۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۴۳۱۹۹۲
حجت الاسلام روانبخش:

صریح گویی برای شکستن فضای محافظه کاری است نه افراط و تندروی

عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به سخنان روشنگرانه عمار نسبت به بنی امیه در جنگ صفین، گفت: او باید اینگونه می گفت تا فضای محافظه کاری در لشکر امیرمؤمنان علی(ع) بشکند اما امروز که در شرایطی همچون صفین قرار داریم، اگر کسی مانند عمار صریح و روشن سخن بگوید فورا به تندروی و افراطی بودن متهم می شود.
حجت الاسلام روانبخش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام قاسم روانبخش، عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ظهر امروز در پنجمین نشست از سلسله نشست های بررسی جریان های فکری سیاسی صدر اسلام با نگاهی به امروز که با عنوان «تاریخ تکرار می شود» در مسجد حضرت اباالفضل(ع)، برگزار شد، نخستین شاخصه اهل بصیرت را شناخت امام و ولی دانست و گفت: در عصر غیبت، ولی فقیه جانشین امام زمان(عج) است و آنگونه که برخی عمل می کنند، نمی شود او و بیانات ولی فقیه را کنار افراد دیگر گذاشت.

 

وی افزود: امروز از رهنمودهای مؤکد ولی فقیه، ضعف نشان ندادن به دشمن و از موضع قدرت برخورد کردن است چرا که سبب جری شدن آن ها و افزایش تهدیدهایشان می شود، اما نتیجه بی اعتنایی مسؤولان به این رهنمود، این شده است که کشورهایی چون جیبوتی و عربستان برایمان شاخ و شانه می کشند و فاجعه هایی چون منا ایجاد می شود.

 

حجت الاسلام روانبخش ادامه داد: از سوی دیگر، در جنگ سوریه، نظر رهبر معظم انقلاب این بود که حزب الله برود در آنجا مقاومت کند که همین کار را کردند و بعدها سیدحسن نصرالله گفت اگر در سوریه ورود نکرده بودیم امروز داعش در لبنان سر ما را می برید.

 

شناخت دقیق و صحیح دشمن؛ دومین شاخصه اهل بصیرت

عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که در ایران نیز دفاع جانانه و غریبانه مدافعان حرم است که داعش را پشت مرزها متوقف کرده است، شناخت دقیق و صحیح دشمن را دومین شاخصه اهل بصیرت عنوان و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب دائم در بیاناتشان بر این مهم تأکید دارند چرا که اگر دشمن را نشناسیم فریب می خوریم درست مانند عملیات نظامی که بدون شناسایی موقعیت و تجهیزات دشمن امکان پذیر نیست.

 

گسترش روزافزون بیکاری حاصل بی توجهی مسؤولان به اقتصاد مقاومتی است

وی اظهار کرد: این که رهبری می فرمایند دوای درد اقتصاد بیمار ما، اقتصاد مقاومتی است نه چشم دوختن به آن سوی مرزها، به خاطر این است که دشمن را شناخته اند اما مسؤولان خواب هستند و این تذکرها را نمی شنوند.

 

حجت الاسلام روانبخش اضافه کرد: حاصل این بی توجهی ها این می شود که راه قاچاق به کشور، رسما باز و برای کارگران خارجی تولید شغل می شود اما در ایران، شرکتی که 80 سال سابقه دارد و حتی در جنگ تحمیلی تعطیل نشده است، امروز می خوابد و کارگرانش بیکار می شود.

 

صریح سخن گفتن برای شکستن فضای محافظه کاری است نه افراط و  تندروی

دبیر سیاسی هفته نامه پرتو سخن در تبیین اهمیت بصیرت خاطرنشان کرد: قطعا حضور عمار در سن 92 سالگی در جنگ صفین به خاطر روشنگری و بصیرت دهی بود نه شمشیر دست گرفتن.

 

وی با اشاره به برخی سخنان روشنگرانه عمار نسبت به بنی امیه در جنگ صفین، گفت: او در آن شرایط باید اینگونه می گفت تا فضای محافظه کاری در لشکر امیرمؤمنان علی(ع) بشکند اما امروز که در شرایطی همچون صفین قرار داریم، اگر کسی مانند عمار صریح و روشن سخن بگوید فورا به تندروی و افراطی بودن متهم می شود.

 

حجت الاسلام روانبخش ادامه داد: برای نمونه وقتی امثال آیت الله علم الهدی در نماز جمعه حرفی را صریح بیان می کند برای شکستن فضای محافظه کاری است و این که اهل بصیرت جرأت کنند و حرف بزنند.

 

عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که سخن پیامبر(ص)، دشمن را گرگی در جلد میش، توصیف کرده اند، افزود: مالک اشتر که از دیگر شخصیت های برجسته و بصیر صدر اسلام است، سال ها پیش از واقعه کربلا و زمانی که خیلی ها بنی امیه را مسلمان می دانستند در معرفی آنان گفت «قسم به خدا بنی امیه جز خیانت چیزی به اسلام نیفزودند و سنت پیامبر را می میرانند و بدعت ها را زنده می کنند» اما کمتر کسی آن را باور کرد و در نهایت کربلا رقم خورد.

 

پایداری و استقامت در مقابل دشمن؛ سومین ویژگی اهل بصیرت

وی، پایداری و استقامت در مقابل دشمن را سومین ویژگی اهل بصیرت معرفی و تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب، استقامت و پایداری را از شاخص های انقلابی بودن معرفی می کنند؛ وقتی حق را شناختیم باید پای آن بایستیم و از توهین، تهمت، شهادت و تهدیدها نترسیم.

 

حجت الاسلام روانبخش با اشاره به آیه شریفه «و مَن یُعظّم شَعائرالله فإنّها مِن تقوی القلوب»، یادآور شد: اگر از شعائر عقب نشینی و سنگرهای خود را ترک کنیم قطعا دشمن آن ها را اشغال می کند.

 

مساجد باید پایگاه شعائر و محل صدور انقلاب باشند

وی با انتقاد از ضعیف و کمرنگ شدن شعارهای انقلاب در مساجد تأکید کرد: این شعارها باید احیا و تقویت شود؛ تکبیر و شعارهای انقلابی باید بلافاصله پس از نماز که هنوز همه نمازگران حضور دارند، توسط امام جماعت بیان و تکرار شود.

 

عضو هیأت علمی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با تأکید بر این که مساجد چنان که پایگاه ایجاد انقلاب بودند باید پایگاه شعائر و محل صدور انقلاب نیز باشند، افزود: دشمن می  خواهد مساجد را سکولار و نسبت به انقلاب بی تفاوت کند.

 

وی با بیان این که استقامت در راه خدا قطعا نتیجه دارد، ادامه داد:  حضرت عباس(ع) از چهره های بابصیرت صدر اسلام است که در شرایطی عجیب و حیرت انگیز که همه برای پست و پول و مقام دنبال یزید می دویدند، با وجود این که می دانست ماندن در رکاب امام حسین(ع)، پایانش شهادت است، اما امام را انتخاب کرد و رستگار شد./201/930/ب1

ارسال نظرات