برگزاری مراسم احیای شب های قدر در ۲۰ امامزاده شاخص چهار محال و بختیاری

حجت الاسلام مرتضی عزیزی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با تسلیت ایام شهادت امیر مؤمنان، حضرت علی(ع)، بر ضرورت بهره گیری از شب های معنوی قدر تأکید کرد و گفت: مراسم احیای شب های قدر در 20 امامزاده شاخص این استان برگزار می شود.
وی با بیان این که شب قدر شبی است که در آن قرآن بر پیامبر گرامی اسلام نازل شد و فضیلت عبادت در این شب از تمام شبها بیشتر است، اظهار کرد: با فضیلتترین اعمال شب قدر احیاء و زنده نگهداری شب تا صبح است.
حجت الاسلام عزیزی بر لزوم توجه و برنامهریزی مناسب برای برگزاری مراسمهای شب قدر تأکید کرد و افزود: شبهای قدر از نظر محتوا باید مفید باشد و براساس نیازهای روز به اجرای برنامهها و سخنرانیها بپردازیم و در این راستا در بقاع متبرکه از مدت ها پیش برنامه ریزی جامعی صورت گرفته است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان این که همه مراسمهای ماه مبارک رمضان در قالب طرح ضیافت الهی در بقاع متبرکه برگزار میشود، ادامه داد: در ایام ماه مبارک رمضان و شبهای قدر باید از ظرفیت عظیم و معنوی بقاع متبرکه استان بهرهگیری کرد.
این مقام مسؤول با اشاره به این که تعیین سرنوشت انسان ها در گرو همت و تلاش انسان ها است و هر چقدر این همت در زندگی دنیوی و اخروی بیشتر باشد به همان اندازه در تعیین سرنوشت نیز مؤثر است، گفت: لازمه توبه و زمینه استجابت دعا این است که نسبت به گذشته و اشتباهات خود آگاهی پیدا کنیم و برای جبران آن تلاش کرده و پشیمانی قلبی نسبت به آنچه رخ داده داشته باشیم.
حجت الاسلام عزیزی استجابت دعا را نیازمند بسترسازی مناسب دانست و اظهار داشت: دعا زمانی مؤثر است که زمینه استجابت دعا در انسان ها فراهم شود در واقع زمانی توبه ما پذیرفته می شود که زمینه پذیرش توبه را در خود ایجاد کنیم.
وی شب های قدر را بهترین فرصت برای توبه به در گاه خدا و استجابت دعا دانست و اظهار داشت: قرآن مجید شب قدر را معادل با هزار ماه دانست یعنی فضیلت این شب برابر با هزار ماه است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان این که قرآن بهترین کلام خدا به عنوان دستورالعمل زندگی برای انسان در شب قدر نازل شده است، تصریح کرد: قرآن سعادت انسان ها را تکمیل می کند به شرطی که پایبند به این دستورالعمل بوده و قرآن را در رأس امور خود قرار داده و زندگی مان بر اساس دستورات قرآنی باشد.
این مقام مسؤول ادامه داد: باید در این شب ها به واسطه قرآن در محضر خدا حاضر شده و با او ارتباط برقرار کنیم تا به جایگاه اصلی مان که بالاترین جایگاه در بین مخلوقات است، برسیم.
وی فلسفه شب قدر را ارتباط با خدا و توبه به درگاه او برشمرد و بیان داشت: با توجه به اینکه مسجد، خانه خدا و بهترین و مقدس ترین مکان روی زمین است، بهتر است بنده خدا، کلام خدا را در خانه خدا قرائت کند.
حجت الاسلام عزیزی با بیان این که شب قدر به عنوان یکی از شب های سرنوشت ساز انسان ها، اهمیت و جایگاه خاصی در دین مبین اسلام دارد، گفت: این شب ها فرصتی مناسب جهت تعالی روح بشر و زمان استغفار و بازگشت به سوی باری تعالی است.
وی تصریح کرد: قرآن کریم به منظور سعادت بشر نازل شده و اگر کسی به قرآن بپردازد اما به ولایت امیرالمؤمنین (ع) در رسیدن به کمال اعتقادی نداشته باشد هرگز به سعادت نخواهد رسید.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان این که شب های قدر، شب های با ارزشی است که مقدمه آن روزه داری در ماه مبارک رمضان است، خاطرنشان کرد: روزه داری سبب تقوا و پرهیز از گناهان می شود، و برای بهره گیری کامل از شب های قدر در وهله نخست باید روزه داری كرد و در واقع روزه دروازه ورود به شب های قدر است و کسی نمی تواند بدون توجه به روزه ارزش شب قدر را درک نماید.
این مقام مسؤول با تأکید بر این که شب قدر، شب اندازه گیری و قدرگزاری انسان ها است، اذعان داشت: در شب قدر انسان هایی که با روزه داری ظرفیت وجودی خود را عظمت بخشیده اند، اندازه گیری می شوند و کسانی که اعمال نیکویشان سنگین تر است در خوشحالی معنوی بسر می برند از این رو درک شب قدر وابسته به درک روزه و مراقبت و مصونیت نفس به هنگام روزه است.
وی با اشاره به این که بهره گیری از فضای معنوی شب های قدر به سود همه افراد جامعه و ایام خوبی جهت استجابت دعا است، گفت: ائمه جماعات مساجد نیز زمینه را برای حضور مردم فراهم سازند و از مراسم خسته کننده اجتناب ورزند./302/9457/ب1