبردند مگر درباره شهادت و می فرمایند اگر در راه خدا هزار بار با شمشیر مرا بزنند برایم از مرگ در بستر شیرین تر است./202/930/ب1

ارسال نظرات