نهج البلاغه سهل و ممتنع است
حجت الاسلام محمد تقی یوسفی، عضو هیأت علمیه دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در ابتدا به تبیین جایگاه حاکم و حکومت کردن بر مردم پرداخت و ابراز کرد: ارزش حکومت در نظر امام علی (ع) از آب بینی بز هم کمتر بود، ایشان فرمودند اگر حکومت را قبول کردم به خاطر این بود که بتوانم حقی را به صاحب حق برسانم و حقی را احیا کنم.
وی ادامه داد: حضرت بعد اخلاقی و خودسازی را در حکومت در نظر می گیرند از این جهت که حاکم باید خودش را بسازد و کینه به دل نگیرد و حکومت را برای این نخواهد که به خودش و اطرافیانش بیشتر رسیدگی کند.
حجت الاسلام یوسفی با بیان اینکه حاکم باید حکومت را برای این بخواهد که بتواند حقوق مردم را احیا کند، تصریح کرد: شخص باید حکومت را با این دید قبول کند که حکومت برای او به یک مسئولیت، یک وظیفه برای احیای حقوق مردم و برای نزدیک کردن جامعه به خداوند تبدیل می شود.
نماینده طلاب و فضلای استان مازندران اضافه کرد: کسانی که حکومت را بر عهده گرفتند از سوی خداوند یک اجیر جهت گرفتن حق و دادن آن به مردم هستند، پیامبر(ص) قبل از اینکه فوت کند دست علی(ع) را گرفتند و به علی(ع) گفتند برو به مسجد و این جملات را بگو که یکی از این جملات این بود که بگو من علی اجیر مردم هستم.
وی با اشاره به اینکه اجیر کسی است که در مقابل کاری که برای مردم انجام می دهد پولی دریافت می کند، اظهار داشت: اهل بیت(ع) از مردم مزد نخواستند و مزد خود را از خدا خواستند و خداوند اینها را با همه عظمتی که داشتند برگزید تا اجیر مردم باشند و حق مردم را به آنها برساند.
نهج البلاغه عمده موضوعات دینی را کامل می کند
حجت الاسلام یوسفی با بیان اینکه نهج البلاغه علی رغم اینکه مباحث عمومی را مطرح می کند به یک تخصص نیاز دارد تا مفاهیم نهج البلاغه ترویج داده شود، ابراز کرد: نهج البلاغه سهل ممتنع است یعنی مباحثش ساده است ولی عمق زیادی دارند.
وی با بیان اینکه توجه به نهج البلاغه و اینکه در ترویج نهج البلاغه ما چقدر باید موثر باشیم نیاز به یک دغدغه جدی دارد، تصریح کرد: دغدغه ای جدی از سوی مبلغان که به نهج البلاغه توجه کنند و در زندگی خود نیز آن را مورد قرار دهند.
حجت الاسلام یوسفی در پایان گفت: چیزی که در نهج البلاغه آمده است عمده موضوعات دینی ما را کامل می کند و بسیار هم به قرآن نزدیک است و ما باید آن دغدغه را پیدا کنیم که نهج البلاغه را از مظلومیت بیرون بیاوریم./875/ت302/ی