رونق رمضانی مساجد در دیگر ایام سال نیز حفظ شود
محمدحسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به استقبال عموم مردم از برنامههای فرهنگی و مذهبی مساجد در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: بایستی با راهکارهای خلاقانه و ابتکاری؛ رونق مساجد در ماه رمضان را در دیگر ایام سال نیز حفظ کنیم.
وی نقش مساجد در ترویج فرهنگ اسلامی و حل مشکلات فرهنگی را غیرقابل انکار دانست و با تأکید بر اینکه مهمترین مراکز فرهنگی نظام جمهوری اسلامی مساجد هستند، گفت: به جای اینکه در حاشیه و به دور از سرچشمه اصلی، به دنبال راه حلی برای مشکلات فرهنگی باشیم، بهتر است چاره آن مشکلات را در سرچشمه اصلی فرهنگی یعنی مساجد بیابیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس با تأکید بر اینکه نباید جایگاه مساجد در عرصه فرهنگ نادیده گرفته شود، تصریح کرد: نظامی که با عنوان جمهوری اسلامی مزین شده است، مهم ترین مراکز فرهنگی آن باید مساجد باشد، از این رو بایستی مسؤولان نظام نگرشی مسجدمحور در عرصه فرهنگ داشته باشند.
فرهنگی با اشاره به جایگاه ارزشمند و محوری مساجد از دوران صدر اسلام تاکنون، گفت: مساجد همواره محل برنامه ریزی ها درباره جنگ و دفاع برای مسلمانان محسوب می شد، امروز نیز باید در کانون مساجد برای توسعه ارزش ها و اخلاق اسلامی اهتمام داشته باشیم و کانون مساجد از جایگاه برجسته ای در ترویج فرهنگ اسلامی برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه مسجد به عنوان کانون اصلی شکل گیری اسلام در زمان حیات پیامبر نقش اساسی در اداره جامعه داشت و خاستگاه جنبش های آزادی بخش در بسیاری از جوامع اسلامی بوده است، افزود: خاستگاه انقلاب اسلامی ایران نیز از مساجد و حوزه های علمیه بوده است، در دوران دفاع مقدس نیز مساجد نقش بسزایی در سازماندهی و اعزام نیروهای داوطلب داشته اند.
نماینده مردم تبریز در مجلس افزود: ماه مبارک رمضان همواره عامل توجه بیشتر مردم به مساجد و رونق یافتن این مکان های مقدس می شود، با توجه به جایگاه رفیع مساجد در تمشیت امور، باید مراقب بود که این کانون اصلی وحدت و تقویت مبانی دینی و ارزشی به حاشیه نرود.
وی با تأکید بر اینکه جایگاه برجسته مسجد در آموزههای دین و نیز در تحولات تاریخی جوامع اسلامی، بر هیچ کس پوشیده نیست، تصریح کرد: عدم اهتمام به ظرفیتهای مسجد برای پیشرفت جامعه و عدم بهرهگیری اقشار جامعه از ظرفیتهای ارتباطی و اجتماعی مسجد، به عنوان اصیلترین شبکه ارتباطی و زمینهساز پیوند و اعتماد اجتماعی، سبب تنزل جایگاه و اهمیت این نهاد دینی در جامعه می شود.
فرهنگی تبیین نقش مساجد در فعالیت های عمومی و اجتماعی، استفاده از تمام ظرفیت ها در اعتلای فرهنگ ناب اسلامی، سوق دادن مطالبه گری اجتماعی به مساجد و مدیریت آن در راستای توسعه سیاسی و اجتماعی، باز تعریف مدیریت امور فرهنگی متناسب با شرایط و ضرورت های موجود را مورد تأکید قرار داد و افزود: شناخت دقیق کارکردهای مساجد در ادوار گوناگون نیز باید مورد توجه قرار گیرد./935/302/ب2