شبههافکنی برخی درباره روزهداری تقابل آشکار با تکامل و رشد انسانی
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی، استاد سطح عالی حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آداب مهمانی خدا گفت: ماه رجب ماه پاکسازی قلب و وجود است ماه شعبان ماه آمادگی و ماه رمضان ماه مهمانی خدا است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) که فرمود «قد اقبل الیکم شهر الله» خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان این خداوند است که به شما روی کرده است نه شما به خدا روی کرده باشید و خداوند در این ماه سفره رحمت، برکت و مغفرت را در منازل مسلمان گشوده است، تا مؤمنان از این مهمانی نهایت استفاده بکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی ابراز داشت: خداوند متعال هر عمل عبادی مسلمانان در ماه مبارک رمضان را چندین برابر ثواب قرار داده است خواندن یک آیه از قرآن برابر ختم قرآن، انفاق، خواب، روزه، نماز، شب زنده داری از اعمال ماه مبارک رمضان است که خداوند در برابر آنها ثواب زیادی قرار داده است.
طلب رحمت ملائک برای مؤمنان
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: ماه مبارک رمضان ماه برکت، رحمت و مغفرت است؛ برکت به این خاطر که هرچه که انسان در این ماه از اعمال عبادی انجام بدهد چندین برابر خواهد بود که این موجب برکت این ماه شده است و ماه مغفرت است چون گناهان در این ماه سوخته می شود و به همین خاطر به این ماه رمضان گفته شده است و ملائکه مقرب الهی برای شخص روزه دار طلب رحمت می کند.
وی ادامه داد: ماه رمضان ماه رحمت است چون رحمت الهی به طور خاص بر بندگان الهی نازل است و این ماه، ماه استجابت دعا است، در این ماه در هر زمانی خصوصا وقت سحر و افطار دعا فراموش نشود که دعاها مستجاب می شود.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی تصریح کرد: خداوند ماه رمضان را میدان مسابقه قرار داده است و مؤمنان برای رسیدن به رضایت خداوند و مرضیات الهی باید از رهگذر اطاعت و بندگی از همدیگر سبقت بگیرند که این اهمیت و ارزش این ماه را نشان می دهد.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: متأسفانه افرادی از سوی اشخاص کج اندیش نه نواندیش در جامعه به خصوص در فضای مجازی تلاش می کنند تا ایجاد شبهه کنند و روزه نگرفتن را با دلایل مختلف توجیه کنند در حالی که روزه داری و مهمانی خدا غنیمت و فرصتی است که باید از این فرصت در جهت تعالی رشد و کمال نهایت استفاده را کرد.
وی با اشاره سخن پیامبر(ص) در مورد دعایی که در این ماه از اهمیت خاصی برخوردار است، بیان داشت: کسی که قبل از افطار برای امام زمان(عج) با دعای عهد، دعای فرج، دعای سلامتی امام زمان(عج) دعا کند و یا یک سلام به آن حضرت داشته باشد نماز و روزه شخص قبول، دعا مستجاب، گناه او بخشیده و عمل او با عمل نبیین و صدیقین بالا خواهد رفت.
حجت الاسلام والمسلمین مومنی در پایان با اشاره به آداب اجتماعی ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در یک جامعه اسلامی روزه داری در ماه مبارک رمضان یک هنجار و ارزش است و اگر کسی در ملأ عام اقدام به روزه خواری کند یقینا این فرد هنجار جامعه اسلامی را زیر پا گذاشته و از رحمت الهی دور است، بنابراین در این ماه علاوه بر جسم، چشم، زبان گوش، فضای جامعه اسلامی هم باید روزه دار باشد./1325/ت302/س