۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹
کد خبر: ۴۳۴۹۸۳
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری مطرح کرد؛

مطرح نشدن تمام فضایل امام علی بنا به مصلحت اسلام

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری در حرم مطهر رضوی گفت: بسیاری از فضایل حضرت علی(ع) در طول تاریخ به دلایل مختلف از جمله تقیه و یا رعایت برخی مصالح عنوان نشده است.
آیت الله سید مهدی میرباقری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم شب گذشته در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) اظهار کرد: با وجود این‌که بسیاری از فضایل حضرت علی(ع) در طول تاریخ به دلایل مختلف از جمله تقیه و یا رعایت برخی مصالح عنوان نشده است، اما مشاهده می‌شود که نه تنها کتب روایی اهل تشیع بلکه کتب و منابع روایی اهل تسنن هم مملو از بیان فضیلت های امام علی(ع) است.

 

وی طبق روایتی از پیامبر(ص) خطاب به امام علی(ع)، بیان کرد: اگر مانند طائفه ای از اهل کتاب که نسبت به حضرت عیسی(ع) غلو می‌کردند و او را خدا یا فرزند خدا می دانستند، نبودند، در مورد تو سخنی را می‌گفتم که مسلمانان خاک زیر پایت را به عنوان تبرک بردارند در واقع این روایت تأکید می‌کند که بسیاری از فضایل و مقام های امام علی(ع) بیان نشده است تا مبادا عده‌ای از شیعیان دچار اشتباه شوند.

 

عصمت فراتر از زهد است

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری در ادامه به بیان و تشریح مقام عصمت حضرت امیر(ع) پرداخت و ابراز کرد: مقام عصمت را نباید به زهد تعبیر کرد زیرا این مقام بسیار فراتر از زهد است؛ تعبیر نازله عصمت این است که امام معصوم هیچ چیزی را اراده، ‌فکر و عمل نمی‌کند مگر آن‌که آن را خداوند قصد و اراده کرده باشد، به عبارتی همه افعال امام مطابق با مشیت الهی و بر اساس رضایت خداوند است و این مقام عصمت فراتر از صرف گناه و خطا نکردن است.

 

وی به تعابیر مختلف عصمت بر اساس روایات اشاره و بیان کرد: امام متکی به خداوند است و به واسطه این اتکا هیچ فعلی که خداوند آن را ممنوع کرده باشد را انجام نمی‌دهد و به ؛ امام همیشه آمیخته و چنگ زده به ریسمان الهی یعنی قرآن است بنابر این همه‌ی افعال امام از جنگ و صلح تا صحبت کردن و بخش های عادی زندگی روزانه‌اش در پرتو و بر اساس قرآن است.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری عنوان کرد: امام به واسطه اتکایی که به خداوند دارد، هیچ چیز دنیایی در او اثر نمی‌گذارد و به همین دلیل است که امام علی(ع) تأکید می‌کند تجمع مردم و یا دوری و تفرقه آن ها از اطراف ایشان هیچ تأثیر مثبت یا منفی بر ایشان ندارد.

 

کارشناس و مشاور دینی صدا و سیما ادامه داد: اعتصام و اتکای امام به خداوند او را عزیز، یعنی کسی که هیچ چیز و اراده‌ای در او اثر نمی‌گذارد، می کند؛ مخلوق با همه وجود ذلیل خداوند است حال اگر به خداوند تکیه و اعتماد کرده و تحت فرمانش قرار گیرد به میزانی که در برابر خداوند ذلیل می‌شود، در برابر مردم عزیز می‌گردد و تنها خداوند می‌تواند در او اثر بگذارد.

 

نبود عمل و حرف متناقض در سیره علوی

وی با بیان این‌که مؤمن نیز در سایه خدا، پیامبر(ص) و امام معصوم(ع) می‌تواند عزیز شود، گفت: مؤمن تحت فرمان و تسلیم خداوند و در برابر عزت پروردگار خاشع و فروتن است،‌ تحت تأثیر هیچ مخلوق دیگری قرار نمی‌گیرد به طوری اگر کوه‌ها حرکت کنند، او حرکت نخواهد کرد و هنگامی که شیطان او را برای یافتن روزنه ای برای آلوده ساختنش طواف می‌کند، مؤمن متذکر می‌شود و نه تنها فریب نمی‌خورد بلکه بصیرتش افزایش می‌یابد.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطر نشان کرد: امام معصوم تحت تأثیر عوامل دنیایی قرار نمی‌گیرد، تمام فعالیت و اعمالش هماهنگ و در راه خداوند است، به همین دلیل شما نمی‌توانید دو فعل یا حرف متناقض از حضرت علی(ع) پیدا کنید، قرآن نیز تمام آیاتش هماهنگ با یکدیگر است و خداوند به این ویژگی اشاره و تأکید می‌کند که اگر قرآن از جانب غیر خدا بود در آن اختلاف پیدا می‌شد./202/1308/ب1

ارسال نظرات