کمبود منابع مالی حوزه های علمیه سبب ایجاد اشکال در برنامه ریزی ها می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زنجان، حجت الاسلام حسن بیات، امروز در همایش وقف جمعی علما که در دارالقرآن زنجان و به همت مرکز مدیریت حوزه علمیه استان برگزار شد، با اشاره به تعداد حوزه های علمیه گفت: ما در زنجان 9 حوزه علمیه فعال داریم که 6 مدرسه از این تعداد، دارای مجوز فعالیت از مرکز مدیریت حوزه علمیه قم است بوده و امیدواریم برای 3 مدرسه دیگر نیز بتوانیم مجوز بگیریم.
وی در ادامه با اشاره به اهداف اصلی برگزاری این همایش اظهار داشت: هدف اصلی از تشکیل این همایش، تأمین منابع مالی پایدار برای حوزه های علمیه سطح استان است؛ چرا که همه شما و ما می دانیم که حوزه های علمیه همیشه از کمبود منابع مالی رنج می برند.
این مقام مسؤول در ادامه با اشاره به عواقب کمبودهای مالی در حوزه های علمیه تصریح کرد: کمبود منابع مالی هم در برگزاری برنامه ها و هم در برنامه ریزی های آموزشی مشکل آفرین بوده و حتی در قرآن کریم نیز از منابع مالی به عنوان قوام در امور یاد شده که بیانگر اهمیت بالای آن است.
حجت الاسلام بیات در ادامه با اشاره به لزوم الگو بودن علما در زمینه وقف افزود: ما این حرکت مقدس را با علما آغاز کردیم؛ چرا که خواستیم آنها الگویی برای خانواده و اقوام خود بوده و در این مورد نیز مانند همه موارد برای همگان، شخصی نمونه باشند؛ و صد البته هر کس با هر توان مالی بتواند وقفی را ایجاد کند.
مدیر استانی حوزه های علمیه استان در ادامه با اشاره به عدم توانایی مالی بسیاری در زمینه ایجاد وقف جداگانه اظهار داشت: بسیاری از ما به خاطر کمبودهای مالی، قدرت ایجاد وقف جداگانه را نداشته و می خواهیم از طریق این گونه وقف های جمعی، نامی از ما نیز بین واقفان بوده و دِین خود را به حوزه های علمیه ادا کنیم.
وی در پایان با اشاره به ضربات جبران ناپذیر رضا خان پهلوی به جریان وقف تأکید کرد: با این اقدام دسته جمعی می خواهیم سرمایه های دیگران نیز به جریان افتاده و مولُد باشد و بتواند آن کارآیی لازم را از خود بروز دهد، که البته با توجه به ظلم ها و ضربات جبران ناپذیر وارد شده به وقف در دوران رضا خان پهلوی، امروز جبران آنها بسیار مشقت بار است./202/949/ب1