وجود ۳۱۴ خانه عالم در استان/ فعالیت ۱۴۰ روحانی مستقر در مناطق مختلف مازندران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ناصر شکریان، مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران امروز در نشستی با فعالان فرهنگی استان که به مناسبت ایام تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به فعالیت تبلیغی گسترده این سازمان از ابتدای آغاز به کار تاکنون، گفت: فعالیت های این سازمان موجب رشد فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه شده است.
وی سازمان تبلیغات اسلامی را از جمله نهادهای انقلابی و فرهنگی در کشور دانست و افزود: فعالیت های این مجموعه دینی در سال های اخیر اثرات مطلوب و ارزنده ای را در عرصه دینی و فرهنگی در پی داشته است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی را از جمله برنامه های مهم این سازمان در طول سال دانست و خاطرنشان کرد: اتحادیه مراکز قرآنی سازمان از جمله مجامع وابسته مردمی بوده که ۷۷۰ مرکز، مؤسسه و خانه روستایی و شهری آن در سراسر مازندران تشکیل و مجوز فعالیت دارند.
حجت الاسلام شکریان از شناسایی و فعالیت 4 هزار و ۸۹۲ هیأت مذهبی در مازندران خبر داد و گفت: همچنین 3 هزار و ۸۳۱ مداح در مازندران شناسایی شدند که به صورت تشکیلاتی فعالیت دارند.
استاد حوزه علمیه مازندران همچنین از تشکیل مجمع جدید کانون فرهنگی تبلیغی سازمان در سال گذشته خبر داد و یادآور شد: ۱۶۵ کانون فرهنگی تبلیغی در سطحبندی مختلف فعالیت گسترده دارند.
وی با اشاره به اینکه ۱۴۰ روحانی مستقر در روستاها فعالیت دارند، گفت: این روحانیان از نیروهای مردمی و مورد حمایت سازمان بوده که در بخش ترویج دینی و تبلیغی، رفاهی و عمرانی فعالیت داشته و گاهی حوزه فعالیت آنها نیر در مناطق آلوده و آسیبپذیر است.
حجت الاسلام شکریان از فعالیت مؤسسه تبیان این سازمان خبر داد و افزود: از دیگر مجامع وابسته سازمان دارالقرآن بوده که ۷۰ عنوان فعالیت آموزشی، تبلیغی و ترویجی داشته که در ۲۶ رشته تخصصی با برگزاری ۶۰ دوره فعالیت دارند.
وی از اجرای طرح تربیت مجری قرآنی خبر داد و گفت: در طرح بومی مصباحالهدی و نورالهدی سازمان تاکنون 3 هزار و ۱۶۰ نفر فارغالتحصیل شدند که در حال حاضر نیز هزار و ۸۰۰ نفر شرکت کردند.
حجت الاسلام شکریان خواستار بیمه مربیان مراکز قرآنی شد و اظهار کرد: ۷۷۰ مؤسسه و مراکز قرآنی در استان فعالیت دارند که هشت هزار مربی از این مراکز قرآنی دارای گواهینامه هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با اشاره به اینکه نیازمند تربیت قرآنی هستیم، گفت: به اندازه کافی قاری قرآن داریم و باید تمرکز را به سمت تربیت قرآنی ببریم، در حال حاضر ۹۷۳ نفر در طرح حفظ کل سه ساله و پنج ساله شرکت کردند.
وی با اشاره به اینکه ۱۶ خانواده قرآنی در مازندران وجود دارد، افزود: برگزاری جشنواره خانواده قرآنی، جشنواره کودک و نوجوان و جشنواره جوان قرآنی از دیگر برنامه سازمان است.
حجت الاسلام شکریان از اعطای مدرک تحصیلی معادل دانشگاهی به ۹۲ نفر خبر داد و یادآور شد: سال گذشته ۱۵۰ نفر در مازندران شرکت کردند که هنوز جواب آن اعلام نشده است.
وی با اشاره به اینکه در ۱۲ سال متوالی دارالقرآن مازندران در سطح کشور رتبه کشوری گرفت، خاطرنشان کرد: هر ساله در ۲۰ مناسبت ملی و مذهبی ۱۲ هزار اعزام و استقرار مبلغان، غیر از اعزام روزانه داریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران ادامه داد: در سال گذشته یکهزار و ۶۰۰ اعزام داشتیم که پیشبینی شد امسال به یکهزار و ۸۰۰ نفر برسد، در حالی که بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ نفر اعزام حتی برای روستاهای ۲۰ خانوار داشتیم.
وی با اشاره به اینکه برای حمایت این روحانیان مستقر، مجلس در سال گذشته سی میلیارد تومان اعتبار صرف کرد، اضافه کرد: امسال نیز همین میزان اعتبار برای حمایت از روحانیان مستقر اختصاص یافته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: گردهمایی آموزشی برای کاهش طلاق و اعتیاد در جامعه، برگزاری مشاوره دینی و مهارت زندگی و مبارزه با عرفانهای نوظهور از دیگر فعالیت های این سازمان مردمی است.
حجت الاسلام شکریان از فعالیت ۱۴۰ پایگاه هسته فرهنگی و بوستان معرفت با حضور روحانیان خبر داد و تصریح کرد: این طرح بعد از ماه مبارک رمضان به مدت ۴۵ روز برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه ۳۱۴ خانه عالم داریم که ۱۳۸ خانه به اتمام رسیده و ۱۷۶ خانه عالم نیمه کاره است، افزود: فعالسازی مساجدی که روحانی ندارند از دیگر اقدامات مورد توجه این سازمان است که در سال گذشته ۵۵ مسجد شناسایی و امسال فعال شد.
استاد حوزه علمیه مازندران توسعه خانههای عالم در مناطق محل استقرار مبلغان را ضروری دانست و گفت: افزایش فعالیتهای تبلیغی روحانیان در مناطق مختلف روستایی نیازمند توسعه خانههای عالم است.
حجت الاسلام شکریان توسعه مراکز دینی در روستاها را سبب تحکیم مبانی دینی در این مناطق دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین برنامههای اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان توسعه خانههای عالم در روستاها و مناطق محروم است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران حضور مبلغان در مناطق محروم و روستایی را زمینهساز تقویت باورهای دینی مردم دانست و گفت: با توجه به فعالیت تبلیغی روحانیان طرح هجرت و مستقر بلند مدت در مناطق مختلف این استان گفت: تعداد خانههای عالم موجود پاسخگوی نیاز روحانیان نیست.
حجت الاسلام شکریان افزایش تعداد خانههای عالم در مناطق محروم و روستایی را سبب اعزام بیشتر مبلغان دانست و بیان داشت: تقویت باورهای دینی در سطوح مختلف جامعه نیازمند حضور گستردهتر مبلغان است.
وی گسترش خانههای عالم در مناطق محروم روستایی را نیازمند مشارکت عمومی مردم دانست و تصریح کرد: البته تا حدودی مشارکت مردمی در ساخت خانه عالم در مناطق روستایی مناسب است که باید گسترش یابد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران با اشاره به این که ساخت خانه عالم سبب توسعه فرهنگ و اندیشه دینی در روستاها خواهد شد، ادامه داد: وجود خانه عالم و استقرار روحانی در روستاها فرهنگ دینی منطقه را بیمه میکند.
حجت الاسلام شکریان از افتتاح پروژههای نیمهکاره در صورت حمایت دولت خبر داد و افزود: در صورت حمایت دولت در تخصیص اعتبارات عمرانی، شاهد اتمام پروژه عمرانی نوشهر، بابل و فریدونکنار خواهیم بود./950/202/ب2