مسؤولان برای مقابله با فساد شبکههای اجتماعی وارد عمل شوند/ انتقاد از آگهی طلاق توافقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در برنامه سخنرانی ماه مبارک رمضان که از شبکه دوم سیما پخش شد، با اشاره به بخش نوزدهم دعای مکارم الاخلاق گفت: در این بخش سخن از تهذیب نفس است یعنی چکار کنیم که انسانی متعالی و مقرب درگاه الهی شویم.
وی افزود: در روایتی داریم که انسان ها همانند معدن ها هستند، برخی معدن طلا و برخی نیز معدن نقره به شمار می رود، بر خلاف برخی می گویند انسان جانی بالفطره خلق نمی شود، همه انسان ها پاک آفریده شدند و ریشه های صفات برجسته اخلاقی در درون ذات انسان ها است، همه از عدالت خوششان آمده و از ظلم بدشان می آید بعدا آلوده می شوند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که در طبیعت معمولا معادن خالص نبوده و با چیزهای دیگر آمیخته هستند، اظهار داشت: گاهی این آمیختگی فیزیکی و گاهی نیز شیمیایی هستند از این رو ناخالصی ها باید از آن جدا شوند؛ بنابراین ناخالصی معدن وجود انسان نیز باید جدا شود تا طلا و نقره وجود انسان معلوم باشد.
وی ادامه داد: پیامبران معدن شناس هستند، یکی از وظایف پیغمبران معدن شناسی است یعنی این که نفوس انسان را از ناخالصی ها، خالص می کنند؛ باغبان بذرگل و میوه را پرورش می دهد، خداوند استعدادها را به عنوان بذرهای وجود انسان آفریده است پیامبران به عنوان باغبان آن را پرورش می دهند و آسیب زدایی می کنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که محیط های ناآلوده انسان را از پاکی به ناپاکی می رساند، ابراز داشت: امروزه محیط رسانه ای آلوده به صورت بسیاری خطرناکی درآمده است، مسأله جدی است؛ شبکه های اجتماعی آلوده و رسانه های غربی و خارجی آلوده که هیچ خط قرمزی را به رسمیت نمی شناسند دنیا را تبدیل به یک لجنزار کرده اند.
وی عنوان کرد: انواع آلودگی ها در این رسانه ها وجود دارد، به خدا، پیامبر، ائمه طاهرین(ع) و مسؤولان نظام ما اهانت می کنند؛ بخشی نیز برای اراذل و اوباش است به عنوان مثال تحت عنوان لوطی خانه عکس ها و برنامه هایی که به اراذل و اوباش است منتشر می شود بدون این که فیلتری شود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: بخشی از فضای مجازی نیز برای مسائل مستجهن است که بدترین و زشت ترین مطالب و عکس ها و فیلم ها منتشر می شود، جوانان عزیز از این که آلوده این لجنزارها شوند باید پرهیز کنند که عمر، جوانی، انسانیت و ایمان انسان را بر باد می دهد.
وی اضافه کرد: متأسفانه چنین فضایی در دسترس همه حتی کودکان نیز قرار دارد، آیا مسؤولان امر در این باره نباید به صورت جدی بیندیشند، شورای فضای مجازی وجود دارد اما این شوراها باید به صورت فعال در بیاید، این شوراها باید به خط قرمزها توجه کرده و آن ها را رعایت کنند، تاجایی که می شود باید فعالیت کرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم گفت: به قول برخی ای کاش می توانستیم شبکه های اجتماعی خوب، سازنده و فعالی به وجود بیاوریم تا جوانان و افراد جامعه را جذب آن ها کنیم، این که می گویند طلاق زیاد شده باید پرونده را دید، بسیاری از پرونده ها طلاق که زیاد شده مربوط به همین شبکه های اجتماعی است.
وی افزود: مسائلی پیش می آید که زن و شوهر یکدیگر را قبول ندارند و طلاق توافقی می گیرند، متأسفانه عده ای از وکلا در برخی روزنامه ها آگهی می کنند که ما حاضریم طلاق توافقی را در یک هفته برای شما انجام دهیم، آیا کار وکلا باید این باشد که چنین آگهی هایی بدهند، امان از مال دنیا و وسوسه های شیطان.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که مسؤولان تا آنجایی که توان دارند باید فکری درباره شبکه های اجتماعی فاسد و آلوده داشته باشند، اظهار داشت: پدران، مادران، معلمان، اساتید دانشگاه و رسانه های هدف باید کمک کنند تا جلوی مفاسد و وسایل متعفن اجتماعی گرفته شود./1323/پ202/ج1